SnipeNews | 20190428 | Viklauutiset

Terveisiä Viklaliitosta - Hälsningar från Snipeförbundet - Wishes from Snipe Class Finland

Tätä kirjoitettaessa Vappu lähestyy kovaa vauhtia, ensimmäiset viklat on jo nähty vesillä, EM Masters-joukkueemme alkaa olla perillä Espanjassa Valenciassa ja Suomessa on päästy nauttimaan kevään ensimmäisestä lämpöaallosta. Tämän Viklatiedotteen myötä kuulet viimeisimmät uutiset ja pääset luomaan katsauksen käynnistyneeseen Viklakauteen 2019. Tarinaa riittää myös www-, fb-, what's up- ja twitter-kanavissa. Pysy kuulolla ja osallistu toimintaan!

VIKLALIITTO – SNIPE FÖRBUND MUKANA VENE19’MESSUILLA HELMIKUUSSA
Yli 30-vuotinen traditio sai jatkoa, kun messuosastollamme vieraili taas kerran useita entisiä ja nykyisiä viklapurjehtijoita sekä aivan uusia viklapurjehduksesta kiinnostuneita vieraita. Messupäivystäjät kertoivat luokan toiminnasta ja houkuttelivat uusia harrastajia lajin pariin. TrySnipe-tilaisuuksiin tulikin runsaasti ilmoittautumisia.
Osastolla muisteltiin myös menestyksellistä EM 2018-kesää runsaan kuvakavalkadin kera, kiitos Ifolorin sponsoroinnin. Esillä oli myös Mikko Valjuksen uusi DBMarine vikla FIN31482.
Lisätietoja messuista: http://snipe.fi/fi/node/2136

VIKLAPURJEHDUS AVAA OVIA MAAILMALLE
FIN-purjeita näkynyt on talven mittaan mailmalla Lehtisten poikettua Bahamalle helmi-maaliskuun vaihteessa ja Riku Vääriskosken kerättyä kokemuksia Espanjan kisasarjasta, siellä kun kisakausi taisi käynnistyä heti tammikuussa. Tässä hyvä esimerkki vaikkapa kansainvälisen opiskelun ja viklapurjehduksen yhdistämisestä. Nuorisotiimimme on päässyt keräämään kokemuksia ja nauttimaan myös menestyksen tuulahduksia Matias Mikkosen lennettyä pariin skabaan Rikulle kisagastiksi.
Lisätietoja http://snipe.fi/fi/node/2167.

TALVIAKTIVITEETTEJA
Viklaluokka on ymmärrettävästi vetänyt hieman happea tiukan EM-rutistuksen jälkeen. Vuosikokokous pidettiin Lauttasaaressa 23.4 ja viklajengi pääsi maistelemaan merihenkisiä tuulahduksia John Nurmisen säätiön museossa huhtikuun alussa, kiitos Juha ja Hannis Lehtisen aktiivisuuden.
Lisätietoja: http://snipe.fi/fi/node/2166

KAUSI 2019
Alle on kerätty muutamia esimerkkejä lähiajan tarjonnasta.

1-4.5 Masters EM
Arvokisakausi lähtee toden teolla käyntiin, kun kolme suomalaistiimiä osallistuu toukokuun alussa Masters EM-kisoihin Espanjassa noin sadan muun innokkaan Viklamiehistön ohessa. Todella suosituksi käyneissä Masters-kisoissa on yleensä vähän rennompi fiilis kuin muissa arvokisoissa vaikka mukana onkin purjehtijoita myös aivan maailman huipulta. Tuulirajana pidetään 15 solmua, koska mukana on joitain todella iäkkäitä purjehtijoita. Sarjajako menee kipparien iän mukaan (45-55-65-75 -vuotiaat). Miehistön yhteisiän tulee olla vähintään 80 vuotta. Onpa mukana nähty yleensä myös yli 80-vuotiaita kippareita, jolloin todella nuorikin jälkikasvu käy gastiksi. Snipe - One boat for all.
Kisaseuranta FB-sivuilla ja http://snipe.fi/fi/node/2168.

MEC, DM, NM, SM, WEC, WC, EM-esikisa
Mastersin lisäksi muita mestaruustason kisoja ovat Tanskan, Norjan ja Ruotsin mestaruuskisat sekä Naisten EM, joissa kaikissa nähtäneen suomalaisväriä. MM-kisat purjehditaan lokakuussa Brasiliassa. EM2020-esikisat purjehditaan Kroatiassa Splitissä. Ole yhteydessä kansallissihteeriin (reino.suonsiltaatsnipe.fi) tai hallituksen jäseniin, mikäli suunnittelet osallistuvasi ulkomaisiin kisoihin. Joku muukin saattaa olla kiinnostunut lähtemään, kun tiedossa on matkaseuraa. Nykyään MM-kisat ovat ainoat meitä koskevat kisat, joissa on maakohtainen kiintiö. Viklaluokka tarjoaa lisäksi todella kattavan tarjonnan kansainvälisiä regattoja, joihin ulkomaiset osallistujat ovat tervetulleita.

6-8.9 71. SM-kisat
SM-kisa purjehditaan poikkeuksellisesti vasta syyskuun alkupuolella, tällä kerralla Espoon vesillä! Tämä on se kisa, jossa kaikkien Suomen kisaviklojen ja viklatiimien tulee olla mukana! Ennätyksellinen, yli 70-vuotisen tradition ylläpito suorastaan edellyttää sitä. Mukana myös Classic Snipe sarjat vanhemmille lujitemuovi- ja puuvikloille!

LÄHIAJAN TARJONTAA
1-4.5 Masters EM | Valencia
23.05 TrySnipe - kokeile Viklaa tilaisuus| Hki ja Turku |
25-26.5 R1 Kotka | KPS
29.5 TrySnipe - kokeile Viklaa tilaisuus| Hki ja Pori |
8-10.6 Tanskan avoin mestaruuskilpailu | Espergåerde
15-16.6 R2 Hanko | HSF
28-30.6 Naisten EM | Antwerpen Belgia
29-30.6 R3 Helsinki, Hki Regatta | HSS

6-8.9 71. SM-kilpailu | EMK, Espoo

7-12.10 MM-kilpailut | Brasilia
Muita tapahtumia, kisakutsut jne. kalenterissa ja uutissivuilla http://snipe.fi/fi/calendar

SPONSORIN ETSINTÄÄ RANKING-SARJALLEMME
Viklaliitto etsii uutta yhteistyökumppania Suomen suosituimmalle kahden hengen kevytveneluokalle. Yritys saa hyvin kohtuullisella panostuksella nimensä mukaan Snipe Ranking 2019-sarjan nimeen ja pääsee profiloitumaan myönteisesti ympäristöystävällisen urheilutoiminnan nosteessa. Yhteyshenkilönä reino.suonsiltaatgmail.com.

VIKLAPURJEHDUKSESTA UUSI HARRASTUS?
- TRYSNIPE KOKEILUPÄIVÄ TARJOAA MAHDOLLISUUDEN USKON VAHVISTUKSEEN JOS JOKIN VIELÄ EPÄILYTTÄÄ
Tämä uutinen on suunnattu niille, jotka tosissaan vielä harkitsevat viklapurjehduksen aloittamista, mutta epäröivät vielä syystä tai toisesta. Kokeilemaan Viklaa pääset varmasti joko ilmoitettuina TrySnipe-päivinä 23.5 tai 29.5. Mikäli kumpikaan näistä ei käy, löytyy varmasti muu jankohta.
Ilmoittautumislista täyttyi hyvin jo venemessuilla, mutta toki näihin kokeilutilaisuuksiin mahtuu vielä mukaan kaikki reippaasta merihenkisestä harrastuksesta kiinnostuneet. Ilmoittaudu ja/tai vahvista vielä uudestaan mukaan tulosi hyvissä ajoin, vaikkapa heti osoitteeseen hallitusatsnipe.fi, niin tiedämme varustautua tapahtumaan riittävällä "henkilökunnalla", venemäärällä, varusteilla ja turvaveneillä. Riittää kun otat mukaan reippaan mielen sekä mielellään tuulta roiskevettä kestävät vaatteet ja jalkineet. Pelastusliivit löytyvät tarvittaessa Viklaliitolta. Ilmoita nimesi, yhteystietosi ja mielellään alustava kiinnostuksen aste tyyliin: "kokeilu, halu toimia gastina laivuetreeneissa tai kisoissa, oman veneen hankinta mökille, laivetoimintaan tai kisoihin, muu kiinnostus.
Lisätiedot: http://snipe.fi/fi/calendar.
Lisätietoja antaa kansallissihteeri reino.suonsiltaatgmail.com.

POSTITUSLISTALLE – GASTIPÖRSSIIN – FB-RYHMÄÄN – WHAT’S UP-RYHMÄÄN
Meillä on taas hieno purjehduskausi edessä. Tervetuloa kaikki mukaan aktiiviseen Viklatoimintaan, vanhat ja uudet harrastajat! Kesän mittaan syntyy tilanteita, jolloin nykymiehistöjen vakiogastit eivät pääse paikalle. Uuden purjehtijan vesille pääsyn mahdollisuus kasvaa, kun ilmoitat aktiivisesti kiinnostuksestasi osallistua Viklaliiton toimintaan.

Parhaiten tämä onnistuu seuraavasti:
- nimi postituslistalle: lähetä yhteystiedot Kaille (kai.saarheloatsnipe.fi).
- nimi gastipörssiin: lähetä yhteystiedot Kaille (kai.saarheloatsnipe.fi).
- yleinen kokeilukiinnostus: ilmoittaudu TrySnipe-tilaisuuksiin, ks. yllä (hallitusatsnipe.fi)

Kannattaa siis olla aktiivinen ja hyödyntää myös gastipörssin tarjonta ilmoittamalla omat yhteystietosi Voit myös liittyä Viklaliiton FB-ryhmään Snipe Sailing Finland ja/tai What's Up ryhmään Snipe Class Finland. Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon, että Viklaliitto ei pysty tarjomaan veneitä käyttöön. Myös "gastipaikkoja" on rajoitettu määrä, joten varmimmin harrastukseen pääsee mukaan, kun hankkii oman veneen.

VENEITÄ JA VARUSTEITA OSTETAAN JA MYYDÄÄN
Vaikka ollaankin jo kauden kynnyksellä, on nyt oiva tilaisuus kysellä venettä tai pistää oma vene myyntiin ja vaihtaa se tuoreempaan Viklapörssissä (http://snipe.fi/fi/node/1917). Mikäli sinulla on jo pörssin tunnustukset, voit tehdä ostetaan/myydään ilmoituksen myös itse. Jos ei ole, lähetä ko. ilmoitus allekirjoittaneelle (kai.saarheloatsnipe.fi) niin laitan tiedot pörssiin.
Myös vanhemmat varusteet liikkuvat pörssissä. Esimerkiksi mikäli sinulla on vanhat purjeet ja muita varusteita, laita ne myyntiin. Esimerkiksi Jussi Jokiniemi/0400 544 822/jukkaatinnojok.fi saattaa olla kiinnostunut. Hän kyseli vanhojen purjeiden lisäksi mastoa, puomia ja köliä veneprojektiin, jossa suunnitellaan modifioitua venettä näkörajoitteisille purjehtijoille. Jos oma mastosi on vääntynyt tai muuten rikki, allekirjoittaneella on yksi hyvä käytetty Sidewinder Gold 2014 masto ja aivan uusi spiirapuomi myynnissä (kai.saarheloatsnipe.fi). Täysin uusi masto löytyy Juhalta (juha.lehtinenatsnipeimport.fi).

KISA-GALLUP
Kesän toiminnan suunnittelemiseksi Viklaliitto on kiinnostunut kuulemaan venekuntien kisasuunnitelmista. Tarkka kalenteri löytyy snipe.fi-sivuilta. Pyydämmme siis ystävällisesti kertomaan hallitukselle (hallitusatsnipe.fi) tämän hetkisen parhaan arvauksen osallistumisesta seuraaviin kisoihin
( ) R1 Kotka
( ) R2 Hanko
( ) WEC Naisten EM, Antwerpen
( ) DM Tanskan avoin mestaruus
( ) R3 Hki Regatta
( ) NM Norjan avoin mestaruus
( ) SM Ruotsin avoin mestaruus
( ) R4 Airiston regatta
( ) SM+R5 Suomen mestaruuskilpailu, Espoo
( ) MSM Masters SM, Tuusulanjärvi
( ) R6+LSM Lyhytrata SM, Tuusulanjärvi
( ) JMM Juniori MM, Brasilia
( ) MM MM, Brasilia

R1-R6 ovat ranking-sarjan osakilpailuja, joista huonoimman voi jättää ranking-sarjan tuloslaskennasta pois. Yhden kotimaisen kisan voi korvata ulkomaisella.
Ilmoita
(+) olen osallistumassa
(-) en ole osallistumalla
(V) olen valmis vuokraamaan venettäni

HALLINTO | JÄSENMAKSUT
Jäsenmaksuihin liittyen, talous- ja jäsenrekisteripomomme Hanna-Leena ja Veera kiittävät, kun jäsenrekisterin ylläpito ja siihen liittyvä kirjanpito hoituvat yhdellä kerralla eikä tiputellen pitkin kautta. Jos ette usko, että se on työlästä niin sopii itse tulla pyörittämään ko. hommaa. Eli jos vielä jäsen- ja venemaksut ovat vielä hoitamatta, pyydämme ystävällisesti maksamaan oman osuuden viimeistään huhtikuun aikana. Näin saat yhden ensimmäisistä viklarasteista kuitattua tältä vuodelta.
· kipparimaksu 30,00
· gastimaksu 20,00
· classic luokan kippari 22,00
· juniori 11,00
· venemaksu 10,00
· kannatusmaksu 50,00 tai joku muu sopivaksi katsomasi summa
Viklatili: FI34 5723 0210 0139 05
Lisätiedot: http://snipe.fi/fi/node/23 ja http://snipe.fi/fi/node/2145

Eipä sitten muuta kuin nähdään radalla ja rannoilla.
Lisää tietoa luokan toiminnasta www.snipe.fi.

Classes come and classes go but Snipe is forever

Terveisin / Cheers
Viklaliiton tiedotus
_/)_/)_/)_K_/)_/)_/)_
e-mail: kai.saarheloatsnipe.fi
mobile: +358 400 74875

Luokittelu: