TrySnipe 2 | Viklapurjehduksen kokeilutilaisuus HSK:lla Lauttasaaressa oli menestys!

Aurinkoisen keväinen keskiviikkoilta ja 4-5 m/s puhaltanut tuuli loivat oivat puitteet viklapurjehduksen kokeiluun. Jo aiemmin huhtikuussa viklailuun teoriaillassa tutustuneet 9 innokasta pääsivät vihdoin kokemaan viklahuumaa kipparin ja/tai gastin paikalta. Antti, Hannis ja Reino kipparoivat omia viklojaan ja Severi & Severi ja Juha & Hanna pyörittivät vaihtomiehistöjä vesillä Hoskin kumiveneestä ja tuomariveneestä.

Jokainen kokeilija pääsi pari-kolme kertaa ottamaan tuntumaa vendohin, jiippeihin ja hengaukseen. Vaikka uusien viklapurjehtijoiden purjehduskokemus vaihteli nollasta kymmeniin vuosiin, niin kaikki pääsivät pian jyvälle veneen ominaisuuksista. Viklan herkkyyttä ja nopeutta ihasteltiin kovasti. Köysien ja säätöjen määrä hämmästytti aluksi, mutta keskittyminen pelkkiin skuutteihin sekä spiiran ja roikkumaremmien säätöihin helpotti kummasti uuden oppimista.

Rantaan tultua keskusteltiin jo kovasti siitä, kuinka viklaharrastuksessa päästään tästä eteenpäin. Paras tapa edetä, on olla aktiivisesti yhteydessä aktiivisiin viklailijoihin, jotka antavat innolla apua jatkoon gastipaikkojen löytämisestä aina oman veneen hankintaan ja harjoitteluun asti. Lisätietoa aiheesta mm.

  • Liity jäseneksi (http://snipe.fi/fi/node/23)
  • Näin hankit veneen (http://snipe.fi/fi/node/38)
  • Miksi osallistua paikallisen seuran laivuetoimintaan (http://snipe.fi/fi/node/325)

    Tervetuloa mukaan viklatoimintaan! Ja iso kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille.

    Seuraava kokeilutilaisuus järjestetään Hoskilla ensi keskiviikkona 27.5 2015 alkaen klo 17:00. Jos missasit ensimmäisen mahdollisuuden, niin tervetuloa mukaan ensi viikolla!

  • Luokittelu: