Lyhytrata luokkamestaruus Antille ja Matiakselle

Paikka: Tuusulanjärvi
Pvm: 22.9.2019
Tuuli: N 4-9 m/s
Järjestävä seura TP

Viklaluokan Lyhytrata-luokkamestaruus eli LLM sekä Ranking-sarjan 6. osakilpailu purjehdittiin yhdeksän veneen veneen voimin Tuusulanjärvellä. Ohjelmaan kuului viisi lyhyttä kiivastempoista ratapurjehdusta puuskaisessa syystuulessa.

Antti ja Matias Mikkonen veivät lyhytaratamestaruuden sarjalla 1-1-1-(3)-2. Kakkossija meni Reino Suonsilla ja Taru Keräselle ja kolmossija Kai ja Jouko Saarhelolle. Kisan jälkeen pakattiin veneet, käytiin saunassa ja nautittiin seuran tarjoilusta ennen palkintojenjakoa.

*****
Mistä kisa muistetaan:
Olipa mukava kotoisa fiilis Tuusulanjärven kulttuurimaisemissa molempina kisapäivinä.
Rauman Purjehdusseuraa edustavat Petteri ja Juhani Lehmuskallio purjehtivat ensimmäisen viklakisansa ja hyvin sen tekivätkin haastavissa olosuhteissa. Jopa 11 m/s puuskia ennustettiin, mutta ihan niihin lukemiin ei ylletty. Reino Suonsilta pani Taru Karttusen kanssa tiukasti kampoihin Mikkosille kovassa tuulessa, ja Pasi Kalliala nappasi Mai Järvisen kanssa hienosti viimeisen startin ykkösijan.

* * * * *
Tuusulan lyhytratatapahtuma, jossa oli useita lyhyitä sprinttejä, paljon startteja, useita kohtaamisia ja merkkitilanteita, koettiin erittäin mukavaksi kisaformaatiksi. Tätä pitää saada lisää!

*****
Ohjelma jatkuu viikon päästä Lauttasaaressa Hki Snipe Fleet Openin muodossa.

pääkuva: Palkitut mestarit 2019 (kuva Hannis Lehntinen)
alakuva: Kokkoset SM-kisoissa 2019 (kuva Kai Saarhelo)
alakuva II: Pasi ja Mai SM-kisoissa 2019 (kuva Kai Saarhelo)
uutinen: kaisaarhelo | 20190922

Luokittelu: