SM-kulta Poriin | Tulokset ja kisakertomus

Satu Salminen saavutti ensimmäiseen SM-kultansa Ville Aalto-Setälän ehkä vain vähän vaikuttaneena pinnassa asiaan.

SM-tulokset
https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/EMKSyysregatta2019#!/results?cla...

* * * * *
Kisakertomus

Tämän vuoden SM purjehdittiin Vikloille uudessa paikassa eli EMK:lla Haukilahden edustalla Espoossa. Rannassa nähtiin todellista purjehduselämää, kun luokkia oli paljon (Zoom, E-jolla, Laserit, 29er, Snipe, 505). Ranta ja slipi eivät olleet suuren suuria, mutta kokonaisuus toimi kuitenkin mukavasti. Erikoismaininnan voisi antaa kisamaksuun kuuluneista maukkaista ruuista.

Rata-alueena oli Mellsteninselkä. Kisa oli siis ”järvikisa” ilman aaltoa ja shiftailevissa tuulissa. Radan pituus ei ollut ongelma – saimme mukavan pituiset lähdöt, kun alue käytettiin tehokkaasti. Usein ylämerkki oli hyvinkin lähellä rantaa ja lähestyminen ylämerkille oli sitten suorastaan jännittävää.

Pääosassa lähtöjä laivue pysyi kuitenkin hyvin koossa ja merkeillä nähtiin kuumia tilanteita – kuitenkin Serious sailing – Serious fun merkeissä. Sijat vaihtelivat aika paljon niin lähtöjen välillä kuin lähtöjen aikanakin tuulireikien ja puuskien avittamana.

Regatassa lähes koko tuulialue oli käytössä ensimmäisen päivän noin 10 metrin puuskista viimeisen päivän lyhennettyyn kevyen tuulen lähtöön. Vaikka moni vene purjehti joitain lähtöjä kärkisijoilla, tiimit Ville Aalto-Setälä ja Satu Salminen sekä Riku Vääriskoski ja Salla Vaden erottuivat kärjessä muista tasaisuudellaan. Viimeisenä päivänä Ville ja Satu käänsivät sitten näiden venekuntien välisen kisan edukseen ja veivät voiton mukanaan Poriin. Kolmanneksi kipusivat Chita Wahlroos ja Jaakko Mikkonen huimalla loppukirillään. Kisa pronssista oli äärimmäisen tiukkka; piste eroa neloseen ja kaksi vitoseen.

Voittajien kommentin mukaan kisan paras onnistuminen oli sunnuntain ensimmäisen eli Regatan kevyttuulisimman lähdön voittaminen: ”Kyseessä oikeastaan piti olla Rikun ja Sallan keli, mutta niin vain kampesimme huonon alun jälkeen lähdön voittoon ja Regatta käytännössä ratkesi siihen.”

* * * * *

Kisa-anekdootti
Voittoonkin päätyneessä Regatassa voi sattua kaikenlaista. Voittajatiimin TackTick kompassi nimittäin lensi jiipissä fokan skuutin avittamana veteen lauantain toisessa startissa. Kuulemma vähän pelotti lähteä seuraavaan starttiin ilman kompassia. Mutta hieman ennen seuraavaa lähtöä, Viklan viereen kaahasi kumivene ja ojensi kompassin: ”Tämä on kuulemma teidän.” Takana tullut Laserpurjehtija oli kompassin poiminut vedestä ja sitten huhu oli jo kiirinyt, että sellainen yhdestä Viklasta puuttuu. Purjehtijat ovat rehtiä porukkaa!

* * * * *

Onnittelut mitalisteille ja muille työn sankareille, jotka saivat raijattua itsensä ja kalustonsa kisapaikalle. SM-arvo on turvattu taas seuraavat kaksi vuotta; rimaa hipoen mutta kuitenkin.
Suurkiitokset EMK:n kisajärjestäjille, jurylle ja muille tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneille.

Starttien voittajille esitetyt raportointipyynnöt kun eivät tunnu muuten purevan niin pitänee keksiä kolmen sijan sanktioita lopputuloksiin tulevaisuudessa. Siis suomeksi: pienikin parin rivin kommentti kisafiiliksistä webmasterin suuntaan keneltä tahansa osallistujalta on tervetullut lisä muuten niin yksitoikkoiseen yhdestä osoitteesta tulevaan uutisvirtaan, toivoo Viklaliiton tiedotustiimi.

SM-regatan kuvakavalkadista voi nauttia luokan FB-sivuilla: https://www.facebook.com/groups/1482730295352086/

* * * * *

Terveisin Viklaliitto

* * * * *

Seuraavat tapahtumat:
- 21.09 Masters SM Tuusulanjärvellä
- 22.09 Lyhytrata LM 22.9 Tuusulanjärvellä. Kisakutsu julkaistu, ks. kalenteri.
- 29.09 Helsinki Fleet 481 Open Championship

uutinen: nimetön raportoija ja kaisaarhelo | 20190909
pääkuva: Mestarit vuosimallia 2019 ©Viklaliitto
alakuvat: Hopea ja pronssimitalistit vesillä ©Viklaliitto

Luokittelu: