SnipeNews | 20180606 | Viklauutiset

Postitettu eilen Viklaliiton jakelulistan 235 henkilölle. Ilmoitus allekirjoittaneelle mikäli haluat e-postilistalle tai pois siltä.
**********
Korjaus aiempaan uutiseen: SM-kisat ovat tietysti elokuussa, ei kesäkuussa.
**********

Tervehdys

​Ohessa lyhyt katsaus menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaan.

Tanskan avoimet mestaruuskisat 19-21.5

Hienosti viisi suomalaistiimiä osallistui Pohjoismaiden alkukauden kovatasoisimpaan Viklakisaan. Riku Vääriskoski ja Salla Vadén ajoivat lupaavasti neljännelle sijalle parantaen jatkuvasti. Kolme päivää purjehdittiin kevyissä keleissä Espergåerdessa. Lisätiedot http://snipe.fi/fi/node/1950.

EM Inhouse mittaukset 19.5

Elokuun EM-kisojen mittaukset pyritään tekemään osallistuvissa maissa jo ennakkoon, jottei paikanpäällä kuluisi useita päiviä tähän prosessiin. Ensimmäinen mittaustilaisuus pidettiin Hoskillä ja jatkoa seuraa alustavasti Helsingin Regatan yhteydessä ja viimeistään EM-kisaviikon alla Porissa viikonloppuna 18-19.8. Kannattaa hoitaa asia kuntoon ennakolta ilmaiseksi. "Virallinen" mittaus Porissa 20-21.8 maksaa satasia. Lisätiedot http://snipe.fi/fi/node/1949.

Ranking-sarja on nyt Hyötytuuli Cup

Viklaliiton Ranking-sarja on nyt Hyötytuuli Cup, kiitos Kari Nyqvistin ansiokkaan sponsorihankinnan.

R1 Hyötytuuli Cup Kotkassa keräsi 13 Viklatiimiä

Ensimmäisessä ranking-osakilpailussa Kotkassa radalla nähtiin kaikkiaan 13 Viklatiimiä ja Litejä. Parhaiten kevyen kelin salat hallitsi isä-tytär tiimi Kotisalo Lappeenrannasta. Viklapurjehdus kulkee vahvasti perhepiirissä ja suvuissa. Nytkin kolmestatoista venekunnasta kahdeksassa oli mukana joko pariskunta tai jälkikasvua isän mukana. Kansallissihteeri Reino joutui vesillä pelastushommiin, jossa taisi pelastua yhden sairaskohtauksen saaneen Litipurjehtijan henki. Kisajuttu http://snipe.fi/fi/node/1960.

TrySnipe kokeilupäivä 31.5

Hesan tilaisuus keräsi kymmenkunta innokasta kokeilijaa ja Porin muutaman vähemmän. Uutinen löytyy Suomen Viklaliitto Sailing Finland FB-sivuilta www.facebook.com/groups/1482730295352086/. Näyttää siltä, että näistäkin ryhmistä saamme uusia harrastajia luokan toimintaan mukaan! Tervetuloa.

R2 Hyötytuuli Cup Lohjalla 9-10.6 peruutettu | Tilalle treenikisa Hoskille lauantaina!

Lohjan kisa peruutettu vähäisen 505- ja Viklaluokan ennakkoilmoittautumisen perusteella. Mitä tästä opimme. Tämä on meille hyvä muistutus siitä, että kisojen pitäminen maksaa ja vie myös järjestäjien arvokasta aikaa, jolloin järjestäjät joutuvat pohtimaan myös näitä asioita, kun vain muutama nimi on listalla. Kannattaa siis laittaa jatkossa osallistumisilmoittautuminen kuntoon hyvissä ajoin, jos on lähdössä.

Varjokisa HSK:lla lauantaina 9.6

Ei hätää vaikka Lohja peruttiinkin, pidämme treenikisan HSK:lla lauantaina 9.6. Tapaaminen rannassa klo 10. Ajetaan Melkillä erilaisia harjoitteita sen mukaan, mitä klo 10 palaverissa sovitaan tähdäten hyvään Helsinki Regatan ja EM-kisan valmistautumiseen. Ilmoita allekirjoittaneelle hetimmiten oletko tulossa.

Hyötytuuli Cup | Helsinki Regatta 30.6-1.7

Uutta on se, että kisan järjestää HSS, jonka paviljonki sijaitsee Kaivopuiston edessä olevassa Liuskasaaressa. Viklojen, E-jollien ja 505:n rata-alue on Hernesaaresta itään rata-alueella C. Veneet voimme pitää HSK:lla, lähteä ajoissa vesille ja purjehtia reilu 1 NM kisapaikalle. Kisakutsu ja ilmoittautumistiedot www.helsinkiregatta.fi. Viim. ilmo 26.6. Runsaslukuisesti mukaan muutkin kuin Hesan laivueen jäsenet!

EM-sivut avattu | ilmo deadline 30.6

Kisavalmistelut kiihtyvät niin BSF:llä Porissa kuin myös Viklaliiton puolella. Olethan jo vieraillut kisasivuilla www.snipeeuropeans.org. Siellä on tarjolla laaja tietopaketti mm. aikatauluista, majoituksesta ja Yyteriin liittyvistä asioista. FB-sivuilla Snipe Europeans 2018 löytyy koko ajan uutta tietoa. Myös ilmoittautuminen on avattu hiljattain. Hoidetaanpa sekin osuus kuntoon omalta osaltamme nioin voimme näyttää ulkomaisille vieraille hyvää esimerkkiä runsaslukuisesta kotimaisesta osallistumisesta.
Ja jos tiedät, ettet osallistu, laitathan veneesi vuokralle, niin pääset tienaamaan useita satasia! Ilmoitukset tästä heti Ristolle ja Reinolle! (risto.j.tamminenatgmail.com ja reino.suonsiltaatgmail.com). Ulkomaisten osallistuminen on usein venetarjonnasta kiinni.

Muuta

Meillä on hieno EM-kausi käynnissä. Kaikki mukaan toimintaan! Kannattaa myös hyödyntää gastipörssin tarjonta, mikäli vakiogasti on estynyt saapumasta. Parhaiten se onnistuu laittamalla kommentti Snipe Class Finland What's Up ryhmään ja Facebookiin Snipe Sailing Finland ryhmään. Voit myös ilmoittautua snipe.fi sivujen Gastipörssiin allekirjoittaneelle.

Veneitä ostetaan
TrySnipe osallistujat ovat osoittaneet kiinnostusta kisaveneiden hankintaan. Nyt on oiva tilaisuus pistää oma vene myyntiin ja vaihtaa se tuoreempaan. Laita osto- tai myynti-ilmoitus itse Viklapörssiin (http://snipe.fi/fi/forum) tai lähetä ko. tiedot allekirjoittaneelle, niin saatetaan info pörssiin.

Tulevaa toimintaa
* Norjan avoimet mestaruuskisat 28.6-1.7
* R3 HyötytuuliCup | Helsinki Regatta 30.6-1.7
* R4 HyötytuuliCup | 71. SM-kisa Turussa 10-12.8
* R5 HyötytuuliCup | EM-kilpailu Porissa Yyterissä 20-25.8
| http://snipe.fi/fi/calendar

Päivittyvät tapahtumatiedot ja paljon muuta infoa Viklaliiton FB- ja nettisivuilla www.snipe.fi

Aktiivista EM-kesää toivottaen
Hallitus

uutinen 20180606 | kai.saarheloatgmail.com

Luokittelu: