R1 | Casselin toinen päivä yllätyksiä täynnä

Harvoin on nähty yhtä outoa purjehduskilpailua kuin kauden ranking-avauksena nähtiin.

Ensinnäkin: kisassa järjestettiin kuusi lähtöä, mutta yksikään Viklaluokan osallistujista ei ajanut kolmea lähtöä enempää - hyväksytysti. Toiseksi: yli puolet osallistujista kävi uimassa. Kolmanneksi: vaurioita nähtiin yli kotitarpeiden: kenellä vääntyi masto, kenen veneeseen yritti H-vene päästä kannen kohdalta kylään. Ja mikä yllättävintä: vene joka starttasi sunnuntaina vain ensimmäiseen lähtöön, muttei ajanut yhtään starttia loppuun ko. päivänä, voitti koko kisan.

Osa näistä tarinoista täytyy jättää jälkipolvien selvitettäväksi, osasta voi paljastaa vähän lisää. Kaiken takana oli kuitenkin kova ja shiftaava eli suunnaltaan vaihteleva tuuli, joka sai kokeneimmatkin meistä ihmettelemään miten haastavaa purjehdus aika ajoin voi olla. Joka tapauksessa; tytär-isä pari Anni ja Pekka ajoivat hienosti kolmanneksi, yhteispainoltaan selvästi kevyin tiimi, isä Antti ja poika Matias, sinnittelivät radalla kovimmissa keleissä. Myös Aku sai ranking-kasteensa Reinon kanssa.

Loppupisteiden osalta ratkaiseva ero syntyi sunnuntain ensimmäisessä lähdössä, kun Kai ja Jaakko (31260) ajoivat lähtöpoijuun samalla kääntäen keulan tuuleen ja vähän ylikin, ja samalla hieman takaa tulleet Clapa ja Timo (30874) osuivat edellä mainittuihin ajautuen lähtöpaukkua edeltävänä aikana lähtölinjan väärälle puolelle. Varaslähtö siis. 31260 korjasi virheensä tekemällä kierroksen ja ja lähtemällä uudelleen. FIN31260:n epäonni kuitenkin jatkui, kun ensimmäisellä myötätuuliosuudella vastaan tullut H-vene yritti tulla kylään kannen kohdalta, ja tietysti paapuurin halssilla. Tämä johti protestin ja hyvityspyynnön tekoon heti, kun ko. venekunta oli ehtinyt nilkuttaen rantaan. Tietämättä yhtään, mitä radalla tapahtui.
Kilpailulautakunta kirjasi 30874:lle OCS:n (varaslähtö), vaikka kilpailulautakunnan vene antoikin maalipaukun ko. tiimille. Tämän hämäämänä 30874 lähti rantaan "kokonaisvoiton varmistuttua", eikä ajanut enää 5. ja 6. starttia. Kilpailulautakunnan seinällä oli ensin 1. sija ja vasta muyöhemmin OCS, mistä 30874 teki hyvityspyynnön, tosin protestiajan umpeuduttua. Sitä ei kuitenkaan hyväksytty, koska 30874:n olisi ensin pitänyt tehdä protesti lähdössä sääntöjä rikkonutta venettä vastaan ja lisäksi hyvityspyyntö tapahtumasta, joka johti 30874:n mielestä liian aikaiseen starttiin. Näin ollen protestilautakunta hylkäsi 30874:n hyvityspyynnön.

Suunnaltaan vaihteleva tuuli oli haastavaa kilpailutoimikunnalle radan tekomielessä. Muuten sunnuntaina oli aurinkoista, ruoka hyvää, sauna lämmin ja rantajärjestelyt huippuluokkaa. Puhumattakaan erittäin viihtyisästä kisakeskuksesta Lahden ytimessä Sibelius-talon takana.

Kannattaa muuten poiketa vieressä olleeseen Casseli-ravintolaan, jos etsitte Lahdesta hyvää ruokapaikkaa. Se nimittäin on sellainen. Riippumatta siitä, että toimii Casseli racen sponsorina.

Pääkuva: Kai ja Jaakko SM-kisoissa 2012. "Lahdessa ei tuuletettu aivan näin hurjasti"
Alakuva: hienosti kolmoseksi tsempanneet Anni isänsä Pekan kanssa
Liite: Lopputulokset

kirjasi: kaisaarhelo | 2015-05-24 kolarista säikähtäneen ja omien muistikuviensa mukaan

Luokittelu: