Viklaluokassa on imua, venemarkkinoilla tapahtuu

VENEMARKKINOISTA
Toinen koronavuosi ei ole juurikaan vähentänyt venekauppaa. Tuntuu siltä, että uusia ja vanhoja harrastajia kiinnostaa edelleen meriaiheiset, luonnonläheiset urheiluharrasteet, kuten kevytvenepurjehdus.

Kannattaa muistaa, että osa Viklaluokan menestystarinaa on toimiva venemarkkina. Veneiden saatavuus ja niistä eroonpääsy tarvittaessa samalla jokaisen Viklapurjehtijan etu. Toimiva markkina syntyy monesta asiasta, mm. kysynnän ja tarjonnan suhteesta, eri ikä- ja hintaluokan veneistä, informaatiosta ja kätevästä kauppapaikasta (Viklapörssi). Kannattaa siis aika ajoin tarjota myyntiin oma vanhempi vene ja päivittää samalla omaa kalustoa tuoreempaan. Tällöin välirahakaan ei muodostu kovin suureksi. Mikäli veneesi on jäänyt vähälle käytölle, kannattaa se panna kiertoon. Se edistää toimintaa omalta osaltaan ja tuo uusia harrastajia lajin pariin.

VIKLAPÖRSSI
Voit toimittaa MYYDÄÄN-OSTETAAN-VAIHDETAAN-ANNETAAN ilmoituksen Kaille, joka laittaa sen www.snipe.fi sivuilla olevaan VIKLAPÖRSSIIN. Hyvä myynti-ilmoitus koostuu riittävän kattavasta tietopaketista (rekisterinumero, valmistaja, ikä, väri, mukana tulevat varusteet, kunto, hintapyyntö).
Hyvässä Ostetaan-ilmoituksessa on lisäksi maininta halutusta "venekategoriasta" (kisa-harjoitus-mökkikäyttö).

HINTATASOSTA
Uusi "racing ready kisavene varusteineen maksaa Suomeen tuotuna noin 18'000 EUR. Halvimmat hintapyynnöt kisakelpoisista vanhoista veneistä liikkuvat noin 4'000 EUR tasossa.

"Konsultointiapua" kisaveneiden kaupankäynnissä antavat tarvittaessa
- kai.saarheloatgmail.com | 0400 748750
- juha.lehtinenatsnipeimport.fi | 0500 777299

teksti: 20210711 | kaisaarhelo
kuva: Beaver SM2016 kisoissa Helsingissä (photo: AnuStreng)

Luokittelu: