Viklavuosi 2018

Viklavuosi 2018

SUOMEN VIKLALIITTO RY - FINLANDS SNIPEFÖRBUND RF:N TOIMINTAKATSAUS
Rantasandaalit saavat olla vielä hetken naulassa ennen purjehduskauden 2019 alkua. Vaikka Porin EM2018-kisa elokuussa Yyteri Beachillä keräsikin suurimmat otsikot, vauhdikkaaseen kauteemme mahtui monia muitakin ilonaiheita. Viklaluokan aktiivista toimintaa kuvaa hyvin 30 kalenteritapahtumaa, yli 200 julkaistua uutista ja artikkelia omilla www- ja fb-sivuillamme sekä twitterissä, unohtamatta Viklauutisia muissa medioissa.

Tervetuloa kiertoajelulle Viklavuoteen 2018. Samalla löydät myös viittauksia 2019 puolelle.  

tammikuu

UUSI HALLITUS ALOITTAA TOIMIKAUTENSA
Viklaliiton hallinto pyörii niin, että syksyn vaalikokouksessa valitaan vuosittain uusi hallitus seuraavalle kalenterivuodelle ja kansallissihteeri parittomina vuosina.

SCIRA SAA UUDEN KOMMODORIN
Useille suomalaisillekin tuttu italialainen Pietro Fantoni valitaan SCIRA:n eli Snipe Class International Racing Associationin kommodoriksi. Pietro on erittäin aktiivinen promootioon panostava kaveri, joka kilpailee itsekin aktiivisesti ympäri maailmaa ja on ylläpitänyt jo vuosikausia Carol Croninin kanssa www.snipetoday.org nettisivuja ja vastaavaa FB-sivustoa.

SVEITSI PALAA VIKLAMAAKSI
Monen vuoden tauon jälkeen Lugano-järvelle perustetaan Snipe Fleet 901. Tiesitkö muuten, että Sveitsi oli ensimmäinen maa, jossa järjestettiin Vikla MM-kisat USA:n ulkopuolella, ja vuosihan oli 1947. Sama vuosi siis, jolloin Suomen Viklaliitto perustettiin!

VENEKAUPPOJA MYÖS TALVIKAUDELLA
Talvisesonki kisakauden ulkopuolella on usein parasta aikaa tehdä kauppoja. Niin myös nyt, kun eräskin turkulainen Skipper Snipe siirtyy aktiivisten helsinkiläis-tamperelaisten opiskelijanuorten omistukseen. Koska viklat ovat rakenteeltaan tunnetusti lujaa tekoa ja hyvin pidettyinä kestävät vuosikausia kilpailukykyisinä, niin vanhempiakin veneitä uskaltaa hankkia turvallisin mielin. Hyvissä käsissä ne ovat myös osoittautuneet nopeiksi.

“KOHTI KESÄÄ" - TREENIHAASTE VIKLAJENGILLE
Purjehdus käy aika ajoin täydestä urheilusta, vai mitä sanovat kesän kovatuulisiin SM- ja EM-kisoihin osallistuneet purjehtijat. Olisiko mukavaa, että vesille uskaltaisi mennä kelissä kuin kelissä. Auttaisiko, jos purjehdustaitojen lisäksi löytyisi jerkkua niin vatsalihaksissa kuin hauiksessakin purjeiden säätämiseen ja veneen pystyssä pitämiseen. Mikäli treenaamisessa on haasteita, apua saattaa löytyä Snipe Fleet Finland treeniryhmästä. Ja sehän löytyy www.heiaheia.com sivustolta.

helmikuu

VIKLALIITTO HELSINGIN VENEMESSUILLA YLI 35. KERTAA PUTKEEN
Pitkään kun toimii, niin toistoja kertyy vääjäämättä. Tämä koskee myös Viklaliiton osallistumisia Helsingin Venemessuille, joille Viklaliitto osallistui ensimmäisen kerran jo 80-luvulla. Tänä vuonna esillä on MM2011-voittajavene ja tietoa Viklatapahtumista. Helmikuun messut katkaisevat mukavasti talven selän ja keräävät viklapurjehduksesta kiinnostuneita vieraita. Lisäksi messut tarjoavat jäsenille oivan tilaisuuden tavata ystäviä ja puuhata yhdessä mukavan harrastuksen parissa.

EM-KISOJEN VALMISTELUT KIIHTYVÄT
Snipe Europeans 2018 facebook-sivusto avataan. Porin EM-kisoihin on aikaa puoli vuotta ja niin EM-johtoryhmä kuin muutkin toimikunnat jatkavat tiukkaa valmistelutyötään.

KALENTERI TARKENTUU KOTIMAISTEN JA KANSAINVÄLISTEN KISOJEN OSALTA
HSS vahvistaa, että se järjestää kevytveneiden Helsinki Regatan Liuskasaaren ja Kaivopuiston edustalla. Myös kansainvälinen kalenteri täydentyy useilla tapahtumilla. Viklaliiton ja snipetoday.orgin kalenterista löytyy viklatapahtumia joka lähtöön niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ja niitähän riittää Euroopan lisäksi aina Japania, Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa myöden. Viklaliiton kilpailupäällikkö Pekka Toija urakoi kotimaisen kisakalenterin kasaan.

MAAJOUKKUETAKKIEN JA PIKEEPAITOJEN HANKINTA
Mitä olisi seura- ja yhdistystoiminta ilman yhtenäisiä asuja. Logokin saadaan suunniteltua pienen hinkkaamisen jälkeen.

SNIPE CLASS RULES 2018-2020 JULKAISTAAN 26.2.2018
Viklaluokan säännöt löytyvät virallisilta snipe.org sivuilta Rules-kohdan alta. Säännöistä löytyy tärkeää tietoa luokasta, veneestä, varusteista ja kisoista. Linkki löytyy myös snipe.fi sivujen säännöt kohdan alta. Kyseessä ovat ns. “suljetut luokkasäännöt”, joissa “jos asia ei ole erityisesti sallittua, niin se on kiellettyä”.

EM-JULISTEET MYYNNISSÄ
Timo Järvinen, Satu Salminen ja Kai Saarhelo värkkäävät EM-kisoja juhlistamaan kolme erilaista julistetta, jotka julkaistaan Venemessuilla. 50x70 kokoisia julisteita voi tilata myös itselle http://snipe.fi/fi/node/1881.

maaliskuu

VIKLAPÄIVÄ JA VUOSIKOKOKOUS
Keväisin järjestettävässä vuosikokouksessa käydään läpi viralliset asiat tilinpäätöksestä vastuuvapauden myöntämiseen, jonka jälkeen käydään läpi ajankohtaisia asioita. EM-kisavuotena aiheita olivat henkinen ja yleinen valmistautuminen arvokisoihin sekä vierailu WB-Sailsin purjeneulomooon. Mikko Valjus toimii tilaisuuden veturina.

KAUSI AVATAAN PERINTEISESTI BAHAMALLA
Hanna-Leena ja Juha Lehtinen avaavat suomalaisen kisakauden Nassaussa.

GASTI- JA KIPPARIPÖRSSI
Laivueiden ja Viklaliiton Snipe Class Finland What’s up-ryhmät ja fb-sivut tarjoavat hyvän kanavan ilmoittaa tarpeista. Osalla meistä on vakiogasti- ja kippari joka treeniin ja kisaan, mutta tilanteet vaihtelevat ja vesille saadaan enemmän porukkaa, kun käytämme aktiivisesti näitä palveluita. Myös aiemmin käytetty nimenhuuto.com on harkinnassa.

REINO SUONSILTA JATKAA SCIRA EUROPEAN VICE SECRETARYNÄ JA PROMOOTIOKOMITEASSA
Kansallissihteerimme Reino jaksaa edistää Vikla-asiaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kotimaisen viklaluokan puheenjohtajuuden lisäksi hän ahkeroi myös EM-kisojen johtoryhmässä Mikko Valjuksen kanssa sekä on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa EM-kisojen tiedotusta. Tämän lisäksi puhtia riittää Euroopan Viklaorganisaation varapuheenjohtajana ja SCIRA:n promootiokomitean jäsenenä. Hatunnoston paikka!

VIKLALUOKKA LEVITTÄYTYY KESKI-EUROOPPAAN
Euroopan vahvat Viklamaat löytyvät tällä hetkellä etelästä ja pohjoisesta sekä Belgiasta. Nykyinen SCIRA kommodori on tehnyt kovasti hommia, että uudet maat löytäisivät Viklan. Etelä-Sveitsiin perustettiin jo laivue ja Mattseen regatta Itävallassa on otettu osaksi Alppien Grand Prix-sarjaa http://snipe.fi/fi/node/1912. Mitähän Suomessa pitäisi tehdä, että Baltian maat Viro, Latvia ja Liettua saataisiin mukaan kansainväliseen Viklaperheeseen?

huhtikuu

EM-KISOJEN KOTISIVUT AVATAAN
www.snipeeuropeans.org kotisivut avataan vihdoin huhtikuun alussa monen kuukauden virittelyn jälkeen Satu Salmisen ja Kai Saarhelon toimesta. Kyseessä on ollut varsin työläs tehtävä, kun web-työkalu oli meille vieras ja tuki Amerikasta sen käyttämiseksi oli mitä oli.

EM-MITTAUKSET
Arvokisoissa tehtävät vene- ja purjemittaukset ovat aiemmin olleet kisaorganisaatiolle monipäiväinen urakka ennen kuin ensimmäistäkään kisalähtöä on purjehdittu. Pari viimeistä EM-kisaa on kuitenkin hoidettu ns. Inhouse measurement menetelmällä, jolloin suurin osa tarkistuksista tehdään jo etukäteen lähtömaissa paikallisten mittamiesten voimin. Porin Viklalaivueen kapu Kari Nyqvist kantaa ison taakan selvittämällä, ohjeistamalla ja hoitamalla ennakkomittaukset kotimaassa ja johtamalla mittaustoimintaa myös itse kisoissa http://snipe.fi/fi/node/1924.

VIKLALIITON “KISAPURJEHTIJAN POLUSTA” KERROTAAN VIKLASIVUILLA
Luokkamme yksi tavoitteista on edistää Viklaluokan kotimaista ja kansainvälistä kilpapurjehdustoimintaa. Osana toimintaamme niin uusille, nykyisille kuin luokkaan paluun tekevillekin on tarjolla monentyyppistä koulutusta. Kannattaa siis olla itsekin aktiivinen, ottaa yhteyttä ja kertoa omista toiveista ja tarpeista http://snipe.fi/fi/node/1164.

toukokuu

TANSKAN AVOIN MESTARUUSKISA 50. KERRAN – MUKANA VIISI FIN TIIMIÄ
Wibroe Cup, Harboe Cup, N.B Bryghus Cup Espergåerdessa. Rakkaalla lapsella on ollut monta (olut)sponsoria vuosien varrella. Juhlakisaan osallistuneista suomalaisista tiimi Riku Vääriskoski – Salla Vadén saa veneen vauhtiin etenkin viimeisinä paivinä kahdella nelossijalla 31 osallistujan joukossa. Illalla nautitaan sponsorien antimista ja mainostetaan Porin EM-kisoja.

(R1) KOTKA AVAA KOTIMAISEN RANKING-SARJAN - HYÖTYTUULI SARJAN SPONSORORINA
Yhteensä 13 viklatiimiä osallistuu KPS:n kevätkisaan. Jukka Kotisalo tyttärensä Sannin kanssa vie kisan yhden pisteen erolla ennen Mikkosia sekä Rikua ja Sallaa. Kärkeen ehtivät aika ajoin myös Oulun Emilia Väänänen – Juulia Tammelin sekä Turun Pekka Toija Mirja-Liisa Marttilan kanssa.
Muut osakilpailut purjehditaan Lohjalla, Helsingissä, Turussa, Porissa ja uudestaan Helsingissä. Yhden tuloksen saa korvata ulkomaisella kisalla.

TRYSNIPE JA WORLD SNIPE DAY -TILAISUUS KERÄÄ KYMMENIÄ KOKEILIJOITA
Viklaliitto tarjoaa luontevia tilaisuuksia päästä tutustumaan luokan toimintaan niin maissa kuin vesilläkin. Yksittäisten vesilläkäyntien lisäksi järjestämme TrySnipe-kokeilutilaisuuksia isommille joukoille muutaman kerran kesässä. Toukokuun tapahtuma järjestetään Turussa, Porissa ja Helsingissä, myöhemmin myös Kotkassa. Tapahtumia kutsutaan muualla myös Snipe World Day.

kesäkuu

LOHJAN R2 KISA PERUTAAN (R2)
Mikä lie syynä, mutta Lohjajärven kisa kärsii järjestäjä- ja osallistujapulasta, vaikka osallistuvia luokkia on useampia.

VIKLAUUTISIA TIPPUU “POSTILUUKUSTA”
Kesäkuun SnipeNews-ViklaUutiset kertoo luonnollisesti EM-valmisteluista ja kesäkauden muista aktiviteeteista. Sähköpostilistan kautta lähes 300 osoitteeseen silloin tällöin välittyvä uutiskooste kerää ajankohtaiset Vikla-asiat nippuun. Viestiä pukkaa www.snipe.fi ja www.snipetoday.org nettisivuilta, vastaavilta facebook-sivuilta ja joillekin myös twitterin kautta. Sitä kyselee allekirjoittanut kai.saarheloatsnipe.fi osoitteessa. Voit antaa reilusti palautetta onko tälle e-mail tiedotusformaatille käyttöä vai riittävätkö muut mediat?

VIIKKOTREENIT PYÖRIVÄT OULUSSA, PORISSA, TURUSSA, HESASSA JA KOTKASSA
Viklatoiminnan ydintä on laivuetoiminta eri viklapaikkakunnilla. Osa laivueista pyörittää keväästä syksyyn viikkopurjehduksia, joissa pääsee vaihtamaan kuulumisia ja vertaamaan venevauhtia kisaamisen lomassa. Viklahistoriikin mukaan maassa on ollut yli 20 laivuetta Hangosta Kemiin. Viklaliiton hallitus tarjoaa tukea laivuetoiminnan käynnistämiselle niin uusilla kuin vanhoilla viklapaikkakunnillakin. Ota yhteyttä, mikäli asia kiinnostaa!

KISAVENEITÄ POMPAHTELEE HARVAKSELTAAN MYYNTIIN
Kauden 2018 aikana tehtiin Suomessa muutama vanhemman Viklan kauppa. Yksi aivan uusi kisavene löysi tiensä Suomeen.
Monen ostajan ja myyjän tukena toiminut Snipe Import Finland (Juha ja Kai) suosittelee aktivoitumaan jo talvikaudella, mikäli haluaa löytää kunnon kalustoa tai tarjota omaansa myyntiin. Esimerkiksi Venemessut on oiva paikka aktivoitua puolin ja toisin. Keväällä ja kisakauden aikana veneiden löytäminen onkin sitten tunnetusti paljon hankalampaa, kun kaikilla on omat kiireensä, eikä myydyn tilalle tahdo löytyy nopeasti uutta kalustoa. Viklasivuilta löytyy ohjeita ja yhteystietoja.

MASTERS MM PURJEHDITAAN PORTUGALISSA VILAMOURASSA KESÄKUUN LOPULLA
Mukana on lähes 80 tiimiä eri puolilta maailmaa. Suomalaisia ei näy paikalla, mutta tulee sieltä sentään Suomeen upouusi DB Marine Vikla ruotsalaisten paluukuormassa. Voiton vievät sittemmin Porissa espanjalaisten valmentajana toiminut Damian Borras Camp - jo toisen kerran, gastinaan myös Porissa elokuussa menestynyt Jordi Triay Pons.

(R2) KOVATUULINEN HELSINKI REGATTA KERÄÄ 14 VIKLATIIMIÄ
Harvoin näkee niin suunnaltaan ja voimakkuudeltaan vaihtelevaa maalta puhaltanutta tuulta, kuin kesä-heinäkuun vaihteen Kaivopuiston edustan merialueella. Sunnuntaina puuskat vain yltyvät huidellen mittareiden mukaan 8-16 m/s tasossa, jolloin ainoa radan läpi urheasti ajanut Rikun ja Sallan tiimi voittaa myös koko regatan. Toukokuun EM Inhouse-mittaukset jatkuvat ja niitä tehdään Hoskilla lauantaina yömyöhään.

heinäkuu

NORJAN MESTARUUSKISOISSA HORTENSISSA KOLME FIN-TIIMIÄ
Norjassakin kärsitään tuuliolosuhteista. Perjantaina on liian kevyttä, joten lauantaina ajetaankin jo neljä lähtöä. Mikko Valjus kirii lähtövoittoon päivän kolmannessa starissa uudella veneellään maailmanmestari Alexandre Tinocon toimiessa gastina ja coachina. Päivän viimeisessä startissa vain yksi tiimi ehtii maaliin määräajassa! Mikko lopulta sijalla 7, Antti ja Matias Mikkonen 19 ja Riku Vääriskoski – Salla Vadén 20. Yhteensä 30 venettä.

OSA TIIMEISTÄ TREENAILEE MUUTEN VAAN KOTIMAASSA
Heinäkuu on tyypillisesti Suomessa kesälomakausi, jolloin Viklarintamalla on hiljaisempaa. Vaan pitäisikö asialle tehdä jotain, kun muutenkin lyhyt purjehduskautemme on parhaimmillaan?

VANHA SM-VOITTAJAVENE 30259 MYYDÄÄN PÄIJÄNTEELLE
Nuori ostaja vihjailee, että vene saatetaan nähdä kisaradoilla jo kaudella 2019. Myös tällä kertaa pätee Viklaliiton lupaus: “Viklaluokassa autetaan kaikki alkuun”.

OHJEITA KAATUMISIIN
Viklasivuilla julkaistaan aika ajoin artikkeleja myös muista aiheista kuin kotimaan kisatapahtumista. Tämänkertainen heinäkuun tarina koskee veneen pystyyn nostamista, jota kannattaa sitäkin harjoitella, ettei kokemattomuus päsee johtamaan hätätilanteen syntymiseen.

CLASSIC SNIPE CHALLENGE VANAJAVEDELLÄ
Vanajaveden laivue on järjestänyt vuosikausia klassikkoveneiden leikkimieliset kisat heinäkuussa. Mukana tällä kertaa neljä botskia. VVP järjesti SM-kisat vuonna 2013.

elokuu

71. VIKLA SM-KISAT TURUSSA - 20 VENETTÄ LINJALLA (R4)
Airistolla tuulee perjantaina liikaa – ei lähtöjä ensimmäisenä kisapäivänä, mutta käydään sentään porukalla pizzalla Denniksessa, jossa webmasterin houkuttelu Snipe tiimin kokoamiseksi Jukolan viestiin ei tunnu saavan kannatusta. Lauantaina ajetaan kolme lähtöä reippaassa kelissä, paitsi eräät, jotka jäävät suosiolla rantaan tai saavat naapurin puomin isopurjeesta läpi. Eipä ole sellaistakaan aiemmin sattunut . Lauantai-illalla pidetään liiton vaalikokous, juhlitaan kansallissihteerin synttäreitä ja nautitaan TPS:n paviljongin tarjonnasta. Sunnuntaina saadaan ajettua vain yksi lähtö kevenevässä ja siftaavassa kelissä. Merellä roikutaan kuitenkin kahdeksan tuntia ennen keskeytystä. Mikkoset voittavat ensimmäisen mestaruutensa vakuuttavan tasaisella 2-2-2-2-2 sarjalla ja selkeällä piste-erolla tiimeihin Carpelan-Valjus sekä Sävelä-Tuomala verrattuna. EM-isäntämme, BSF varakommodori Jussi jää niukasti kolmanneksi tasapisteissä kakkosen kanssa. Studiokukka nappaa hienoja kisakuvia ja tarjoaa ne Viklaliiton käyttöön. Privaattikuvia voi hankkia ko. firman sivuilta.

EM-KISAT, BSF, PORI, YYTERI BEACH 20-25.8 (R5)
Suomessa purjehditaan Vikla EM-kisat nyt neljännen kerran. Aiemmat järjestettiin Hangossa 1974, Kokkolassa 1992 sekä Porissa edellisen kerran 2006. Onnistuneen tapahtuman takana on käsittämätön työmäärä niin Viklaliitossa kuin järjestävässä seurassakin.
Itse asiassa valmistautuminen on alkanut jo vuosia sitten, kun arvokisoissa on käyty tutustumassa kisajärjestelyihin, tavattu ihmisiä tapahtuman takana, tutustuttu SCIRA:n johtohenkilöihin, käyty kansallissihteerien kokouksissa, toimittu kansainvälisissä SCIRA-tehtävissä, tunnusteltu ja pohjustettu mahdollisuutta järjestää vastaava tapahtuma Suomessa. Puhumattakaan siitä hullumyllystä, mikä alkoi päätöksestä hakea kisoja ja itse hakemisesta MM-kisahakemuspettymyksen jälkeen, kisojen myöntämisestä Suomeen, avainhenkilöiden suostuttelusta, järjestävän seuran etsimisestä, kisaorganisaation pystyttämisestä ja sen liikekannalle panosta. Monta mutkaa siis taivalletaan ennen kuin Kallossa irrotetaan kilpailulautakunnan veneet laiturista ja Yyterissä työnnetään Viklat veteen. Suurinta työtaakkaa Viklaliiton jäsenistössä koko kisamatkan varrella ovat kantaneet Jussi Sävelä, Reino Suonsilta, Mikko Valjus, Kari Nyqvist, Satu Salminen ja Kai Saarhelo. Jos joku unohtuu, pahoittelut siitä. Isäntäseura BSF:n mittava duuni on luku sinänsä, minkä SPV palkitseekin sittemmin vuoden kansainvälisen kisajärjestäjän tittelillä.

Yhteensä 41 venettä osallistuu kymmenestä Euroopan maasta (FI, SE, NO, PL, GB, BE, FR, ES, IT, CR). Suomalaisia tiimejä on mukana 19. Paikalle tulee lisäksi kansainvälinen jury, SCIRA kommodori Fantoni ja toiminnanjohtaja Biehl, Euroopan sihteeri Bermudez, kaksi muuta SCIRA:n hallituksen jäsentä sekä maailmanluokan valokuvaaja Argentiinasta. Rebekka Hermonen tekee haastatteluja ja uutisia, Italiassa yksi media officer jakaa lisäksi EM-uutisia kansainvälisen median käyttöön. Arvovaltainen joukko on siis valjastettuna mukaan. Kisakeskus toimii hienosti Yyterissä, kaupunki tarjoaa juhlavat avajaiset kaupungintalolla, BSF purjehtijaillan Kallossa ja palkintojenjakotilaisuuden Yyteri Virkistyshotellissa, puhumattakaan muista hienoista kisajärjestelyistä ja purjehdusolosuhteista Yyterin edustan vesillä, jossa reipas eteläinen tuuli muodostaa kunnon surffiolosuhteet lähes joka päivä. Ainoa asia, joka jää uupumaan, ovat suomalaiset huippusijoitukset lopputuloksissa Ville Aalto-Setälän ja Walter Wahlroosin kahta kolmossijaa lukuunottamatta. Ehkä ensi kerralla sitten. Kiitos myös lukuisille sponsoreille.
Kisamuistoihin pääsee palaamaan vaikkapa www.snipeeuropeans.org ja www.snipe.fi Uutiset- linkkien kautta. Sieltä löytyy tuloksia, kuvia ja lukuisa määrä kisaraportteja sekä lämpimiä kisamuistoja.
Kansallissihteerien kokouksessa päätetään, että seuraavat EM-kisat purjehditaan 2020 Kroatian Splitissä. Sitä ennen Masters EM käydään Espanjan Valenciassa toukokuussa ja MM-kisat lokakuussa Brasialiassa Pelen kotikaupungin Santosin lähettyvillä.

syyskuu

MASTERS SM JA R6 HELSINKI OPEN HSK:LLA
Yli 45-vuotiaiden kippareiden Masters SM yritetään purjehtia lauantaina 15.9 HSK.lla, mutta 8 m/s (15 solmua) tuuliraja ylittyy ainakin Harmajan majakan mittarin mukaan ja kisa peruuntuu. Sen sijaan sunnuntain ranking-skaba, joka on viimeinen laatuaan vuonna 2018 saadaan purjehdittua. Osallistujia on 10 ja kauden SM-voittajat Antti ja Matias Mikkonen vievät tämänkin kisan voiton.
Mukana myös Kokkosille siirtynyt 30197. Pitkään palvelullut legendaarinen vuoden 1972 SkipperSnipe Musta Surma jäänee nyt ansaitsemalleen eläkkeelle. Viklat ovat tunnetusti lujaa tekoa! Veljekset Kai ja Jouko purjehtivat yhdessä kisassa ensimmäisen kerran yli 10 vuoteen. Snipe connecting people.

lokakuu

SNIPE.FI-SIVUILLA ALKAA “EM-MUISTOJA” SARJA
EM-tapahtumaa voi lähestyä monesta eri näkökulmasta ja niin tässäkin sarjassa yritetään tehdä.

EM-KUVAKIRJA PHOTOBOOK
Linkki ammattikuvaaja Matias Capizzanon kuvakirjaan löytyy täältä http://snipe.fi/fi/node/1699.

HYÖTYTUULI RANKING
Viklaluokan ranking-sarja koostuu kuudesta kotimaisesta kisasta. Lisäksi yhden kisan voi korvata ulkomaisen kisan tuloksella. Sarjaan osallistuu 26 kipparia ja 37 gastia, yhteensä 63 purjehtijaa. Juttua ja tilastoja löytyy täältä http://snipe.fi/fi/node/2073 ja http://snipe.fi/fi/node/2123.

VIKLA SOPII LOISTAVASTI MYÖS NAISILLE
Ranking-sarjassamme purjehti tänä vuonna neljä naiskipparia ja 20 gastia, kärjessä kaksinkertainen olympiakävijä Chita Wahlroos. Maailmaltakin tulee uutisia, joissa kerrotaan täysin tasaveroisista tuloksista eri sukupuolten välillä. Voisi kuvitella, että esimerkiksi E-jollissa ja Lasereissa on paljon nuoria nais- ja miespurjehtijoita, jotka haluaisivat jatkossa purjehtia muullakin kahden hengen veneellä kuin spinnu- ja trapetsikiitureilla. Olisiko tässä markkinaraon paikka?

marraskuu

KAUDEN 2019 KISOJA JULKAISTAAN - SM-KISAT PURJEHDITAAN ESPOOSSA
Kotimaisilla ja kansainvälisillä sivuilla alkaa putkahdella esiin mielenkiintoisia Viklakisoja ympäri maailmaa. Kannattaa suunnitella ja ottaa omaan kalenteriin sopivimmat. Meidän snipe.fi sivuilta löytyy nyt linkki myös snipetoday.orgin kansainväliseen kalenteriin http://snipe.fi/fi/node/2121.

Suomen kisakalenteri kaudelle 2019 julkaistaan ja se löytyy täältä http://snipe.fi/fi/node/2091. SM-kisat purjehditaan ensimmäistä kertaa EMK:lla Espoossa syyskuun alussa. Hanko palaa kalenteriin kesäkuun puolivälin kisalla, Lyhytrata SM ja Masters SM kisataan Tuusulanjärvellä syyskuun lopulla.

EM-KISOJEN VIDEOT LÖYTYVÄT FB-SIVUILTA
What is the charm of Snipe ja muita mielenkiintoisia videohaastatteluja löytyy Snipe Sailing Finland Facebook sivuilta.

VIKLAPIKKUJOULUT
Serious Sailing teema alkaa olla taputeltu jo lokakuussa, mutta Serious Fun osastolle löytyy tilaa vielä marraskuun lopussa pikkujoulujen muodossa. Mai Järvinen, Teija Kaarlela ja Hanna-Leena Lehtinen junailevat tilaisuuden.

EM-ISÄNTÄMME BSF PALKITAAN VUODEN KANSAINVÄLISENÄ KILPAILUNJÄRJESTÄJÄNÄ
Vuonna 1856 perustettu Suomen vanhin urheiluseura on iästään huolimatta edelleen notkea. Palkinto jaetaan 24.11 SPV:n gaalatilaisuudessa.

joulukuu

VIKLALUOKKA TARJOAA ENEMMÄN
Kuten todettua, Vikla on paljon enemmän kuin pieni kahden hengen viisimetrinen jolla. Monelle ihmiselle ympäri maailmaa se edustaa elämäntapaa, jonka pariin on helppo hypätä, mutta josta on todella vaikea irrottautua.

Classes come and classes go but Snipe is forever

1.1.2019
Kai Saarhelo
Viklaliiton tiedotus