SPV covid-19 tiedote 20200514

"Odotellaan lisäohjeita"

SPV tiedote 14.5
Väliaikatietona harraste- ja kilpailutoimintaan liittyviin koronaohjeistuksiin saimme eilen olympiakomitean välityksellä seuraavat tiedot viranomaisilta asian käsittelystä ja aikataulusta.
Aluehallintovirastojen päätökset sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien tilaisuuksien määräyksistä ja ohjeistuksista ovat edelleen valmistelussa eikä päätöksiä siitä mitä esimerkiksi ”urheilukilpailujen ja -sarjojen käynnistäminen erityisjärjestelyin 1.6. alkaen” tarkoittaa tulla todennäköisesti tekemään tämän viikon aikana.
Asiaan liittyvä valmistelu saadaan valmiiksi tämän viikon aikana. Tämän jälkeen aluehallintovirastot tarvitsevat vielä sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen päätösten tekemiseksi. Arvio lopullisten päätösten aikataulusta on aikaisintaan tämän viikon perjantai, mutta todennäköisimmin ensi viikko.

Meitä lajiliittona on lisäksi pyydetty odottamaan lajikohtaisten suositusten osalta viranomaisten tarkentavia päätöksiä muun muassa lähikontaktien ja urheilukilpailuihin liittyvien erityisjärjestelyiden osalta. Näin ollen joudumme siirtämään omia ohjeistuksiamme vielä eteenpäin ja toivomme että myös seurat ja luokkaliitot eivät vielä julkistaisi omia kilpailuihin tai harjoitteluun liittyviä tarkempia ohjeita ennen kuin saamme tiedot edellä mainituista viranomaisohjeista.

Päivitimme viime viikolla muilta osin koronasuosituksiamme valtioneuvoston uusien ohjeiden mukaisiksi. Ajantasaiset suositukset löytyvät täältä https://spv.fi/teema/suositukset-korona-ajalle/

Terveisin
Jan Thorström
toiminnanjohtaja/verksamhetsledare
050 588 6309
Suomen Purjehdus ja Veneily ry/Segling och Båtsport i Finland

PS. HelsinkiRegatta pyritään järjestämään kesä-heinäkuun vaihteessa, mikäli tilanne sallii

kuva: SM2018 Turku

Luokittelu: