Matias Mikkonen vuoden 2017 gastirankingin voittoon

Kari Nyqvist on ystävällisesti kerännyt tiedot kisatuloksista myös gastien osalta. Lista näyttää olevan meidän nopean ja taitavan nuorison juhlaa, kun voittoon ylsi tiukan kisan jälkeen Matias Mikkonen Salla Vadénin jäätyä parin pisteen päähän. Voisi siis todeta, ettei ikä ole este olla nopea, ei tietysti taekaan. Rankingin kärjessä ovat Matias Mikkonen 14 v ja Salla Vadén vähän yli 20 v. Eikä se Jaakkokaan vielä ikäloppu ole :-).

Ensimmäistä kertaa historiassa Viklaliitto julkaisee myös epävirallisen gastiranking-listan! "Todella edistyksellistä purjehdusmaailmassa", sanoi Sampo Valjus. Ja kyllä Oulu tietää. jo vuosikymmenien ajan purjehdittu perinteinen ranking-laskentahan perustuu kippareiden suorituksiin kauden aikana.

Tänä vuonna kippari- ja gastirankingsarja koostuu kuudesta kotimaan ranking-kisasta ja yhdestä ulkomaan kisasta, jolla voi korvata huonoimman kotimaan kisan. Viisi parasta suoritusta lasketaan mukaan.

Ilahduttavasti gastilistalla oli tänä vuonna ainakin 13 kokonaan uutta nimeä! Ahkerimman gastirekrytoijan tittelin saa Porin laivuekapu Kari, joka purjehti viiden eri gastin kanssa rankingit ja Masters SM-kisan.

Mahdolliset puutteet taulukossa voi ilmoittaa sähköpostilla karitapani.nyqvist (at) gmail.com.

kuva: Matias veneiden pakkauspuuhissa La Corunassa MM-kisojen loputtua (photo kaisaarhelo)
uutinen: 20171231 | kaisaarhelo

Luokittelu: