Fiiliksiä Viklakokeilusta

Viklaliitto ja Helsingin Snipe Fleet 481 järjestivät toukokuun lopussa TrySnipe-kokeilutilaisuuden. Huomasimme sen keväällä ja lähdimme mukaan purjehduskaverini kanssa. Kokeilupäivänä Lauttasaaressa tuuli melkein 10 m/s, ja pelkäsimme että kokeilu jää toiseen kertaan. Lyhyen tutustumisen muihin purjehtijoihin ja veneisiin jälkeen pääsimme kuitenkin ulos kahden viklan ja ribin voimin. Muiden taustat vaihtelivat ensikertalaisesta kokeneisiin purjehtijoihin.

Viklat liikkuivat kentällä kevyesti ja niiden rikaus meni hetkessä. Suurin haaste oli jollakentällä juniorien optarien väistely. Vesillä viklat kiitivät vauhdikkaasti. Vene oli tasapainoinen, mutta reagoi hyvin kehon painonsiirtoihin. Kovasta tuulesta huolimatta se antoi anteeksi myös kokemattoman gastin pienet virheet.

Luovilla vikla oli tuulessa varsin märkä, mutta nautinnollinen purjehdittava. Vendoissa korkeaa puomia ei edes huomannut. Lenssillä vene nousi plaaniin ja nautimme vauhdin hurmasta. Purjehduksen jälkeen rannassa odottivat makkarat ja kahvit yhdessä viklailijoiden kanssa. Kokeilusta syntyi myös gasteilumahdollisuuksia tiistaikisoihin, joissa Helsingin viklat kisaavat viikottain.

- Taru Karttunen

---
Taru innostui asiasta sen verran, että ilmoittautui heti halukkaaksi gastiksi HSK Tiistiksiin Helsinki Snipe Fleetin What's Up ryhmässä, kun Riku Vääriskoski siellä gastia kyseli. Ja heti napsahti pari lähtövoittoa. Viklaliitto suosittelee olemaan aktiivinen ja tarttumaan tilaisuuteen, kun sellainen aukenee. Koskee uusia ja kokeneempia purjehtijoita, gasteja ja kippareita... Suomen kesä on lopulta kohtuullisen lyhyt ja tällä konseptilla on mahdollisuus saada lisää veneitä vesille ja harrastajia mukaan toimintaan.
Vaikka What's Up tai Facebook ovatkin osoittautuneet toimivimmiksi kanaviksi nopeaan viestintään, ne voivat tuntua joillekin ylipääsemättömiltä kontaktikanavilta. Näin ollen voit myös lähettää yhteystietosi Gastipörssiin, joka löytyy täältä http://snipe.fi/fi/node/1130.

uutinen: 20190604 | kaisaarhelo
kuva: TrySnipe-tilaisuuden osallistujia Lauttasaaressa 29.5

Luokittelu: