MM2017 blogi | Lue kisafiilikset tästä | Lopputulokset | päivitetty 14.8

Viklaluokan MM-kilpailut järjestetään Espanjan La Corunassa Atlantin rannalla 5-11.8.2017. Paikallisella murteella kuulemma A Coruna. Pari päivää menee mittauksiin ja rekisteröintiin, ohjelmassa olevat 11 lähtöä purjehditaan ma-pe 7-11.8.

Tässä blogissa kuvataan MM-valmisteluja, reissaamista ja itse kisaviikon tapahtumia Espanjassa.

Suomesta osallistuu historialllisen suuri neljän venekunnan joukkue, kun kiintiömääriä muutettiin viime kerran kahdesta nykyiseen neljään: 31290 Jukka Kotisalo - Syra Maijanen, 31260 Kai Saarhelo - Jaakko Mikkonen, 31099 Antti Mikkonen - Matias Mikkonen ja 29859 Riku Vääriskoski - Salla Vadén. Kisaan osallistuu maksimi määrä miehistöjä ympäri maailmaa, yhteensä 85 ennakkotiedon mukaan.

Kisajuttua tulee sekä tähän blokiin, että Viklaliiton Facebook sivuille, jossa enemmän valokuvia.
Kisavideot täällä http://www.snipeworlds.org/index.php/2017-open-championship/
Osa hovikuvaaja Matias Capizzanon kuvista täällä FB-sivuilla: https://www.facebook.com/capizzanophotography/?fref=ts, osa löytyy www.snipetoday.org sivuilta.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PE 11.8 KOLMAS JA VIIMEINEN FINAALIPÄIVÄ
Aurinko paistaa jälleen, luoteistuuli on aluksi tosi kevyt, mutta kääntyy pohjoiseen ja vaihtelee 8-11 m/s välillä. Radalle mennessä odotellaan öljytankkerin uloslähtöä neljän hinaajan saattelemana. Massiivisia kapistuksia.
Itse kisa noudattelee samoja jälkiä kuin kaksi edellistä päivää. Keskelle rata-aluetta ei kannata mennä, koska lahden pussinperälle puskeva tuuli kiertyy reunoilla edullisemmaksi. Suomitiimi ajelee aika ajoin varsin mukavasti, mitä nyt 31260 ottaa päivän ekassa startissa varaslähdön U-lipun liehuessa (maalissa n. 30.) ja vielä onnistuu kippaamaan botskin toisessa lähdössä ylämerkin tiukassa käännöksessä noin sijalta 15. Arvaa harmittaako. Skuutti vain jää lukkoon, tulee puuska ja avojalat vähän liukastuvat märällä veneen pohjalla. On muuten yllättävän hyvä purjehtia crocksit jalassa kisaviikon ajan, kun vesi on lämmintä; tosin toinen kenkä jäi jonnekin Atlantin aaltoihin edellispäivän vastaavissa uintikekkereissä. Eipä ole tullut uitua vuosiin; saati sitten peräkkäisinä kisapäivinä. Selvästi liikaa yritystä ikään ja treenimäärään nähden. Kippaustilanteessa Jaakko ehtii kölille ja selviää melkein kuivin jaloin, kippari ajautuu veneen alle yrittäessään pitää venettä pystyssä, kun se lähtee nousemaan. Varmaan 15-20 venettä vetää ohi, vaikkei kauaa tahita pystyyn nostamisessa. No, Antti-Matias ja Riku-Salla saavat kunnon tulokset, mutta Jukka-Syra lähtevät rantsuun keskittymään jo Porin SM-kisoihin.

Vajaa tunti maaliintulosta jaetaan jo palkinnot kymmenelle parhaalle SCIRA:n hallituksen ja paikallisten viskaalien toimesta. Mestaruus menee ilmeisesti ensimmäistä kertaa Puerto Ricoon tiimille Raul Rios Jr - Mac . Isä Raul Sr, SCIRA:n hallituksen jäsen, on selvästi liikuttunut. Hopea ja pronssi menevät isäntämaan purjehtijoille. Huippukovaa tasoa kuvaa, ettei yksikään edellisvuosien mitaleista ole palkintopallilla. Ja brassit on syösty vallasta. Tinocon perheen pikkuveli Mariolle viides ja Alexandrelle kuudes sija! Pikkuveli esiintyy hienossa Brasilian laivaston juhla-asussa.

Ennen palkintojenjakoa ehdimme melkein saada triplakärryn pakattua japanilaisten ystävällisellä avulla. Palkintojen jaon jälkeen kiireesti kämpille suihkuun ja paluu satamaan klubitalolle illallisjuhliin 2130, jotka näyttävät kerrankin alkaneen ajallaan 2030, ja jossa saamme vatsan täyteen. Illalla jutellaan useiden ihmisten kanssa, kiitetään isäntiä ja houkutellaan porukkaa vuoden päästä pidettäviin Porin EM:iin. Kenellekään ei jää epäselväksi, että toimimme seuraavien arvokisojen isäntinä; jos ei muuten, niin ovat ainakin nähneet EM-kalvosarjan parhaat palat virallisella ilmoitustaululla viikon aikana.
Näihin kisatunnelmiin - kiitos seurasta.

Suomalaiset
68/.184p Antti Mikkonen ja Matias Mikkonen | Qs:55-DNF-32-18-24-31-24
74./210p Riku Vääriskoski-Salla Vadén | Qs:35-34-35-29-20-25
78./230p Kai Saarhelo-Jakko Mikkonen | Qs:80-32-29-26-34-UFD-29
81./233p Jukka Kotisalo-Syra Maijanen | Qs:75-33-22-33-33-37-DNC
Yhteeensä 85 venettä

-Kai

Tulokset myös www.snipeworlds.org sivuilla ja alla olevassa pdf-linkissä.

To 10.8 TOINEN FINAALIPÄIVÄ
Aurinko paistaa ja tuuli nousee päivän mittaan 8-11 m/s lukemiin. Lähdössä ilmoitettu W ylös-alas-rata muutetaan toisella ylämerkillä T:ksi eli Triangeliksi eli kolmioksi ilman ilman suoraa lenssiä. Slööreillä mennään tosi kovaa; ne jotka pysyvät plaanissa koko ajan, karkaavat horisonttiin. Etenkin ensimmäisessä lähdössä söörillä ja jiippimerkillä nähdään muutamia kaatumisia. Toisessa lähdössä mm. allekirjoittaneen toimesta myös kryssillä puuskan iskiessä käännöksen hetkellä. Meno on hurjaa eivätkä kaikki nosta spiiraa. Antilla ja Matiaksella on homma parhaiten hallussa, harmi vain, että ekassa lähdössä köliin ja peräsimeen tarttuu mössöjä, joka saa pojat keskeyttämään sen lähdön. Kai ja Jaakko ajavat kisojen parhaan sijansa 26 ekassa, pahus vain, että toiseen starttiin osuu lipat. Tuntuu, että Northin San Diegon purjemaakari Doug Hartin aamuisista trimmineuvoista on apua, sillä vene kulkee eri malliin kuin aiemmin. Jukka ja Syra sekä Riku ja Salla sinnittelevät krysseillä hyvin joukon mukana ja painelevat slööreillä tosi kovaa hyödyntäen keveytensä.
Illalla taas mössö- ja oluttarjoilu, nille joille maittaa. Hyvä kohta tavata tuttuja, vaihtaa kuulumisia ja ehdottaa vierailua EM2018-kisoihin Poriin. Portugalin kansallissihteeri on aktiivinen Algarven Villamouran Masters MM promotoinnissa jakamalla alueen matkailumainoksia ja esittämällä illalla hienon matkailuvideon SCIRA:n hallitukselle. Suunnitellut päivät ovat 18-24.6. Ehkä viikkoa ennen tai jälkeen. Hienoa alue, johon kannattaa lähteä loman viettoon muutenkin. Alueen matkailuviranomainen ja seuran kommodori ovat mukana kehumassa olosuhteita ja ammattimaista kisaorganisaatiota, joka just hoiti optareiden MM:t. Minä vedän samassa kokouksessa Porin kalvot esiin. Hallitus selvästi on luottavainen, että hommat joutuvat Porissa ja Suomessa, ja että meihin voi luottaa. Mittamiesasiaan luvataan palata SCIRA Jerelyn Biehlin kanssa, joka aina asioista perillä olevana tietää, että Fresneda on jäämässä eläkkeelle. Sampo, sinulle olisi kansainvälisiä "hyväpalkkaisia" hommia tarjolla! Ilmainen majoitus, matkat ja safkat Vikla-arvokisoihin ympäri maailmaa. Ystävämme Pepe Perez tarjoutuu tulkin välityksellä Poriin. En ota ehdotukseen kantaa.

Hieman räjähtänyt olo, kun pääsee kämpille klo 22 ja pääsemme kokkaamaan herkkua, joka osoittautuu sian poskeksi google translatorin mukaan. Hyvää on Jaakon kokkaamana paikallisen viinin kera. Uni maittaa, mutta niskasärky ja muiden paikkojen kolotus herättää neljän tunnin jälkeen. Pakko vetää pilleri Buranaa. Samalla hoituu tämä kisaraportti.

Kisavideot!
Katsokaa ihmeessä vauhdikkaat kisavideot osoitteessa www.snipeworlds.org ja jakakaa myös ystävälle, joita voisi houkutella mukaan sporttiseen toimintaan. Vikla ei todellakaan ole mikään "old mans boat" niinkuin monella tuntuu edelleen olevan harhaluulo, vaan tulevaisuus on nuorison, kuten Riku ja Salla ovat täällä osoittaneet. Heidän itseluottamuksensa on kasvanut silmissä.
A-sarjaa johtaa Puerto Ricoa edustava jenkeissä asustava Raul Rios jr, joka tuntuu olevan superstara myös jenkkilässä. Isänsä Raul Sr kuuluu SCIRA hallitukseen. B-sarjan kärki on japanilaisen toimiin, joka kuului karkaavaan avotuulessa heti horisonttiin, totesi Antti lähietäisyydeltä, kun rundasi toisessa lähdössä nelossijalta.
Tänään perjantaina on ohjelmassa kaksi viimeistä lähtöä hieman kevyemmässä 5-9 m/s kelissä, ainakin Windgurun mukaan. Se uskoo ken näkee.
-Kai

Ke 9.8 ENSIMMÄINEN FINAALIPÄIVÄ
Tänään paistaa aurinko ja tuulee pohjoisesta 6-10 m/s. Gold fleetin 43 veneen kisaa johtaa Mario Tinoco, Suomessakin nähdyn MM-voittaja Alexandre Tinocon pikkuveli, joka on kolminkertainen juniori MM-kultamitalisti! Purjehdusosaamista sivussa jonkin verran.

Suomalaiset kisaavat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Silver fleetissä 38 muun venekunnan kanssa. Jako kulta- ja hopealaivueihin tapahtui siis viiden Qualifier-karsintakilpailun tulosten perusteella. Näiden yhteistulos lasketaan mukaan finaalipurjehdusten tuloksiin.

Jukalla ja Syralla kovantuulen trimmit, radanluku ja alamäkiajo ovat suomalaisittain parhaiten kohdillaan. Kryssi-lenssi-ratamallissa W ollaan ollaan lensseillä juuri liukukynnyksellä, jolloin taitavammat ja kevyemmät miehistöt karkaavat. Useimmat pumppaavat koko ajan minkä kerkeävät. Tuuli kääntyilee ja jompi kumpi laita on kryssillä yleensä selvästi parempi. Päivän kakkonen Kai-Jaakko, sitten Riku-Salla, jotka saavat koko ajan paremmin kiinni myös kovan tuulen hallinnasta. Antilla ja Matiakselle pulmia ekassa lähdössä, joka jää kesken. Kakkosessa tulevat jo muiden mukana.

Koska veneiden lasku/nostoramppeja on täällä vain yksi, joudumme odottelemaan ensin vesille menossa ja etenkin kakkoslähdössä kultaryhmää, joka ehtii ajaa koko kierroksen ennen kuin pääsemme edes starttaamaan. Kymmenen minuutin lisäodotus vielä sataman ulkopuolella rantaan tulossa. Pitäisi siis olla nopeampi ja olla ykkösryhmän joukossa. Ainoa konsti kehittyä olisi käydä ajamassa isoja lähtöjä ulkomailla 50-100 veneen laivueissa. No, kunhan veneet saadaan ylös ja pestyä suolavedestä, teltassa odottaa taas perunalastut ja mössötarjoilu coca colan ja oluiden kera. Mukava istuskella omassa porukassa auringossa ja kerrata päivän fiiliksiä, jotka tuntuvat hyviltä. Kukaan ei valita. Kuinka ollakaan, espanjalaisittain, illan juhla pursiseuran klubitalolla on peruttu. Lieneekö syynä, että järjestivät vanhojen ja nykyisten SCIRA officer toimihenkilöiden tapaamisen. Ennen kämpille lähtöä klo 20 jälkeen Antti, Matias ja Kai käyvät kävelemässä rantabulevardia, ja siellä se Atlantti siintää. Ihan Amerikkaan saakka ei näy, mutta aallot ovat komeat.

Porin EM-junailut
Aamun aikana teen galluppia Porin EM2018 kiinnostuksesta (POR 1-3, ITA 7-10, ESP 8-12, NOR 5-7) ja saan junailtua EM-infopläjäyksen viralliselle ilmoitustaululle. Varmistelen vielä Porin EM2018-kisajärjestelyjä silmällä pitäen, josko DBMarine ja Zeltic suostuvat siihen, että vuokraveneitä haluavat keskustelevat suoraan heidän kanssaan. Ajatus tuntuu käyvän heille. Viikon aikana pitää vielä varmistaa mittamieskuviot SCIRA:n kanssa ja käydä esittelemässä SCIRA:n hallitukselle EM-suunnitelmamme. Onneksi on mitä esittää, sillä valmistelutoimikunta on tehnyt hyvää työtä, vaikkei suunnitelmista Suomessa ole vielä paljon kerrottukaan.

Portugali lobbaa omia Masters MM2018-kisojaan, jotka järjesteään Algarvasessa maan etäosassa. Kansallissihteeri antaa pari esittelykassia jaettavaksi kiinnostuneille. Päivämäärä vielä auki.

Hienoja kisavideoita ja tuloksia löytyy www.snipeworlds.org sivuilta, kisakuvia Viklaliiton ja SnipeTodayn facebook-sivuilta.
-Kai

Ti 8.8 TOINEN KARSINTAPÄIVÄ
Aurinko paistaa puolipilviseltä taivaalta, tuulta pohjoisenpuolelta 4-6 m/s, aallokko lyhyttä ja terävää, purjehditaan edelleen La Caruna lahden pohjukassa, mitä ei voi ymmärtää, kun avoin Atlanttikin olisi edessä. Toinen karsintapäivä. Kaikki suomalaiset ajavat nyt samassa laivueessa. Laivueet erotetaan toisistaan ison purjeen nostimeen kiinnitettävällä sinisellä tai keltaisella 30 cm pitkällä nauhalla ja ne lähtevät kymmenen minuutin välein.

Päivän huippu koetaan, kun päivän toisen lähdön ylämerkillä Riku runsas kolmantena, Antti kuudentena ja Kai ysinä, eikä Jukkakaan ollut kaukana. Poikkeuksellisesti tällä kertaa oikea laita oli selvästi parempi. Muut putovat loppua kohden, ainoastaan Riku ja Salla vetelevät suomalaisittain erinomaista sarjaa fliitin puolivälissä, muilla vaikeampaa pysyä kyydissä mukana vaikka alussa kärjessä olisikin. Olisiko nuorisolla paremmat öljylanteet aaltojen ottamiseen ja nokkelammat ajatukset taktiikasta, kuka tietää. Lähdöt ovat todella tärkeitä; eturivissä pitää olla, mutta ei saa varastaa, koska U-lippu on koko ajan käytössä.
Kisa kestää turkasen pitkään, kun vasta klo 13 on päivän eka startti. Rannassa ollaan vasta klo 19 jälkeen. Meidän fliitti joutuu vielä odottelemaan Real Club de A Corunan sataman suulla, ettei sisääntuloalue mene tukkoon, koska käytössä on vain yksi iso betoniluiska kolmen metrin nousuveden takia!

Huomenna alkavat finaalipurjehdukset ja taidamme kaikki jäädä hopealaivueeseen. Tuulta luvattu alkuviikkoa enemmän.

Illalla muut painuvat syömään ja allekirjoittanut pelkän jaffan voimalla kansallissihteerien kokoukseen edustamaan Reinoa ja Suomea. No, jaetaan täällä rantaan tullessa sentään sipsejä ja jotain mössöä virvokkeiden kera. Ihan hyvä sekin. Kaikki muut maat paitsi Portugali ja Suomi tuntuvat olevan joko samalla tasolla kuin aiemmin tai hieman vaisumpana. Monet maat satsaavat junioreiden houkutteluun mukaan, me enemmän naisiin ja nuoriin aikuisiin. Euroopassa kansalliset purjehdusliitot Espanjaa lukuunottamatta tuntuvat hyljeksivän Viklaa, muualla maailmassa ei niinkään. Huhu kertoo, että seuraavat MM2019-kisat purjehdittaisiin USA:ssa Fort Lauderdalessa, jonka kommodori entinen SCIRA kommodori Don Bedford ilmeisesti on. Hän vetää SCIRA:n nimityskomiteaa, johon allekirjoittanutkin kutsuttiin. Vaikutusvaltaista seuraa siis.
-Kai

Ma 7.8
KISAT KÄYNTIIN
Nyt on mukava aloittaa legendaarinen selitysten viikko. Kaksi karsintafliittiä (43/42 venettä) starttaavat kymmenen minuutin välein. Kolme lähtöä. Antin parhaaksi jää sija 28, Rikun 34 ja Jukalla ja allekirjoittaneella aika paljon heikompaa. Lyhyt terävä aalto ja tilttaava 3-6 m/s tuuli pahin mahdollinen yhdistelmä ainakin meidän 165 kg tiimille. Ja edellisinä päivinä kun tuuli mukavat 8-11 m/s. Illalla saadaan jotain mössöruokaa, sipsejä ja janojuomaa ja osallistutaan huonosti organisoituun sailors forumiin. Vähän väkeä, kukaan ei tiedä, milloin aloitetaan. Luvattu tykki ja valkokangas puuttuvat. Siksi pidän vain lyhyen puheen tulevista EM-kisoista. Illalla trimmataan pitkään ja hartaasti; tiistaille luvattu 3-4 m/s.
-Kai

Su 6.8
Aurinko paistaa ja tulee 6-12 m/s koillisesta. Veneet ja purjeet saadaan mitattua vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen. Rikulla menee peräsin vaihtoon, kun lavan ja varren kulma ei tyydytä mittamiestä. Onneksi maksaja ja väliaikainen pankkiiri löytyvät pienen neuvottelun jälkeen. Antin purje aivan maksimimitoissa; onneksi menee läpi. Allekirjoittaneella veneen paino 400 g alle, joten ei kun hitausmomenttimittauksiin ja lyijyn liimaushommiin. Lisäksi kölin lukitusköysi poikkeuksetta kaikilla liian pitkä!!! Ihmeellistä että kaksi vuotta sitten kaikki oli ok Italian MM:ssä. Ei saisi olla tällaista heiluntaa mittaustarkkuudessa ja tulkinnoissa.
No, näistäkin haasteista selvittiin.
Taas tavattiin useita ihmisiä ja vaihdettiin kuulumisia.
Juniori MM purjehtijat tulevat rantaan ja brassivoittajat kannetaan veneessä ylös nostoliuskalta. Juhlivat äänekkäästi sambatyyliin. Portugalin uusi tähti Mafalda Pires, PJ Velaksen Pedron tytär jää kakkoseksi. Tästä tytöstä kuullaan vielä. Me sen sijaan luiskahdamme alta pois ja lähdemme treenaamaan ja lähdemme Antin kanssa treenaamaan. Muut jäävät rassaamaan botskeja kisakuntoon. Tuulee haitarin yläpäästä ja aallot ovat mahtavia. Nokkoset arvelevat, ettei Viklalla ole koskaan menty näin kovaa. No, on sentään, lienee kisajännitystä ;-). Suolaista on ja aurinkolasit menevät tulkoon pärskeistä. Silmiä kirvelee. Sitten onkin aika lähteä MM-kisojen avajaisiin.

Nuorimies Fernando, 8-v, tulee keräämään suomalaiset ison Finland kyltin taakse. Meinaa kyltti viedä miestä. Sitten marssitaan juhlavasti kulkueessa poliisisaattuessa puolen kilsaa rantakadun kautta takaisin kisa-alueen telttaan, jossa keskipitkien puheiden jälkeen junnut saavat palkintonsa ja aikuisten MM-kisat julistetaan SCIRA kommodori Gweneth Crookin johdolla avatuiksi. Jääkiekkoa pelaava!!! Fernando hoitaa hommansa kunnialla ja saa kiitokset hyvin tehdystä työstä.

MM-kisaan osallistuu kuulemma 83 venettä. Ilmeisesti ensi kertaa historiassa neljän suomalaisveneen voimin. Hienoa!
Maanantaina kisat starttaavat. Porukat jaetaan kahteen fliittin A- ja B-rata-alueelle, joista muutaman lähdön jälkeen muodostetaan kulta ja hopeafliitti. Saas nähdä mihin finskipotku riittää. Taso on kyllä täällä huimaava ja entisiä mestareita vilistää silmissä. On myös laserin entistä maailmanmestaria jne. Illalla tankataan energiavarastoihin riisipataa. Ja sitten nukkumaan.
Avajaispäivän kuvia löytyy FB-sivuilta.
-Kai

La 5.8
Valmistelujen ja sosiaalisten kontaktien päivä. Sopivat 23 astetta ja aurinko paistaa.
Pitkien yöunien jälkeen puolen päivän jälkeen rantsuun. Jukka sai vuokraveneensä ja ehti jopa mittauttaa sen. Me muut jäätiin mittausteltan ulkopuolelle juuri, kun ovet sulkeutuivat klo 20. Jukan botski oli kilon kevyt ja joutuu hitausmomenttimittaukseen, joka tapahtuu suljetussa kontissa häiriöiden välttämiseksi. No, Tinocon botski taisi käydä 2-3 tarkistuksessa ennen kuin meni läpi. Mittaustiimi oli aloittanut työnsä jo maanantaina ja tehnyt pitkiä päiviä siitä lähtien. On se hyvä, ettei saatu MM-kisoja Poriin, EM:ssä pääsee vähän helpommalla.
Atlantin aallot korkattu
Rikun ja allekirjoittaneen miehistöt ehtivät päivällä vesille Coruna-lahden suulle hetkeksi ennen Antin hakua kentältä. Maininki aika suurta ja aallot tulivat 45 astetta eri suunnasta kuin tuuli, mikä tekee kryssiosuuksista haastavia. Plaanikeliä ja paljon suolaa. Veneen pohjassa narskui, kun sitä puhdisti ennen vahausta.
Tapaamisia
Illalla tapasin Belgian Manu Hensin, joka purjehtii norjalaisen Main kanssa. Norjan Jorn Haga kyseli EM2018 aikataulua, kun oli saanut Mastersissa käsityksen, että Porissa purjehditaan vasta vasta syyskuussa. Sanoin, että olet erehtynyt vuodesta. Tarkka viestä on siis haastavaa. Aikataulutieto on erittäin tärkeä muillekin, kun aikataulutavat muita arvokisoja, esim. Masters MM-kisaa Portugaliin. Italian entisen Eurosihteeri Stefano Longhin kanssa puhuttiin pitkään. Oli siirtynyt Olimpicin osakkaaksi. Lupasi tehdä tarjouksen Snipe Importille. Samoin Zeltic-viklavalmistajan vanhat ja uudet omistajat jututettiin. Javier oli saanut terveytensä kuntoon. DBMarinen Daniela moikkasi ohi mennen. Olivat tuoneet kisoihin valtavasti uusia ja käytettyjä veneitä. Kisojen jälkeen saisi tehtyä hyvät kaupat, jos jota kuta kiinnostaa uuden veneen osto esim. Porin EM2018 silmällä pitäen.
Puhuin pitkään SCIRA kommodori Gweneth Crooksin ex-kommodori Don Bedfordin kanssa. Jakavat 85 venettä kahteen fleettiin. Etsivät henkilöitä SCIRA Nominations nimityskomiteaan eri puolilta maailmaa, myös Pohjois-Euroopasta. Lupauduin. Etsivät SCIRA Boardiin ilmeisesti uutta Secretaryä, kun joulukuussa kommodori vaihtuu.
Illalla käytiin Suomijengin kanssa syömässä ja kuuntelemassa kokonaista puoli kappaletta rock-konserttia viereisellä Maria Pita keskusaukiolla. Hieno paikka. Ja sitten EUR 1.30 hintaisella bussilla kämpille nukkumaan. Täällä on muutenkin hinnat kohdillaan.
Sunnuntaiaamuna mittauksiin ja vesille.
-Kai

Pe 2017-08-04
Jaakko, Matias ja Kai saapuivat La Corunan kentälle yhteydellä HEL-AMS-MAD-LCG yhdeksän tunnin matkustamisen jälkeen aikataulun mukaisesti klo 15.30. Kun vielä laukutkin saapuivat samalla koneella ja Riku oli vastassa hetken kuluttua, kisatunnelmaan päästiin heti kättelyssä. Abnb majoituspaikka löytyi sujuvasti kuten myös ĺähialueen kauppapaikka, joten sekin puoli saatiin kuntoon. Ja ei kun kävellen kohti sataman ruokapaikkaa,, jossa tavattaan uudestaan Riku ja nyt myös Salla.
Burgerien, mustekalojen ja tiramisujen jälkeen ampaistiin vielä katsastamaan veneet kuninkaalliselle RCN-pursiseuralle.Jukka ja Syra saapuvat yöllä ja Antti iltapäivällä. Sitten on Suomitiimi kasassa.

Huomenna on tarkoitus käydä Sailor's Forumissa kuuntelemassa uutiset ja esittelemässä Suomen EM2018-suunnitelmat. Sitten vielä pitää ehtiä 1915 alkaviin FIN-veneiden katsastusiltamiin. Huomasin just, että 31260:n mittakirja yms. papsrit jäivät kotiin. Saas nähdä, tuleeko harmia.

ti-pe
Salla ja Riku ovat treenanneet ahkerasti ja keränneet kokemusta. Ainakin ristiaallokko on tietyillä tuulilla mielenkiintoinen, kun aaltoja puskee kolmesta suunnasta.

ma 2017-07-31
Käytiin tänään kahdesti vesillä, ensimmäisen kerran yksin manöövereita treenaamassa ja toisen kerran Peterin ja Connien kanssa. Ainakin vauhti tuntuu riittävän, nyt se on sitten taktiikasta (ja aika monesta muustakin asiasta) kiinni. Treenien välissä käytiin syömässä, mitä jenkkien puolelta kommentoitiin "oh, civilized, very civilized!".
Huomenna samoilla suunnitelmilla ja uudella fokan skuutilla koko päiväksi rantaan.
- Riku

su 2017-07-30
Salla kertoo, että lauttamatkaan upposi 253 €, bensoihin 859 €, siltoihin Tanskassa 162 €, tietullit Ranskassa ja Espanjassa 115 €. Yhteensä 1390 €.

su 2017-07-30
Perillä La Corunassa! "Haluutteko, että nostetaan teidänkin veneet pois traikulta", kyselee nuorimies Antti Mikkoselta ja allekirjoittaneelta. Hyvää palvelua nuorisolta! Myös Jukka Kotisalon ja Syra Maijasen vuokravene lienee löytynyt.

la 2017-07-29
Riku viestittää, että matkaa on enää jäljellä 500 km. Ranskassa alkoi kova vastatuuli, joka otti kolme metriä korkeaan kuormaan. "Vetoautosta löytyi onneksi pienempiä vaihteita". "Muuten uusi kolmen viklan kärry on toiminut oikein hyvin, samoin auto. Rahaa on kulunut bensaan, Tanskan siltojen ylitykseen ja tietulleihin (Ranska, Espanja) vähän yli ennakkokaavailujen", kertoo Salla.

to 2017-07-27
Kai käy tilaamassa joukkueelle tummansiniset pikee-kisapaidat avajaisjuhlaan. Rinnassa tietty FIN-tunnukset.

ke 2017-07-26
"Laivamatka Naantalista Kapelskäriin meni hyvin, lähinnä syödessä ja nukkuessa. Molemmat väsyneitä; Riku oli valvonut yön yli viikonloppuna Päijännepurjehduksessa ja Salla ei saanut unt matkajännityksen takia". Yöpaikka mökissä L-köpingissä mökissä, joka oli melkein suurempi kuin traileri. Traikun siirtäminen pois mökin ja puun välistä nauratti paikallisia karavaanareita.

Toisena ajopäivänä päästiin Tanskan ja Saksan rajan tuntumaan. Tanskan sillat olivat korkeita, samoin siltamaksut. Yö autossa tanskalaisella leirintäalueella.
-Salla

Ruotsin lautta löydetty, eka yö menee Linköpingissä camping-alueella. Huomenna jatketaan Saksan rajalle.
- Riku

2017-07-24
Viimeinenkin vene pakataan kärryn "kolmoskerrokseen" HSK:n nosturilla. Kuvia löytyy: http://snipe.fi/fi/node/1729 ja luokan FB-sivuilla.

2017-07-18
Riku käy hakemassa Aisapojilta Tampereelta Viklaliiton uuden kolmen veneen trailerin!

2017-07-16
Kai käy Tampereella tarkistamassa, että kärryssä on kaikki tilatut rensselit. Pari tarkennusta tehdään.

2017-06-11
Näsijärven Regatta, joka on toinen ja samalla viimeinen MM-karsinta, saadaan päätökseen. MM-reissuun lähtevät kipparit ovat Antti, Jukka, Kai ja Riku väheksymättä mitenkään gastien tärkeää panosta.

Tarina löytyy jatkossa tämän linkin takaa: http://snipe.fi/fi/node/1727. Suora polku "kilpailut/MM-kisat/MM 2017 blogi.

päivitetty kaisaarhelo | 20170813
kuvat: Matias Capizzano

Luokittelu: