TrySnipe tilaisuudet keränneet jo kolmisenkymmentä innokasta kokeilijaa

Ihan kuvan mukaista kyytiä emme tällä kerralla pystyneet tarjoamaan, hyvähenkisiä tapahtumia kuitenkin.

Helsinki 8.6
Vettä sataa, tuulta 1-2 m/s. Kelistä huolimatta porukkaa alkaa kertyä Lauttasaaren tilaisuuteen runsain mitoin. Kuhina kasvaa, kun luokan pj Reino Suonsilta kertoo porukoille tästä Suomen suosituimman kahden hengen veneluokan toiminnasta. Samalla paria venettä laitetaan purjehduskuntoon näytöstyyliin pikavauhdilla. Sitten vain ensimmäiset purjehtijat kyytiin ja vesille. Loput seuraavat parilla kumiveneellä, kunhan moottorit saadaan käyntiin. Vaihdot tehdään sujuvasti vesillä ajamalla kumppari viklan viereen ja vaihtamalla miehistöä vauhdissa. Kaikki halukkaat saavat tuntuman veneestä, vaikka keli olisikin voinut olla mukavampi. Kokeilujen jälkeen rannassa odottaa kuuma grilli makkara-, kahvi- ja pullatarjoilun kera.

Huoltorakennuksen terassilla on mukava vaihtaa kokemuksia ja kuulla löytyisikö tästä joukosta kiinnostusta aina veneen hankintaan ja viklaharrastuksen aloittamiseen saakka. Sitä ainakin toivoo Viklaliiton väki. Lainaveneitä emme pysty tarjoamaan, mutta mahdollisesti gastipaikkoja silloin tällöin. Voimme myös laittaa yhteystietosi gastipörssiin. Jos kiinnostus heräsi, muutama myynnissä oleva huippuluokan kisaraaseri löytyy Viklapörssistä.

Jos kipinä heräsi, lähetä postia ja yhteystietosi osoitteella hallitusatsnipe.fi. Otamme yhteyttä ja käymme läpi kiinnostuksesi asteen. Viklaluokassa autetaan kaikki alkuun!

Vastaavia kokeilutilaisuuksia järjestettiin samoina päivinä ainakin Kotkassa ja Porissa. Raportteja odotellessa.

Mikäli kiinnostus heräsi ja haluat jatkaa tämän harrastuksen parissa ota aktiivisesti yhteyttä.

Naispurjehtijoille suunnattu NAPS LadiesTrySnipe järjestetään HSK:lla 15.6 klo 17. Mikäli porukkaa tulee todella paljon, kisakiinnostuksensa kertoneet saavat etusijan kokeiluillassa.

Snipe Class Finland
Suomen Viklaliiton tavoitteena on edistää kotimaista ja kansainvälistä Viklaluokan kilpapurjehdusta. Tätä tavoitetta se edistää järjestämällä koulutusta ja purjehduskilpailuja. Olemme suurin kahden hengen veneluokka Suomessa, järjestämme vuosittain kuuden ranking-osakilpailun sarjan, joista yksi on SM-kilpailu. Itse asiassa tänä kesänä purjehditaan 70. Vikla SM-kilpailu. Ennätys sekin Suomessa. Luokka viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuotta Suomessa!

Classes come and classes go but Snipe is forever.

Viklasivut löytyvät myös Facebookissa nimellä Suomen Viklaliitto - Snipe Class Finland.

Teksti: kaisaarhelo 20170609
Kuva: AnuStreng

Luokittelu: