Pori Snipe Fleet uutiset

Kallossa vaikuttavan Porin Viklalaivueen viikottaiset treenit ovat jatkuneet läpi kesän. Osallistujia on ollut vaihtelevasti. Enimmillään neljä Viklaa on ottanut toisistaan mittaa. Porttilähdöt ja runsas reimariverkosto mahdollistavat kisailun ilman erillistä toimitsijaa. Sopiva vastatuuli-myötätuulirata löytyy helposti. Lähdöt seuraavat rivakasti toisiaan, kun viimeisenä maaliin tullut jatkaa välittömästi "starttijäniksenä".

Laivueestamme osallistui kolme venekuntaa ja yksi gasti SM-kisoihin, jotka purjehdittiin 1.-3.7. Helsingin edustalla. Vaihtelevassa kelissä mutta kevyehkössa tuulessa käytyihin mittelöihin osallistui 24 venekuntaa. Ville ja Eemil Aalto-Setälä toivat loistosuorituksellaan mestaruuspokaalin Poriin. Helsinkiläisen Reino Suonsillan veneessä puosuna ahkeroinut jäsenemme Jouko Saarhelo nappasi kuudennen sijan. Rutinoituneet Jussi Sävelä ja Kari Tuomala sijoittuivat 15. sijalle. Kari Nyqvist ja Markku Turunen tyytyivät sijoitukseen 22. Porin Viklalaivueen kasvatti ja yhä BSF:ää edustava, mutta Helsingin laivueessa vaikuttava Kai Saarhelo purjehti hienosti pronssille.

Seuraavaksi kisakalenterissa on TPS:n järjestämä Airiston regatta. Se purjehditaan elokuun 13. - 14. päivä. Toivomme mahdollisimman suurta porilaisedustusta. Omat kotikisamme, Pori Open järjestetään 3.-4.9. Olisi harmillista ellei kaikki kuusi Viklaamme osallistuisi. Ellei vakiomiehistöllään, niin vierailevien tähtien ohjastamina.

Laivuetreenit jatkuvat ainakin syyskuun loppuun. Kiinteää vakiotreenipäivää ei ole, vaan hyödynnämme digitalisaation suomia makuhdollisuuksia ja sovimme treenit viikko kerrallaan tuuliolosuhteiden ja galluppien mukaan.

Kari Nyqvist
Laivuekapteeni
Pori Snipe Fleet 523

kuva: Satu Salminen

Luokittelu: