SnipeNews | 2018-09-02 | Viklauutiset

Kesä on jo loppusuoralla, mutta purjehduskausi sen kun jatkuu vaan. On aika vetää yhteen lähiaikojen kohokohdat - menneet ja tulevat.

SM-kisat purjehdittiin Turussa | Airiston Regatta | 10-12.8

Olipa tapahtumarikkaat SM-kisat Pohjois-Airistolla! Monen mutkan, sairastapausten ja muiden poisjääntien takia lopulta yhteensä 20 venettä saatiin lähtölinjalle ja meillä on taas SM-kisat turvattu pariksi seuraavaksi vuodeksi!

Kelit olivat suoraan sanottuna vaihtelevat. Perjantain kolme lähtöä jouduttiin perumaan liian kovan tuulen takia. Lauantaina saatiin kisa käyntiin edelleen kovassa kelissä ja parasta vauhtia esitti Mr. Snipe, Claus Carpelan gastinaan Risto Valjus (1-1-3), heti perässään 2-2-2 sarjalla ja useamman ulkomaan treenikisan kokemuksella isä-poika Antti ja Matias Mikkonen (kuva), Riku Vääriskoski gastinaan Salla Vadén (RET-3-1) sekä tiukasti tsempannut BSF-varakommodori Jussi Sävelä Kari Tuomalan kanssa (3-4-4). Ykkösstartissa nähtiin myös melkoista dramatiikkaa, kun naapuriveneen puomi tuli alamerkillä allekirjoittaneen isopurjeesta läpi repäisten metrin halkeaman purjeen alaosaan hirveän rätinän kera. No, yhden veneen kisa oli siinä. Hämmästyneitä ilmeitä voi seurata ja hienoja kisakuvia tilata tapahtuman hovikuvaajana toimineen Studiokukan sivuilta (http://www.heikkae.kuvat.fi).

Illalla kokoonnuttiin Vaalikokoukseen, jossa hallitukseen valittiin uutena Riku Vääriskoski. Kiitokset Jaakko Mikkoselle luokan eteen tehdystä työstä. Ilta jatkui TPS:n paviljongilla illallisen merkeissä. SM-kisa ratkesi lopulta viimeisenä päivänä, kun kevyen tuulen takia saatiin lopulta läpi vain yksi lähtö, jossa 31099 jatkoi tasaista 2-2-2-2 sarjaansa. Voitettuaan viimeisen lähdön Riku ja Salla olisivat napanneet (RET-3-1-1 sarjalla) ensimmäisen yhteisen SM-mitalinsa, mikäli ensimmäisen lähdön ”retirement” olisi ollut todellinen maaliintulosija. Nuorimies kävi kuitenkin esimerkillisesti tunnustamassa tuomareille jättäneensä 360° kierroksen väliin osuttuaan merkkiin (toivottavasti kuvaus meni oikein).

Airiston kisa oli taas kerran hieno osoitus Viklaluokan vahvasta Serious Sailing, Serious Fun hengestä. Kiitokset kaikille mukana olleille purjehtijoille, järjestäjäseuroille ja TPS:lle kisakeskustarjonnasta. Saimme aikaan yhdessä Snipe SM-kisat jo 71. kerran. Samalla teemme tällä ennätyksellisellä sarjalla joka vuosi uutta suomalaista purjehdushistoriaa! Proud to be a Snipe Sailor - vai mitä.

Vakava vetoomus

Jatkoa silmällä pitäen ja ihan vaan korvan taakse pistettäväksi ohjeeksi kaikille kisaveneiden omistajille: mikäli luokkamme tulevaisuus ja elinvoimaisuus kiinnostaa sinua yhtään, on hyvä tunnistaa sellainen tosiasia, että SM-kelpoisia ja kisasarjassa mukana olevia veneitä on hyvin rajallinen määrä ja ne kaikki pitää saada liikkelle! Näin ollen jokaisen meidän vene pitää saada SM-kisaan mukaan ”hinnalla millä hyvänsä”, purjehtii sitä sitten joku muu - tai mieluummin toki omistaja itse. Yksityyppiluokan asema vakavasti otettavana laajojen harrastajajoukkojen kisaluokkana loppuu ja ”kuolema alkaa” samalla hetkellä, kun luokalla ei enää ole tarjottavana SM-kisoja. As simple as that. Ympärillämme on aivan liian monta esimerkkiluokkaa, jotka vaipuvat unholaan. Miettikäämme sitä, kun seuraavan kerran pohdimme omaa osallistumistamme tai veneemme lainaamista jollekulle muulle. Pisteet tästä Chitalle, joka lainasi veneensä tamperelaisille Laser-purjehtijoille ja 20 veneen kriittinen raja varmistui.

Snipe Class European Championship | Pori Yyteri Beach | 20-25.8

Kokonaan uusi kisakonsepti Yyteri Beachillä, kaikki toiminnot samassa paikassa, kymmenen maata, 41 venettä, yli 80 purjehtijaa, 50 isäntäseuran vapaaehtoista, lukuisa joukko perheenjäseniä, muita tuki- ja SCIRA Officer-joukkoja. Puhumattakaan huimasta, vähintäänkin kahden vuoden taustatyöstä ja muusta valmistautumisesta, varainkeruusta, avajaisista Porin kaupungintalolla, Yyterin mahtavasta luonnosta, haastavista rannasta lähdöistä ja rantautumista, veneiden ja kärryjen kaivamisesta akselia myöten uponneena hiekkaan, haastavista arvokisastarteista, aallokosta, kovista tuulista, hienoista avotuulisurffailuista, lukemattomista hymyistä, kohtaamisista ja keskusteluista, Serious Fun tilaisuuksista lähes joka ilta, Espanjan dominanssista tulosluettelossa, Matias Capizzanon ja muiden kuvaajien hienoista otoksista, ympäri maailman ulottuneesta tiedotusrumbasta. Snipe Europeans@Pori Yyteri Beach tunnetaan nyt aina Japania ja Etelä-Amerikkaa myöden. Muun muassa näistä elementeistä oli superonnistuneet EM-kisat tehty. Mukana oli purjehtijoita seuraavista maista: CRO, ITA, ESP, FRA, BEL, POL, GBR, NOR, SWE, FIN ja BRA, Suomesta 18 tiimiä!

Kausi jatkuu | Masters SM 15.9 | Ranking 6 Hyötytuuli Cup 16.9 | molemmat HSK:lla Helsingissä

Tule kokemaan Serious Sailing Serious Fun® henki kisakauden lopputapahtumissa. Lauantain Masters SM on tarkoitetu vähintään 45-vuotiaalle kippareille ja yhteensä vähintään 80- vuotiaille tiimeille. Tervetuloa myös "vierailevat 45+ tähdet". Jos olet nopea ennakkokyselyssä, sinulle saattaa vielä löytyä vene. Jos et ole vielä Masters-ikäinen kippari, voit tarjota venettäsi ”vierailevalle tähdelle” ja toimia vaikkapa itse gastina. Voit myös hypätä kilpailulautakunnan tehtäviin. Molemmista rooleista oppii varmasti. Viralliset ilmoittautumisohjeet löytyvät tuota pikaa kisakalenterista. Ennakkokysely: ilmoita osallistumisesta, gastin tai kipparin tarpeesta, venelainasta jne. myös what’s upissa (Snipe Class Finland) tai Kaille SMS 0400 748750 ja hallitukselle (hallitusatsnipe.fi), niin saadaan tarjoilut kohdalleen ja mahdollisimman iso osallistujajoukko mukaan kauden loppuhappeningiin.

Syksyn Trysnipe | Viklakokeilut

Kevään ja kesän aikana järjestettiin useita kokeilutilaisuuksia, joissa luokkamme toimintaan ja itse veneeseen pääsi tutustumaan viitisenkymmentä kiinnostunutta. Syksyn uusia kokeilupäiviä ei ole kalentereitu, mutta mikäli sinä, tuttusi, ystäväsi jne. haluaa kokeilla viklapurjehdusta, kannattaa reippaasti ottaa yhteyttä hallitukseen (hallitusatsnipe.fi). Voit myös pyytää vinkkejä kisaveneen hankinnassa: kai.saarheloatsnipe.fi | 0400 748750 ja juha.lehtinenatsnipe.fi | 0500 777 299.

Lisätiedot
* www.snipe.fi : Viralliset Suomen Viklaliiton sivut
* www.snipeeuropeans.org : EM-kisasivut ja hienot kuvat
* www.snipetoday.org : Kansainvälisen Viklaluokan sivut
* Facebook : Suomen Viklaliitto - Snipe Sailing Finland
* Facebook : Snipe Europeans 2018
* What's Up : Snipe Class Finland

alakuva 1: Uudet Suomenmestarit Antti ja Matias Mikkonen hengaamassa täysillä Airiston kovissa tuulissa (photo Studiokukan luvalla)

alakuva 2: Taidetta merkinkierrossa Yyterin vesillä

Purjehdusterveisin / Cheers
Viklaliiton tiedotustoimikunta
_/)_/)_/)_K_/)_/)_/)_
e-mail: kai.saarheloatsnipe.fi
mobile: +358 400 748750

Luokittelu: