EM | Päivä 6 | Race day 4/4 | Maailman kahdeksas ihme!

Ennakkotunnelmia 25.8 aamulla 06:30.
Tänään starttaa huiman ja tuulisen EM-kisaviikon viimeinen päivä. Luvassa säätietojen mukaan 7-9 m/s lounaistuulta. Yyterin ja Kallon merialue on vain vahvistanut käsitystä siitä, että nyt puhutaan Suomen parhaista purjehdusvesistä!

Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että järjestäjät ovat tehneet viimeisen päälle hienoa työtä arvokisapuitteiden luomisessa eurooppalaisille purjehtijoille kymmenestä eri maasta. Tämän sisällä myös meidän kommunikointitiimi Satu Salminen ja Rebekka Hermonen vahvistuksenaan Reino Suonsilta ja Kai Saarhelo ovat saattaneet superupeasti viestiä maailmalle useilla eri kielillä useiden kommunikaatiokanaien kautta höystettynä argentiinalaisen kuvaajan Matias Capizzanon fantastisilla kuvilla. No, superlatiivit sallittakoon tässä yhteydessä, kun tykkäyksiä satelee aina Kanadaa ja Japania myöden.

Alkuperäisestä aikataulusta poiketen tänään pyritään ajamaan kolme lähtöä.

Tunnelmia iltapäivällä
Todella outo kisapäivä. Ensin miehistöt vetkuttelivat rannasta lähdössä, kun allokko oli vähintääkin yhtä paha kuin pari päivää aiemmin, jolloin vesille lähdettiin vasta pitkän lykkkäyksen jälkeen klo 12 jälkeen. Startti kuitenkin käynnistettiin noin 11.15, kun paikalle oli ehtinyt vain kymmenkunta venettä??? Kakkoslähtöön ehtivät jo loputkin vesille lähteneet. Useita veneitä jäi kokonaan pois rannan kovan merenkäynnin ja 10-12 m/s tuulen takia. Ville ja Walter saivat nyt korvauksen "menetetylle OCS-viitossijalle" hienolla kolmossijalla. Kaikkiaan ajettiin kolme lähtöä ja starttien läpi sinnitelleet saivat hyvät pisteet kokonaistuloksiin, kun kakkoslähdössä oli mukana 26 ja kolmoslähdössä kuinka ollakaan 25 tiimiä (ks. juttu alla).

Mailman kahdeksas ihme
FIN 31260 tiimille kävi todellista tuuria ja uutuuria, kun kakkosstartin slöörissä vene kaatui spiira ylhäällä fokan törmättyä aaltoon, jolloin vene pysähtyi kuin seinään ja perä nousi ilmaan kaataen veneen. Vene saatiin nostettua nopeasti pystyyn, mutta lukkoon jääneet skuutit ja spiiraköysi aiheuttivat uudet lipat. Katastrofin ainekset lähestyivät kuin hidastetusta filmistä: veneen oltua turtlena nyt toisen kerran köli alkoi valua alaspäin, kunnes sitä ei näkynyt enää lainkaan! Hetken päästä se kuitenkin nousi hitaasti pohjasta esiin! Kippari ehti jo epäillä oman pääkopan kunnossa oloa...
Onneksi köli oli pudonnut vedessä olleen gastin jalkaterän päälle ja hän jaksoi nostaa sitä jalallaan sen verran ylöspäin, että kippari onnistui ponnistamaan vedestä siihen kiinni kärppänä ja vene saatiin taas pian pystyyn. Voi vaan kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos köli olisi mennyt pohjaan, huh, huh. Oltiin jo valmiina jatkamaan startti loppuun, mutta ei tässä vielä kaikki: suojan puolen vantin tappi oli irti ja vantti heilui villinä irrallisena. Onneksi tuuli tuli oikealta puolelta purjeisiin ja pääsimme ajamaan Yyterin rantaan todella villissä aallokossa maston säilyessä taittumatta! Täydet pisteet urheudesta ja urheiluhengestä nuorelle BSF-gastille Joanna Reippaalle. Todellista taistelutahtoa rankoissa olosuhteissa! Kiitos myös Pii Wahlroosille, joka juoksi meitä auttamaan puolen kilsaa alkuperäisestä satamapaikasta, kuten myös Kari ja Ruusu Nyqvistille, jotka auttoivat rannasta lähdössä. Kipparin sen sijaan pitäisi mennä purjehduskouluun ja oppia tarkistamaan kaikki kamat jatkossa entistä huolellisemmin :-).

LISÄTIEDOT
Seuraa FB Snipe Europeans 2018 sekä www.snipeeuropeans.org, josta löytyvät kaikki kisaan liittyvä virallinen materiaali, tulokset ja kuvalinkit todellakin hienoihin regattakuviin niin Capizzanolta kuin meiltä kaikilta paikalla olevilta.
http://www.snipeeuropeans.org/ | https://www.facebook.com/SnipeEuropeans2018/

KILPAILUN TULOKSET kokonaisuudessaan nähtävillä täällä:
http://www.regattanetwork.com/clubmgmt/applet_regatta_results.php?regatt...

kuvat | Team 31260 Joanna Reipas ja Kai Saarhelo | photo copyright Matias Capizzano
20180825 | kaisaarhelo

Luokittelu: