Varausohje Mojo vikla

PURJEHDI VIKLAA ILMAN OMISTUSTA
Viklaliitto tarjoaa mahdollisuuden päästä purjehtimaan Viklalla! Varausmaksu on todellakin edullinen, kun huomioidaan veneen hankinta-, säilytys- kesällä ja talvella sekä varusteiden ylläpitokulut.

OHJE
Tämä varausohje koskee Helsingissä HSK:lla säilytettävää Mojo-nimistä Viklaa, Persson Snipe FIN29629 vuodelta 1999. Viklaliitto sai Mojon lahjoituksena huhtikuussa 2020.

Ohjeessa määritellään veneen käyttäjän (Varaaja) ja Viklaliiton (Omistaja) oikeudet ja velvollisuudet. Ohjeen tarkoituksena on turvata toimiva vene myös seuraaville käyttäjille.

OSAPUOLET

 • Varaaja
 • Varaaja on henkilö, joka tekee sopimuksen Vuokraajan kanssa veneen vuokraamisesta kokeiluun

 • Omistaja
 • Suomen Viklaliitto ry. – Finlands Snipe Förbund rf. käyttövarauksen myöntäjänä. Varauksia hoitaa Viklaliiton hallitus (hallitusatsnipe.fi).

  KIPPARIN KOKEMUKSEN VARMISTAMINEN
  Veneen kipparilla tulee olla riittävä osaaminen ja kokemus kevytveneen käytöstä vallitsevissa tuuli- ja aallokko-olosuhteissa. Mikäli näin ei ole, veneessä tai sen välittömässä läheisyydessä tulee aina olla mukana Viklaliiton edustaja neuvojana mahdollisten vaurioiden välttämiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi. Mojon Kipparin ei välttämättä tarvitse toimia ko. veneen ohjaajana. Kokemus varmistetaan Varaajan ja hallituksen välisessä keskustelussa, kun varauksesta sovitaan ensimmäistä kertaa.

  VASTUU
  Varaaja vastaa veneen käytöstä omalla vastuullaan ja sitoutuu siihen sekä tämän varausohjeen sääntöjen noudattamiseen varausta tehdessään.

  VARAUSJÄRJESTELMÄ – Whatsapp ryhmä ”Snipe Finland Mojo”
  Venevarausjärjestelmän kautta voit varata veneen käyttöösi. Varaukset tehdään Viklaliiton Whatsapp-ryhmässä ”Snipe Finland Mojo”. Varaaja pyytää hallitukselta luvan päästä ko. ryhmän jäseneksi. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen, sen jälkeiset kerrat perustuvat Viklaliiton jäsenyyteen, ks. linkki Jäsenmaksut (http://snipe.fi/fi/node/23). Varaaja kirjaa varauksensa suoraan ko. ryhmään Whatsappiin joko itse tai jos se on mahdotonta, henkilön toimesta, jonka kanssa varauksesta on sovittu. Varaukseen merkitään Varaajan nimi varauksen päivämäärä ja aloitus- ja lopetuskellonajat, jolloin varauslistasta on mahdollista nähdä varaustilanne. Varausjärjestelmän käytön laiminlyönti saattaa johtaa käyttöoikeuden eväämiseen.

  KÄYTTÖRAPORTTI
  Jokaisen käytön jälkeen Varaaja kuittaa käytön jälkeen whatsapp-sivulle ”havaitut puutteet: xxx / ei havaittuja puutteita”. Isommista ongelmista on syytä ilmoittaa myös hallitukselle. Varaaja pyrkii korjaamaan mahdolliset puutteet ensijaisesti itse ensi tilassa. Lisäksi Varaaja sitoutuu maksamaan vakuutuksen omavastuun, mikäli hajottaa veneen tai sen varusteita huolimattomalla käytöllä.

  HINNAT
  Ensimmäinen kokeilukerta on maksuton.
  Seuraavat kerrat sisältyvät Viklaliiton jäsenyyteen ja siitä kertyvät tulot käytetään veneen ylläpitoon. Varaustilanteen salliessa myös pidempiaikainen käyttö on mahdollista. Ylivaraus oftilanteessa etusija annetaan niille, jotka pohtivat kilpailutoimintaan osallistumista, mutta haluavat ensin kerätä kokemuksia ennen mahdollista oman veneen hankintaa. Yksinoikeutta ei myönnetä vaan myös muilla kiinnostuneilla on oikeus käyttää venettä varaussysteemin perusteella. Lisäksi Viklaliitolla on oikeus käyttää venettä TrySnipe- ja muissa vastaavissa tilanteissa.

  KÄYTTÖTAPA

 • Kokeilukerta 1: veloituksetta, jäsenmaksua ei edellytetä ensimmäisellä kokeilukerralla
 • Kokeilukerrat 2-x: 15.00 e/krt, varaajan tulee liittyä Viklaliiton jäseneksi
 • Puoli purjehduskautta: 250.00 e, jäsenmaksu edellytetään
 • Koko purjehduskausi: 500.00 e, jäsenmaksu edellytetään
 • Kisakäyttö: 30.00/pvä + jäsenmaksu
 • Myös vastaehdotuksia otetaan vastaan. Ota yhteyttä kai.saarheloatgmail.com

  MAKSU VIKLALIITON TILILLE ENNEN KÄYTTÖÄ

 • Osuuspankki: FI34 5723 0210 0139 05 tai
 • MobilePay: 33055
 • VARAUSSOPIMUKSEN SYNTYMINEN
  Varaussopimus syntyy, kun Varaaja käyttää varausjärjestelmää, varaa veneen ja maksaa varausmaksun. Viklaliitolla on mahdollisuus muokata näitä sääntöjä tarvittaessa kauden aikana.

  Tästä ohjeistuksesta ja veneen käytöstä voi antaa ideoita ja kehitysehdotuksia osoitteeseen hallitus (ät) snipe.fi. Ohjeen viimeisin versio löytyy www.snipe.fi sivuilta.

  VIKLALIITON TOIMINTA-AJATUS
  Viklaliiton tavoitteena on pitää Viklaluokka elinvoimaisena järjestämällä harjoitus- ja kokeilumahdollisuuksia, kilpapurjehduksia sekä tarjoamalla opastusta ja informaatiota. Tätä tavoitetta tukemaan ja uusien harrastajien houkuttelemiseksi Viklaliitto tarjoaa Mojoa JA Kotkan viklaa niille, jotka haluavat päästä kokeilemaan viklapurjehdusta sekä tutustua luokan laivue- ja kisatoimintaan. Venettä voidaan vuokrata myös pidemmäksi ajaksi harjoittelu- ja kisatoimintaan tosimielellä liikkeelläoleville.

  Päivitetty 20210705 | kaisaarhelo
  kuvat: kaisaarhelo

  Luokittelu: