TrySnipe 3 kokeiluilta hienossa kelissä

Kolmas TrySnipe tilaisuus toteutui hienossa aurinkoisessa kevätkelissä Lauttasaaren edustalla 4-7 m/s tuulessa Reino Suonsillan ansiokkaalla organisoinnilla. Kymmenkunta innokasta ilmoittautunutta pääsi kokemaan viklapurjehdusta kipparin ja/tai gastin paikalta. Hanna-Leena "Hannis" Lehtinen, Reino Suonsilta ja Kai Saarhelo kipparoivat vikloja ja Juha Lehtinen, Mikko Valjus, Kimmo Manninen ja Mirja-Liisa "Mirris" Marttila pyörittivät vaihtomiehistöjä vesillä Hoskin kumiveneestä ja tuomariveneestä.

Jokainen kokeilija pääsi ottamaan tuntumaa vendohin, jiippeihin ja hengaukseen useamman kerran mukavassa kevätpuhurissa. Kaikki osallistujat pärjäsivät veneessä hyvin ja viklan liukasliikkeisyys kävi hyvin selville. Viklan herkkyyttä ja nopeutta ihasteltiin, toki köysien ja säätöjen määrä hämmästytti aluksi.

Entä miten eteenpäin

Paras tapa edetä on olla aktiivisesti yhteydessä aktiivisiin viklailijoihin, tulla rantaan esim. tiistai-iltaisin katsomaan Tiistiksiin valmistautumista. Jos haluat päästä vesille jatkossakin, ilmoittaudu gasti/kipparipörssiin. Kerro myös, kiinnostaako tiistaikisat vai mahdollisesti myös ranking-kisat muualla. Huom. Varoituksen sana: nimi listalla ei ole tae vesille pääsyyn mutta saattaa auttaa siinä. Sinun ei todellakaan tarvitse olla kokenut purjehtija. Reipas iloinen asenne auttaa pitkälle http://snipe.fi/fi/node/1130.

Veneenomistajat ja gastit ohoi: vakiogastin tai -kipparin puuttuminen ei enää ole syy jäädä pois vesiltä. Gasti/kipparipörssissä on nyt tarjolla useita innokkaita purjehtijoita, jotka odottavat vesille pääsyä!

Lisätietoa aloittelijan vinkeistä löydät mm. inkeistä

 • liity jäseneksi (http://snipe.fi/fi/node/23)
 • näin hankit veneen (http://snipe.fi/fi/node/38)
 • miksi osallistua paikallisen seuran laivuetoimintaan (http://snipe.fi/fi/node/325)

  Veneen hankinnasta

  Nyt todellakin kannattaa aktivoitua venehankinnoissa, jos meinaa tänä kesänä aloittaa harrastuksen. Tällä hetkellä tarjolla Helsingissä on kolme hyvää kisakäyttöön sopivaa venettä, ks. http://snipe.fi/fi/node/1125. Laivueemme on valmis treenauttamaan uudet tulokkaat kesäkuun aikana sille tasolle, että HSK:n Tiistiksiin uskaltaa varmasti lähteä mukaan. Ja rohkeimmat nopeimmat voivat samalla jo panna kalentereihinsa "kotikisojen" päivämäärät 13-14.6 (Porvoossa SSS Regatta) ja 27-28.6 (Lauttasaaren edustalla Helsinki Regatta).

  Huomaa myös, että laivuetoiminta hiljentyy heinäkuussa, kun useimmat meistä ovat lomilla.

  Tervetuloa mukaan viklatoimintaan!

  Iso kiitos myös kaikille järjestelyissä mukana olleille.

  Reino ja muu tiimi

  uutinen: kaisaarhelo | 20150528

 • Luokittelu: