Masters LM Tuusula | Kirsin kisaraportti

Reino ja Viivi Masters SM mestareiksi (virallisesti Masters luokkamestaruus).

KIRSI JAAKKOLAN KISARAPORTTI

Masters Luokkamestaruus purjehdittiin Tuusulanjärvellä lauantaina 19.9.2020 Tuusulanjärven Syyspurjehduksessa. Masters koostui kolmesta lyhytratalähdöstä ja kulttuuripurjehduksesta. Osallistujia oli kuusi venekuntaa.
Tuusulanjärven aurinkoisiin, mutta tuulenpuuskaisiin maisemiin oli mukava palata. Olen tutustunut kevytvenepurjehdukseen Tuusulanjärven purjehtijoiden aikuisten purjehduskurssilla reilut kahdeksan vuotta sitten. Enpä olisi voinut kuvitella, että (silloisen harjoituskilpailun ja lakritsipalkinnon jälkeen) seuraava purjehdukseni samalla järvellä olisi mestaruuskilpailu!
Tuusulanjärvi tarjosi meille tyypillistä puuskaista järvituulta; perustuuli 8m/s ja puuskissa jopa 12m/s. Samaan aikaan radalla kisattiin myös Lightning-veneillä, mutta hyvin me kaikki mahduimme radalle ja lähdöt saatiin toteutettua mukavan ripeästi.

Viimeinen lähtö oli Kulttuuripurjehdus, jossa järjestävä taho oli toivonut hieman etukäteisvalmistelua eli alueen kulttuurikohteisiin perehtymistä. Lähtö saatiin hyvin liikkeelle ja veneet reippaasti kahteen suuntaan; ylämerkille ja Stålhanen kartanon suuntaan. Hetken emmittyään Masters-luokka siirtyi kohti kartanoa ja kun lopulta kaikki veneet olivat nokka samaan suuntaan, järjestävä taho päätti jatkaa kisaa aiotun suunnitelman mukaisesti.
Mastersin voittoon purjehti Reino Suonsilta ja Viivi Seirala, toisena palkittiin Mikko Valjus ja Teija Kaarlela. Mitaleista seuraavilla sijoilla olikin jo vahvahko Turun murteen edustus. Onnea voittajille ja kiitokset rehdistä kisasta kaikille osallistujille.

KIrsi Jaakkola
FIN 29965

TULOKSET

teksti 20200919 | Kirsi Jaakkola
Kuvat: Masters voittajapari Reino ja Viivi ja kisat ansiokkaasti junaillut Erik Hatmann (photo: Mikko ja Kirsi)
Kuva 2: toiseksi tulleet Teija Kaarlela ja Mikko Valjus (photo: Mikko ja Kirsi)