Kirsi Jaakkolan 29965 kisaraportti Helsinki Regatasta

Helsinki Regatta 2021 purjehdittiin viikonloppuna 3.-4.7.2021 Helsingin edustalla. Finnjolla-luokka jatkoi vielä oman luokkansa PM- ja SM-kisoilla 5.-6.7.

Helsinki Regatta on seitsemän purjehdusseuran (NJK, HSK, SPS, HSS, M, BS ja HTPS) yhteisesti järjestämä tapahtuma ja siksipä kisaluokkia oli paljon ja vesillä vilskettä. Suomen erinomaiset kesäsäät lisäsivät muita vesilläliikkujia ja aaltoja kisa-alueille.

Viklakisat pidettiin A-radalla Särkiniemen edessä Lauttasaaresta lounaaseen yhdessä 505 ja Finnjollien kanssa. Viklakisaan oli lähtenyt kahdeksan venekuntaa ja mukavasti oli naisedustusta miehiä enemmän. Kisaamassa oli kaksi uutta venekuntaa, joten mekin vasta toisen kesän kilpailijoina saimme tsempata tekemistämme.
Helteinen sää suosi kaikkia veneilijöitä, mutta lauantaina oli hieman ennustetta leudommat tuulet ja A-radalla saatiin vedettyä läpi vain kaksi lähtöä, kun tuuli hiipui kolmannen lähdön alkuun. Näin kisakunnon huipun hieman myöhemmäksi tähdänneelle lauantain kevyempi aloitus sopi hyvin.
Lauantaina kärkisijoille purjehtivat Saarhelon ja Lehtisen venekunnat, mutta kärkikasti oli varsin tasaista, ainakin taaempana purjehtineen perspektiivistä katsottuna. Sunnuntaina tuuli oli tasaisempaa 6-7m/s etelästä. Sunnuntaina kisan voiton korjasi kotiin Antti ja Matias Mikkonen. Båten Anna rikkoutui harmillisesti kesken kisan.

Omaan suoritukseemme voimme olla tyytyväisiä. Kipparille alkaa valjeta veneen säätämisen periaatteet ja saimme vauhtimme jo ”lähelle” kärkeä, mikä lohdutti mukavasti kipparin kilpailuhenkisyyttä. Veneessä on edelleen kaikenlaista pientä laittamista, mutta yhteistyö (ja spiira) toimii jo sujuvasti. Kotimatka meni hyvissä tunnelmissa suorituksia spekuloidessa.

Kiitokset kisaajille hyvästä regatasta, mikäpä olisi veneilyä parempaa tekemistä mahtavassa kesäsäässä.
Nähdään Porissa!

teksti: Tyrskytuuli FIN29965 / Mikko & Kirsi
pääkuva: FIN 29965 (photo Kalle Westerstråhle)
alakuva: reittihässäkkä

Luokittelu: