SnipeNews | 6.5.2018 | Viklauutiset

Alkuperäinen sähköpostijakelu 262 jäsenelle, e-jäsenelle ja sidosryhmien edustajalle

Tervehdys Viklaliitosta!

Kevään lämpöaalto on saapunut suurimpaan osaan Suomea ja samalla myös kotimainen purjehduskausi on saatu potkaistua käyntiin.

Tähän kevättiedotteeseen on kerätty tietoa tärkeimmistä uutisista ja ajatuksia tulevasta kaudesta. Ja mitä ei ole mainittu tässä uutiskirjeessä, löytyy todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin luokan nettisivuilta www.snipe.fi.

Kisatoiminta – kisakalenteri – kauden avauskisat

Kotimainen kisakalenteri koostuu seuraavasta kuudesta ranking-kisasta, joista R4 on samalla SM-ja R5 EM-kilpailu! Lisäksi 15.9 purjehditaan Masters SM​​. Kannattaa ottaa ohjelma esille myös lähipiirissä ja jutella sekä kotona että gastin/gastien kanssa selväksi, mihin kisoihin aiot osallistua. Ja sitten vaan rensselit kuntoon ja ilmoittautumaan ajoissa. Kisakutsut ja muuta infoa löytyy www.snipe.fi sivujen kalenteriosiossa sekä järjestävien seurojen nettisivuilla.

Ja jos jää epäselvää, voit aina kysyä tai kommentoida vaikkapa luokan what’s up ryhmässä ”Snipe Class Finland”. Myös ainakin Porin ja Helsingin Viklalaivueilla on omat ryhmänsä esim. nimellä Hgin Viklalaivue. Kannattaa liittyä. Kysyä voi myös vaikkapa osoitteesta hallitusatsnipe.fi.

R1 26-27.05 | Kotka Open | KPS, Kotka
R2 09-10.06 | Lohjan Regatta |LP, Lohjajärvi
R3 30.6-1.7 | Helsinki Regatta | HSS, Helsinki
R4 10-12.08 | SM-kilpailut | TPS, Turku, Airisto
R5 20-25.08 | EM-kilpailut | BSF, Pori, Yyteri Beach
R6 16.09 | Helsingin laivueen avoimet mestaruuskisat | HSK, Helsinki

​Muita
12-13.05 On the Rocks | TP, Tuusulanjärvi
15.09 Masters SM väh. 45-v kippareille ja 80-vuotiaille miehistöille

Aikuisten ja juniorien EM-kilpailut Porissa!

Kauden ehdoton huipputapahtuma on luonnollisesti Porissa elokuussa purjehdittava Viklaluokan Avoin Euroopan Mestaruuskilpailu. Viime vuonna SM-kisojen yhteydessä koeponnistettu ja hyväksi todettu Yyterin lomakeskus toimii kisakeskuksena. Isäntäseura BSF:n ja Viklaliiton kisaorganisaatiot ovat paiskineet kommodori Pekka Nuutisen ja Jussi Sävelän sekä Mikko Valjuksen ja Reino Suonsillan johdolla hartiavoimin töitä mahtavan tapahtuman aikaansaamiseksi. Tapahtuman kisasivut löytyvät osoitteesta www.snipeeuropeans.org ja niitä täydennetään kevään edetessä. Esimerkiksi ​osallistumisilmoittautuminen aukeaa tuota pikaa.

Kahden vuoden välein purjehdittava EM-kisa on ns. Open Europeans Championship nyt kolmatta kertaa. Tämä tarkoittaa, että maakohtaiset osallistujakiintiöt ovat jääneet pois​ ja​ kilpailu on avoin kaikille kohtuullisilla taidoilla varustetuille purjehtijoille; myös Euroopan ulkopuoliset viklapurjehtijat voivat osallistua. Ensimmäisessä avoimessa EM:ssä Puolassa oli 84 ja vuonna 2016 Espanjassa reilusti yli 100 venettä. Mielenkiintoista nähdä, miten paljon osallistujia saamme houkuteltua mukaan elokuun kisoihin. Olethan omalta osaltasi vaikuttamassa tilaisuuden onnistumiseen ja kerrot omasta osallistumisestasi tai veneesi vuokrausmahdollisuudesta, kun sitä sinulta kysytään. Tiedot antavat arvokasta tietoa järjestäjille ja vaikuttavat järjestelyihin.

TrySnipe 17.5 Helsinki | SnipeDay 31.5 Hki, Turku, Pori

Kiinnostaako sinua tai ystäviäsi hyvin purjehtiva kahden hengen jolla, aktiivinen merihenkinen toiminta mukavassa seurassa. Monet aikuisjollaluokat ovat valitettavasti lähes kuolleita Suomessa. Vaan pois se meistä. Viklaluokka on tällä hetkellä yksi harvoja todella aktiivisesti toimivia kevytvenepurjehduksen aikuisluokkaliittoja Suomessa. Menestys perustuu pitkälti siihen, että luokka on pystynyt tarjoamaan merikelpoisen, hyvin purjehtivan, kohtuuhintaisen ja sopivasti vuosien varrella uudistetun veneen, todella kattavan kisakalenterin ja muuta houkuttelevaa toimintaa ​Suomessa ​jo 70 vuoden ajan! ​​

Helsingin laivue järjestää kevään ensimmäisen kokeilutilaisuuden HSK:lla 17.5 ​klo 17:30 ​kaikille Viklapurjehduksesta kiinnostuneille. Lisätietoja viklakalenterissa. Välitä tämä tieto myös kavereillesi ja seurasi nettisivuille. Eniten uusia aktiivipurjehtijoita houkutelleet Viklaliiton jäsenet palkitaan webmasterin lahjahyllystä löytyvällä ​Viklatuotteella. Seuraavat kokeilutilaisuudet ja muuta hauskaa aktiviteettia ​tarjolla kuun vaihteessa​ perinteistä TrySnipe-tilaisuutta vähän laajemman World Snipe Day teeman alla​.

Viklaliitto kannustaa ​sinua ​myös jakamaan toimintaamme liittyviä uutisia ja tapahtumia omissa "sosiaalisen median kanavissasi", ovat ne sitten ihan vaan illanistujaisia tuttavapiirissä tai FB, Twitter, Instagram tai muita vastaavia sähköisiä medioita. Sana kulkee ja joku aina innostuu mukaan toimintaan. ​Pyydämme myös SPV:tä julkaisemaan TrySnipe kutsun www.spv.fi sivuilla.​

EM-kisojen In-Housemittaukset Helsingissä 19.5

Samaan aikaan Tanskan ​Mestaruuskisan kanssa ​kanssa järjestetään Helsingissä HSK:lla EM-kisoihin osallistuvien veneiden ja purjeiden mittaustilaisuus eli ns. In-House Measurement. Tarkoittaa sitä, että Viklaliitto vahvasti suosittelee, että kaikki kisaveneet pyritään tarkistamaan etukäteen ennen EM-kisoja ruuhkan välttämiseksi. Toinen mahdollisuus ennakkomittaukseen onkin sitten vasta EM-kisoja edeltävänä viikonloppuna Porissa 18.8, joten yritä saada itsesi, veneesi ja purjeesi paikalle jo 19.5. Huom! Mikäli kumpikaan näistä päivistä ei käy ja mittaus joudutaan suorittamaan kisojen aikana 20-21.8, mittauksen hinnaksi tulee 200 euroa.​ Mikäli mittaushommat kiinnostavat, Sampo Valjus on lupautunut kouluttamaan uusia mittamiehiä/naisia. Tähän voit ilmoittautua karitapani.nyqvistatgmail.com.​

Tanskan avoin mestaruuskisa – Danish Open Championship 19-21.5

Ainakin Wiibroe, Harboe ja NB Cup nimillä tunnettu regatta purjehditaan nyt jo 50. kertaa​ Tanskan ja Ruotsin välisessä salmessa Espergåerde nimisessä paikassa​! Liekö lähestyvien EM-kisojen ansiota, ​että​ juhlaregattaan osallistuu peräti viisi suomalaista ​kärkitiimiä!

Hoida jäsenmaksut

Tämä homma ei pyöri ilman jäsenmaksuja! Asian jo hoitaneet voivat jatkaa veneen pohjan kiilloittelua ja laiskemmat voivat ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa maksuasiat kuntoon, sillä tämä homma piti tehdä jo helmikuussa. Asian helpottamiseksi Viklaliiton vuosikokous päätti helmikuussa pitää jäsenmaksut ystävällisesti ennallaan. Viklatili IBAN-muodossa FI34 5723 0210 0139 05. Puuveneiden ja yli 15-vuotiaiden lujitemuoviklassikoiden omistajat: Classic kipparikategoria on poistunut.

Kippari 30 € | Gasti (miehistö) 20 € | Juniori 11 € | Vene 10 €

Ainakin kahdeksan hyvää syytä liittyä Viklaliiton jäseneksi löytyy sivulta http://snipe.fi/node/23. Ilmoitus Veeralle sundbergveeraatgmail.com, kun olet maksanut maksusi. Ilmoita samalla nimi | osoite | syntymävuosi | kenen maksuja maksoit, jos jonkun muun kuin omiasi. Tiedot lähetetään sen jälkeen SCIRA:lle San Diegon päämajaan.

Viklapaidat ja takit

Osa Viklapaidoista on jo jaettu. Loput löytyvät allekirjoittaneelta. Takit on vihdoin saatu brodeeraamoon ja ne tulevat sieltä ensi viikolla. Jakelu tapahtuu treeneissä, kisoissa… ​Pahoittel​ut viive​estä, joka johtui siitä, että yksi takki oli jumiutunut ulkomaille, eikä muuta erää kannattanut kustannussyistä brodeerata erikseen.

EU:n tietosuoja-asetus | GDPR

EU:n uusi asetus on aiheuttanut päänvaivaa useille organisaatioille. Niin myös Viklal​iitolle.
Viklaluokan jäsenet ovat jäsenmaksun maksamalla antaneet suostumuksensa jäsenyyteen ja yhteystietojen luovuttamiseen Viklaliitto ry:lle. Mikäli haluat yhteystietosi pois Viklaliiton postituslistalta ja rekistereistä, ilmoita siitä paluupostissa allekirjoittaneelle.

Huom Ei-jäsenet
Koska nämä SnipeNews tiedotteet lähetetään myös monille ”ei-jäsenille”, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuja, eivätkä siten ole Viklaliiton jäseniä, eivätkä myöskään​ ole virallisesti kilpailukelpoisia Suomen Purjehdus ja Veneilyn alaisissa purjehduskisoissa, pyydämme Sinua ystävällisesti lähettämään paluupostissa seuraavan tiedon allekirjoittaneelle: ”Haluan edelleen saada Viklaliiton tiedotteita ja annan siten luvan yhteystietojeni säilyttämiseen Viklaliiton rekisterissä”. Postituslistat siivotaan kesäkuun puoliväliin mennessä niistä, jotka eivät ole suostumustaan antaneet.

Kiitos.

Nähdään pian radoilla ja aletaan treenata tosissaan EM-kisoihin ja osallistutaan kisoihin ja muihin luokkamme tapahtumiin runsaslukuisesti!

Viklahallituksen psta
kai.saarheloatgmail.com
mobile: +358 400 748750

Luokittelu: