14 venekuntaa sai nauttia Näsijärven kevyistä ja siftaavista tuulista | Antti ja Matias selvään voittoon

Su 11.6
Näsijärven sunnuntai osoittautui vähintään yhtä haastavaksi kelien puolesta kuin lauantai. Kilpailutoimikunta ja purjehtijat saivat urakoida tosissaan, että kaksi päivän kolmesta lähdöstä saatiin ajettua, kun tuuli pyörähti länteen. Kisa-alue sijaitsi aivan sataman edustalla ja esimerkiksi ylämerkki vietiin hyvin lähelle rantaa. Parhaat kuitenkin seuloituivat esille kuten aina ennenkin. Lupaavaa oli, että uusi tiimi Riku Vääriskoski-Salla Vaden ajoivat sunnuntaina sijat 2-1.
Ensikasteensa viklakisoihin saivat Kari Nyqvistin kaksi gastia x. Peltoniemi ja x. Jääskeläinen sekä isäntäseuran Jaana Kuosa. Oulun uusi tiimi Emilia Väänänen - Juulia Tammelin joutuivat harmittavasti jättämään sunnuntain väliin sairastapauksen vuoksi.
Tulokset löytyvät liitteestä.

MM-karsinta

Kaksi ensimmäistä ranking-osakilpailua muodostivat karsintasarjan, jonka tuloslista muodostui seuraavaksi
1. 31099 Antti-Matias 2-1= 3
1. 31260 Kai-Jaakko 1-5=6
3. 29859 Riku-Salla 3-3=6
4. 30588 Jukka-Syra 4-3=7
5. 30197 Mikko-Teija 5-5=10

Espanjan La Corunassa 5-11.8 purjehdittaviin MM:iin ovat alustavasti lähdössä Kai ja Jaakko, Riku ja Salla sekä Jukka ja Syra.

La 10.6
Isäntäseura N:n laivuekapteeni Kari Kousa puolisoineen isännöi tämän vuoden kevyttuulista Tampere Regattaa Jyrki Manteren toimiessa kilpailupäällikkönä. Paikalleen jämähtänyt korkeapaine tarjoili lauantaina 1-3 m/s itäisiä tuulia. Pari lähtöä saatiin onneksi ajettua mukavassa auringonpaisteessa. A. ja M. Mikkonen kärjessä sarjalla 2-1. Seuraavina V. Aalto-Setälä - S. Salminen ja K.Saarhelo - J. Mikkonen. Kisa on todella tasainen ja usealla miehistöllä on hyvät mahdollisuudet parannella asemiaan sunnuntaina, kunhan puikkelehtiminen 2.4 mR ja Lightning luokan veneiden välissä menee nappiin.
Pitkän kisapäivän jälkeen N:ltä sai vatsan täytettä ja lisää löytyi hotellilta. Scandic Sport systeemin kautta saimme hankittua yllättävän edulliset huoneet, kunhan ehti ilmoittautua ryhmään ajoissa. Ja näkyipä hotellin aulassa maajoukkuepalloilijoita; josko he nyt onnistuisivat omassa MM-karsinnassaan.
Kisasivut ja tulokset: www.nasijarvenkilpailut.fi

Viklaliitolle 3 viklan traileri

Aamulla tuulta odotellessa jengi tutustui Viklaliiton suunnitelmiin kolmen veneen trailerin hankinnasta. Se toivottavasti motivoi jatkossa kotimaisille ja kansainvälisille kisamatkoille myös niitä, joilta oma auto tai traileri puuttuu. Esimerkiksi lauttamaksut ovat huomattavasti edullisemmat, kun useampi vene saadaan kulkemaan yhdessä kuormassa. Kärry saadaan näillä näkymin heinäkuun lopussa ja sitä on mahdollista vuokrata Viklaliitolta pientä korvausta vastaan. Trailerin hankinta tuli mahdolliseksi hyvin menneen Historiikkiprojektin ansiosta.

Teksti: 20170610 | kaisaarhelo
Kuva: Isä-tytärtiimi Pasi ja Veera Sundberg lähdössä Näsijärven Purjehdusseuran satamasta kisa-alueelle (photo: Sirkka Laine)

Luokittelu: