EM | Tulokset

Aallot vyöryvät rantaan, purjeet nousevat mastoon ja lepatus on hurja. Adrenaliini kohisee suonissa. Yyterin vesi tuntuu viileältä vain hetken, kun miehistöt kahlaavat köyteen kiinni ja vetävät veneen siihen syvyyteen, että köli ja peräsin saadaan turvallisesti laskettua. Irti köydestä ja matka mailin päähän starttialueelle alkaa.

Purjehdukset on nyt purjehdittu ja tulokset julkaistu lauantain palkintojenjakogaalassa. Monelle meistä jo pelkkä osallistuminen kotimaassa järjestettävään arvokisaan oli iso voitto. Hienoa, että mukaan saatiin kaikkiaan 18 kotimaista tiimiä. Kymmenkunta aktiivimiehistöä jäi pois, mutta mukana olleet yhtynevät ajatukseen, että kokemus ja kisafiilis oli käsinkosketeltavan hieno!

Täytyy sanoa, vaikkakin jonkun verran värillisten lasien läpi katsottuna ja noin kymmenet EM- ja MM-kisat kokeneena, EM2018 Yyterissä on kyllä parhaiten järjestetty ja lämminhenkisin tapahtuma kaikista, sen verran hienosti kaikki sujui. Se että race office, veneparkki, ranta ja päämajoituspaikka olivat parin sadan metrin päässä toisistaan oli erittäin hieno oivallus Jussi S:ltä. Kun vielä auringon paistetta riitti yli ennusteiden ja suurin osa väestä todellakin eli ja hengitti samaa ilmaa, virkistyshotellin vieressä Yyterin hiekkarannalla, teki tunnelmasta käsinkosketeltavan tiiviin.

Tuloksia olemme jo selanneet moneen kertaan, tässä vielä liitteenä.

pääkuvakuva: Urheasti kisatunnelmassa mukana olleet isä-tytär tiimi Pasi ja Veera Sundberg vauhdissa Yyterin vesillä
alakuva: Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi tiimi Ville Aalto-Setälä - Walter Wahlroos, joka puolimykkänikin saavutti 14. sijan; paras suomalaisen EM-sijoitus vuosiin. Kympin sakkiinkin olisi ollut mahdollisuus (photos © M.Capizzano)
20180829 | kaisaarhelo

Luokittelu: