MM2019 Brasilian Ilhabelassa 8-12.10 | Toinen kisapäivä | Tilanne kahden lähdön jälkeen

MM2019 8-12.10
Seuranta: www.2019.snipeworlds.org/ ja www.snipetoday.org/

* * * * *
Päivä 2 | 9.10.
HIDAS KÄYNTIINLÄHTÖ MM-KISOISSA - VAIN KAKSI LÄHTÖÄ KAHDESSA PÄIVÄSSÄ KEVYEN JA EPÄVAKAAN TUULEN TAKIA

Otteet SnipeTodayn MM-artikkelista, Kai Saarhelo

Kakkospäivä oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen; pilvinen sateenuhanalainen keli. Laivueen lähtiessä vesille klo 12 startteihin tuuli puhalsi 7 solmun voimalla idästä.

Vasta neljän yleisen takaisinkutsun jälkeen päästiin matkaan. U-lippu ei tuntunut olevan riittävä peloite 70 innokkaalle tiimille. Tyyppillistä arvokisoille ja huippupurjehtijoille on, että huonoon asemaan joutunut ajattaa koko laivueen yli linjan, suom. huom.
“Kevyessä tuulessa ja isossa laivueessa huippustartti on hyvin kriittinen edustaen mahdollisesti 50% hyvästä tuloksesta”, sanoo kilpailupäällikkö.

Ensimmäinen tiimi ylämerkillä oli vuoden 2011 maailmanmestari ja usean suomalaisen hyvin tuntema Alexandre Tinoco Matheus Gonçalvesin kanssa kahden japanilaisen veneen seuratessa taas tiiviisti.
Ensimmäiseksi alamerkille ehtivät Argentiinan Luis Soubie ja Diego Lipszyc Tinocon seuratessa. tialnne säilyi samana maaliin asti. Temppu ja miten se tehdään seuraavissa starteissa on lähteä vapaassa tuulessa, välttää törmäyksiä ja ison laivueen sekamelskaa.”

AP lippu nousi salkoon ja pitkän odottelun jälkeen A lippu päätti kakkospäivän kisat. Torstaina yritetään startata jo klo 11. Sääennuste ei lupaa kovin paljon parempaa keliä torstaille, suom. huom.

TOP 10 kahden päivän ja lähdön jälkeen:

1 – ARG – Luis Soubie / Diego Lipszyc – 8 points
2 – URU – Ricardo Fabini / Florencia Pamizari – 14 points
3 – USA – Asher Zittrer / Watt Duffy – 16 points
4 – BRA – Henrique Haddad / Gustavo Nascimento – 19 points
5 – JPN – Naoki Inoue / Masataka Kojima – 22 points
6 – BRA – Mario Jesus Jr/ Gabriel Borges – 29 points
7 – JPN – Tsuyoshi Yamada / Go Yamashita – 31 points
8 – ESP – Fabio Bruggioni / Luca Bruggioni – 32 points
9 – BRA – Alexandre Tinoco / Matheus Gonçalves – 33 points
10 – JPN – Shigeru Matsuzaki / Yuta Hattori – 34 points

* * * * *
Päivä 1 - Tiistai 8.10
VAIN YKSI LÄHTÖ KEVYEN TUULEN TAKIA
http://www.snipetoday.org/news/snipe-world-championship-day-1/
* * * * *
Ilhabela, Brazil, October 7, 2019 (lainaus SnipeToday.org)

MM2019-kisa käynnistyy tiistaina 8.10. Kisakeskus on rakennettu kuuluisan viklapurjehtija Lars Graelin Sailing School centeriin Ilhabelassa Brasiliassa. 70 tiimiä 11 maasta osallistuu: ARG, BRA, BEL, ESP, USA, ITA, JPN, NOR, PER, POR ja URU. Suomalaisia ei ole mukana tänä vuonna. Yhdeksän starttia ohjelmassa ti-la välisenä aikana. Kohtuullista puhallusta luvassa etelästä.

Vikla MM eli Snipe World Championship kerää luokan huippunimet mukaan sisältäen olympiamitalisteja, maailmanmestareita, euroopanmestareita ja Pan American mestareita. Myös Espanjan Angela Pumariega, Lontoon 2012 Match Race kultamitalisti on mukana.

Kisamaan Brasilian joukkue on odotetusti suurin lukumäärältäänja sitä johtaa Alexandre Paradeda, ykkönen MM2001 ja Pan American Games 2007-kisoissa. Mukana on myös kaksinkertainen Snipe World Champion, Carioca Bruno Bethlem. Naiskippareita edustavat mm. kaksinkertainen pronssimitalisti Pan Am Gamesista Juliana Duque sekä Portugalin tuore junnu MM kakkonen Mafalada Piresde Lima.

Brasilialla on yhteensä 13 Vikla MM-kultamitalia.

Edelliset MM-kisat purjehdittiin Espanjan La Corunassa, jossa suomalaiset olivat mukana viiden venekunnan voimin. Voitto meni ensimmäistä kertaa Puerto Ricoon duolle Raul Rios ja Mac Agnese.

* * * *
Welcome to the 2019 Snipe World Championships

Ilhabela, Brazil will be the host of the 2019 Snipe Class Junior World and World Championship regattas on back to back weeks in October. The Snipe Class International Racing Association (SCIRA) looks forward to bringing the worlds best Snipe sailors to Brazil. The Snipe Class hosts its World Championship every two years.

teksti: käännetty SnipeToday artikkelista (kaisaarhelo)
pääkuva: Argentiinan Soubie-Lipszyg
alakuva 1: World Champions 2017
alakuva 2: World Champions 2015
kuvat: Matias Capizzano

Luokittelu: