Ranking 4 | Airiston Regatta - Matiaksen 11v. kisaraportti

Toinen kisapäivä
Ennuste: 4-8 m/s.

Matiaksen raportti
Alla Matiaksen kootut ajatukset rankan mutta kivan kisaviikonlopun jäljiltä. Tuultahan oli reippaasti, lauantaina Rajakarilta mitattuna 7 ms molemmin puolin ja tänään napsu enemmän. Video mukana alapoijun toiminnasta. Aikas sujuvaa, muutaman tunnin kisaamisen jälkeen!

"Perjantaina kun olimme rannassa, niin isä valmisteli veneen lähtövalmiiksi ja seurasin vierestä. Kun olimme merellä niin isä vähän selitti mitä minä teen, oli vaikeaa ensin, kun opettelin vasta mitä pitää tehdä. Lauantaina merellä oli ihan kivaa kunnes alkoi väsyttää. Yllätyin kun piti tehdä vielä neljäs lähtö. Olin aika väsynyt kun olimme kotona. Sunnuntaina oli ihan kivaa, kun oli vain kaksi lähtöä. Oli yllättävää kun pääsimme neljänneksi. Minua ei väsyttänyt sen jälkeen niin paljoa kuin lauantaina. Kilpailu oli mukava."
Matias Mäkinen 11 v.

Ensimmäinen kisapäivä
6-9 m/s tuuli vauhditti kahdeksan viklatiimin kisaa Airiston pohjoisosassa. Kärjessä ykkössarjalla 29859 Otto Dahlberg gastinaan Riku Vääriskoski, tiimi joka treenaa täällä tulevaa EM-reissua varten. Kakkosena 31099 Antti ja Alla, ja kolmosena 30900 Mika ja Mikko. Mukana menossa myös J-P ja Viola, Mikko ja Matias, Sirkku ja Mai treenaamassa Naisten MM:iin Valenviaan, Peter ja Mathias.
Ilahduttavasti radalla nähdään viisi ranking-ensikertalaista Alla Shlikhta, Hannu Kario-Joona Pasanen, Matias Mäkinen ja Mathias Ek.
Samanaikaisesti kolme potentiaalista viklakipparia Clapa, Risto ja Ville kamppailee Finn-jollien SM-kisoissa viereisellä radalla, kolme pakkasi veneitään Lauttasaaressa tulevaa EM-reissua varten ja Sampo isommalla veneellä Saksassa. Purjehdusaktiivisuutta siis löytyy, vaikkakin se suuntautuu aika ajoin eri areenoille.

TULOKSET
https://manage2sail.com/fi-FI/event/96343bd7-33e7-48d5-9c92-391d2e9d4297...

AIRISTON REGATTA
Airiston Regatta on jokavuotinen moniveneregatta, johon Viklaluokkakin on innokkaasti osallistunut useina vuosina. Kilpailutukikohtana toimii TPS, jonka lisäksi mukana järjestelyissä ASS ja TPS.

KUVAT
Näyttäviä kuvia voi katsoa ja tilata StudioKukan sivuilta. Viklakuvat löytyvät Finn-jollakuvien jälkeen.
https://heikkae.kuvat.fi/kuvat/Purjehduskuvia/Airisto+Regatta+2023/Finn,...

RANKING-SARJA 2023
Viklaluokan kotimainen kisasarja koostuu tänä vuonna Kotkan, Tampereen, Naantalin, Turun ja Espoon kisoista. Espoon kisa purjehditaan 9-10.9 EMK:lla, jonne kannattaa tähdätä niidenkin, jotka jäivät nyt rannalle.

Koonnut: kaisaarhelo | 20230813

Luokittelu: