Ohjeistusta EM-mittauksiin

Mittausryhmämme Sampo Valjuksen ja Kari Nyqvistin johdolla on pohtinut miten EM-kisojen ennakkomittaukset - inhouse measurements - saadaan rullaamaan mahdollisimman jouheasti. Veneethän pyritään mittaamaan joka maassa ennakkoon, jotta Porissa vältyttäisiin kaamealta mittausrumbalta kisaviikon alussa.

Lue tarkkaan ja pane päivämäärät kalenteriisi. Ja tietysti vene kuntoon ennen sitä.

Ihan vaan esimerkiksi MM2017-kisoissa junnu- ja aikuisveneiden mittauksiin meni ainakin viisi päivää. Voimme vain kuvitella mittaustiimin urakkaa. Siis, sitä välttääksemme...

* * *

Kansallisen esikatsastuksen (IHM-measurements) hyväksytysti läpäisseet rungot, nostokölit ja purjeet koristellaan tällaisilla sineteillä. Sineteissä on juokseva numerointi. Suomen kansalliset esikatsastukset suoritetaan HSK:lla 19.5. ja Yyterissä 18. - 19.8. Varsinaisen EM-katsastuksen (20. - 21.8.) yhteydessä suoritetusta esikatsastamisesta otetaan lisähinta.

Nostoköli on helppo merkittävä. Rungon merkki on taasen saatava ängettyä jostain rungossa olevasta reiästä tai ”mahdottomasti” avattavasta silmukasta, joka on paikassa jossa sinettiä ei heti potkita poikki. Purjeet ovat toisaalta helpot merkitä, mutta on valittava se purjeen kulma jossa sinetti altistuu vähiten rasitukselle. Fokassa se on varmaankin halssikulma. Mutta onko isopurjeen sinetti paremmassa turvassa skuutti- vai halssikulmassa? Sinetit ovat tosi vankkaa materiaalia, mutta toukokuusta elokuuhun ehtii tuuli ja spiirapuomi riepotella kisapurjeita monta kertaa. EM-katsastuksissa purjeiden sinetit vaihdetaan kisaleimoiksi.

* * *

Tarkempi ohjeistus mitattavista kohdista seuraa myöhemmin. Ja sitä ennenhän kaikki me olemme tietysti lukeneet tältäkin uutispalstalta löytyvät uudet SCIRA-säännöt pilkulleen, jotta kalusto on sitten sääntöjen mukainen, kun tarkastusaika koittaa.

uutinen: Kari Nyqvist
väritys: webmaster
kuvat: EM-sinetit

Luokittelu: