SnipeNews | Viklauutiset | Viklavuosi 2017 |

Monipuolinen ja aktiivinen kotimainen Viklapurjehduskausi alkaa olla taputeltu tältä vuodelta, paitsi että älä jätä väliin marraskuun huipputapahtumaa Viklapikkujouluja.

Pikkujoulut 24.11
Olethan ilmoittautunut Viklapikkujouluihin Hoskille 24.11! Se käy yksinkertaisesti maksamalla 25 € osallistumismaksu ke 15.11 mennessä Viklatilille FI34 5723 0210 0139 05. Luvassa hyvää ruokaa ja juomaa, loistavaa seuraa ja asiallista ja vähemmän asiallista ohjelmaa Serious Fun tyyliin!

Entä ne muut kauden kohokohdat
Alla muutama poiminta 162 Viklasivuilla julkaistusta uutisesta.

Tammikuu
Viklaluokka 70 vuotta Suomessa

Luokkamme näki päivän valon Vaasassa, kun ensimmäiset veneet rakennettiin ja Viklaliitto perustettiin 1947. Viklaliitto juhlii eri tavoin kauden 2017 aikana. Viklakyselyn tulokset julkaistaan nettisivuilla.

Helmikuu
Juhlavuosi käynnistyy todenteolla Venemessuilla.

Uusi sijainti alhaalla seiskahallissa vesialtaan vieressä tuo osastollemme maailmanmestarin veneen ääreen uusia vieraita, jotka eivät välttämättä löytäneet aiemmin yläkertaan. Netissä julkaistaan juttuja tarjolla olevista veneistä, uusista kisatiimeistä, luokan kunniajäsenistä ja kisakutsuista. SCIRA:n Promotions komiteaan kuuluva kansallissihteerimme Reino Suonsilta julkaisee SnipeToday.org sivuilla painavaa asiaa TrySnipe jutuista.

Maaliskuu
Espanjan La Corunan MM-kisojen karsintaohje julkaistaan. Suomella on ensimmäistä kertaa historiassa neljä paikkaa aiemman kahden sijasta. Lehtiset lähtevät jälleen Bahamalle Midwinters kisoihin.

SnipeDay eli Viklapäivä järjestetään Hoskillla 25.3 sisältäen valmennustietoa, vuosikokouksen ja rentoa yhdessä oloa. Tampereen laivue kertoo nettisivuilla kesän tavoitteistaan. Kutsuja TrySnipe tilaisuuksiin ja kauden kotimaisiin ja kansainvälisiin kisoihin julkaistaan kiihtyvällä tahdilla.

Huhtikuu
Kevät on viileä, mutta Antti ja Matias Mikkonen nähdään vesillä ensimmäisinä. Muut seuraavat perässä. Viklaliitto jatkaa "kilpapurjehtijan polku" koulutustoimintaa, jossa opastetaan uusia tulijoita kilpapurjehduksen pariin.

Toukokuu
Laivueiden harjoituskausi käynnistyy. Kotkan avaus Ranking 1 ja MM-karsinta 1 houkuttelee paikalle ennätykselliset 17 venettä, mukana viisi ensikertalaista ja kolme lähes uutta purjehtijaa. Hienoa!

TrySnipe tilaisuudet toimivat osana SPV:n koostamia Suomi 100 juhlavuoden purjehdustapahtumia. Persson on hankkinut Sidewinder mastojen valmistuksen Ruotsista ja siirtänyt niiden ja Persson Teardrop-mastojen tuotannon Belgiaan. Snipe Import Finland edustaa uutta Persson Marine Belgium yhtiötä Suomessa.

Kesäkuu
Kisakausi jatkuu toisella MM-karsinta ja Ranking 2-osakilpailulla Näsijärven kevyissä kelluntakeleissä 14 veneen voimin. Helsingin Regatassa (R3) sen sijaan tuulee niin paljon, etteivät järjestäjät saa toisena päivänä rataa pystyyn, jota purjehtijat sitten ihmettelevät yhdessä rannalla. Mukana 15 venettä muutamasta poisjäännistä huolimatta! TrySnipe-tilaisuuksia järjestetään ainakin Porissa, Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Kotkassa. Osa niistä kuuluu Suomi 100 juhlavuoden tapahtumiin!

Heinäkuu
M. Valjuksen ja R. Vääriskosken tiimit käyvät Norjan avoimissa mestaruuskisoissa ja K. Nyqvistin tiimi matkaa Italiaan Masters EM:iin. Kisamatkailua edistääkseen Viklaliitto hankkii oman 1-3 veneelle sopivan triplatrailerin, jota jäsenet saavat vuokrata edulliseen hintaan kisamatkoille ja veneen siirtotarpeisiin. Ohjeet löytyvät viklasivuilla. Varat traileriin on saatu Historiikkikirjan myynnillä.

Elokuu
Riku V. ja Salla Vadén aloittavat melkein 4000 km ajomatkan Espanjan MM-kisoihin kolmen veneen kuormalla. Ranskassa tuulee kuulemma välillä niin kovaa vastaan, että pitää ajaa pitkät matkat kolmosvaihteella. Suomesta mukana 83 kolmen veneen laivueessa Rikun ja Sallan lisäksi A ja M. Mikkonen, K. Saarhelo–J. Mikkonen sekä J. Kotisalo-S. Maijanen. Vaikka kultalaivue jääkin kaikille suomalaisille haaveeksi, reissu on todella onnistunut. Brassien dominointi päättyy, kun kulta menee Puerto Ricoon ja muut mitalit jäävät Espanjaan. Nuoriso ja veneetkin saadaan viikon paluumatkan jälkeen takaisin Suomeen.

Turussa purjehditaan sillä välin Airiston regatta (R4) kymmenen veneen voimin ja Tampereella järjestetään opiskelijoiden mestaruuskisat. Kisa purjehditaan Vikloilla!

Syyskuu
Porin SM-kisojen (R5) kisakeskuksena käytetään Kallon sijasta historiallisesti ensimmäistä kertaa Yyterin lomakeskusta. Järjestelyt Kylpylähotellin vieressä surffikeskuksen alueella toimivat mainiosti. Myös paljon ennakkospekulointia herättänyt hiekkaranta toimii erittäin hyvin 22 veneen lähtiessä että rantaan palatessa. Järjestelyjä testataan 2018 EM-kisat mielessä. V. Aalto-Setälä-Walter Chitan poika Wahlroos purjehtivat selvään mestaruuteen. Perjantaina valitaan uusi hallitus, lauantaina juhlitaan Yyterin Kylpylähotellissa 70-vuotiasta Viklaliittoa ja sunnuntaina pohditaan kiivaasti, saako kisoissa käyttää kahta kipparia yhdessä veneessä. SCIRA:n tarkka sääntötulkinta löytyy vasta kisan jälkeisellä viikolla. Ei olisi saanut.

Masters SM ja R6 purjehditaan Hesassa kuun lopussa mainioin Lehtis-vetoisin järjestelyin. Ranking-listalle saadaan ainakin viisi uutta purjehtijaa.

Lokakuu
Hallitus jatkaa hommia myös kisakauden jälkeen ja päättää mm. kauden 2018 kisakalenterista ja valmistelee muutenkin tulevaa arvokisakautta. Tietoja ja ajankohtia tippuu Viklasivuille. Kannattanee laittaa myös omaan ja muun perheen kalenteriin, niin ei tule yllätyksenä. Myös EM2018 toimikunta jatkaa koko vuoden jatkunutta toimintaansa J. Sävelän ja M. Valjuksen johdolla tulevan arvokisan järjestämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.
Suomen Purjehdus ja Veneily julkaisee Suomi 100 henkisen Nautic lehden. Viklaluokka saa ansaitsemansa huomion yhtenä sadasta Suomen purjehduselämään vaikuttaneesta asiasta.

Marraskuu
Helsingin Viklalaivue järjestää Viklaliiton pikkujoulut Hoskilla 24.11 klo 19 alkaen. Ilmoittautumismaksu 25 EUR 15.11 mennessä Viklatilille. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Viklahenkisille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kannattaa osallistua.

Historiikkikirjaa löytyy vielä muutamia kappaleita 35 EUR hintaan. Hieno 320-sivuinen kirja on myös loistava joululahjaidea. Samalla selviää, miksi Viklaluokka on niin vahvasti osa suomalaista purjehdushistoriaa jo 70-vuoden ajan. Kysy: hallitusatsnipe.fi.

Paljon juttuja ja tapahtumia jää kertomatta, mutta kyllä te tiedätte: Classes come and Classes go, but Snipe is forever.

Lataa itsesi ja kalustosi EM-kuntoon hyvissä ajoin!

Jakelu mennyt myös n.300 postituslistan jäsenelle. Mikäli Viklatiedotteet häiritsevät sielunrauhaasi ja haluat jatkossa pois jakeluista, lähetä postia tämän tiedotteen lähettäjälle.

Terveisin / Cheers
Viklahallituksen psta
_/)_/)_/)_K_/)_/)_/)_
kai.saarheloatgmail.com

kuvat: MM-tunnelmia 2017 (photot: M. Capizzano ja K. Saarhelo)

Luokittelu: