NB Danish Snipe Nationals 8-10.6 purjehdittu | 3. pvän kisaraportti ja tulokset

Kisapäivä 3 (ma)
Hieno kisareissu takana. Kannattaa osallistua, koska fiilis Espergåerdessa on erittäin hyvä.

Vähän oli haasteita kummallakin porukalla viimeisenä kisapäivänä. Nuorisotiimillä oli vielä mahdollisuus mitalisijaan ja se tsemppasikin hyvin startaten "kaikki tai ei mitään" -mentaliteetilla.Tämä sitten näkyikin OCS/BFD-rivinä tuloslistalla (BFD on mustan lipun sääntö eli hylätään heti jos on minuuttia ennen lähtöä lähtölinjan yli).
Senioritiimi taas sai tuloksiinsa kaksi DNS:ää, kun oli jo kiire pakkaushommiin ennen viimeisestä lähtöä. Kisassa sovellettiin mielenkiintoista "11 races scheduled, but not limited" starttimäärien sääntöä. Vain yhden "worst scoren" sai jättää pois. Innokas race committee ajattikin sitten vielä sen 12. lähdön; vähän niin kuin yllätyspalkintona. Meille kuitenkin riitti 11 starttia.

Molemmilla porukoilla oli hyvät hetkensä, kuten alla olevasta listasta näkee, mutta etenkin raskaamman porukan vauhti hyytyi kevyen tuulen starteissa, kun oli vähänkin enemmän aallokkoa. Pitänee harjoitella lisää. Sitäkin asiaa.

Suomitiimien saldo
29859 Riku-Salla : 3-5-4-8-3-7-OCS-11-OCS-7-BFD-7
31260 Kai-Jaakko : 17-15-18-12-4-DNS-12-1-13-5-DNS

Kisajärjestäjät muistivat pitkämatkalaisia NB:n (lohdutus)palkinnoilla. Reissulta jäänee elämään nuoren, äitinsä puolelta suomalais-norjalaisen gastin hieman tuohtunut lausahdus: "millaisia suomalaisia te oikein olette", kun ilmoitimme lähtevämme nukkumaan kesken kiivaimman iltajuhlan. Mutta me olemmekin modernia urheilijasukupolvea.
Vuonna 2020 kisa järjestetään jo 52. kerran, nyt touko-kesäkuun vaihteessa.

Kisapäivä 2 (su)
Päivä valkeni puolipilvisenä ja pirun tuulisena. Kisajärjestäjät olivat jo eilen lykänneet lähtöä tunnilla klo 12:een, koska kelin odotettiin kevenevän iltapäivällä. Muu ryhmä starttasi lopulta noin klo 13 aikaan, mutta Kai ja Jaakko jäivät rantaan pujottamaan köyttä spiiraputkeen. Kuinka olikaan päässyt karkaamaan. Siksi DNS. Siitä sisuuntuneen kolmoslähdössä napsahti hieno lähtövoitto. Muuten olikin totutun haastavaa siftailevassa kelissä. Kuten myös Rikulla ja Sallalla, jotka tsemppasivat vähän liiankin kanssa, tuloksena kaksi OCS:ää eli varaslähtöä. Kun täällä saa jättää 11:stä pois vain yhden, tämä pudotti heidät kuudenneksi ekan päivän kolmossijan jälkeen. K&J taas nousivat yhden pykälän 12. sijalle.

Kisapäivä 1 (la)
Kisatarinaa myös FB-sivulla.
https://m.facebook.com/groups/1482730295352086?view=permalink&id=2128122.... Yhteensä 21 venekuntaa osallistuu Tanskan avoimiin mestaruuskisoihin Espergåerdessa, noin 40 km Kööpenhaminasta pohjoiseen. Mukana on purjehtijoita myös Espanjasta, Belgiasta, Norjasta, Ruotsista. Suomea edustavat
29859 Riku Vääriskoski ja Salla Vaden
31260 Kai Saarhelo ja Jaakko Mikkonen

Riku ja Salla ajavat erinomaisesti kolmantena ensimmäisen päivän jälkeen.

Viralliset kisasivut
http://www.snipe.dk/nbsnipecup/

Tarinat: kaisaarhelo

Luokittelu: