SM2024 - Kisaraportti + Ranking-tilanne

77. Vikla-SM ja 12. MLM

Viklaluokan Suomenmestaruus ratkottiin kesäkuun viimeisessä viikonvaihteessa Lauttasaaren edustalla. Voittoon ylsivät (lähes täydellisellä suorituksella) Otto Dahlberg ja Riku Vääriskoski. Listaus palkituista jutun alalaidassa.

Historiallisen korkeatasoisessa ja tiukassa kilpailussa saatiin nauttia erittäin laajasta kirjosta olosuhteita ja kisatilanteita. Tähän artikkeliin on koottu purjehtijoiden raportit jokaiselta kisapäivältä.

Laura Valjuksen havainnot perjantailta:

Viklaluokan Suomenmestaruuskisat lähtivät käyntiin täydellisessä lomapurjehduskelissä! Tämä on minun ensimmäinen Vikla SM-kisa, mihin osallistun. Vesille lähdettiin puolen päivän jälkeen ja eka lähtö oli kahden aikaan.
Ensimmäinen lähtö meni vähän perusasioiden kertaamiseen, koska olen purjehtinut vain muutaman kerran viklalla ja Mikko-sedän vene on myös isälle vähän outo. Toinen lähtö sujui jo paremmin, kun purjehtiminen alkoi kulkemaan. Vaikka minulla ei ole paljoa viklapurjehduskokemusta, niin silti ensimmäinen kisa päivä oli mukava :).
- Laura on Sampon nuorin tytär, jonka vuoro on nyt saada Snipe SM-kaste

Mika Viinikkalan raportti lauantailta:

Toisen kisapäivän ensimmäistä lähtöä oli päätetty aikaistaa tunnilla, sillä iltapäiväksi oli luvattu nousevaa, turhakin navakkaa tuulta, puuskissa 15m/s. Aamun sateen jälkeen fleet siirtyi rata-alueelle jo reippaassa tuulessa. Ensimmäiseen lähtöön tuuli keveni n 4-5m/s. Näissä olosuhteissa lähtövoiton otti Ville Aalto-Setälä/Satu Salminen. Toiseen lähtöön sai jo kaivaa aurinkolasit esiin. Jonkun verran nousseessa, mutta edelleen stabiilissa lounaistuulessa päästiin ajamaan hieno lähtö, jonka vei kokonaistilannetta johtava Otto Dahlberg/Riku Vääriskoski. Ennen päivän kolmatta lähtöä tuuli kääntyi oikealle ja rataa muutettiin sen mukaisesti. Tuuli voimistui ennustetta mukaillen. Päivän viimeinen lähtö olikin oikea helmi, sillä purjehtijat pääsivät nauttimaan n 10-11m/s tuulen nostattamista upeista aalloista auringon yhä paistaessa. Ennen viimeistä kisapäivää, tuloslistan kärjessä kaikki on vielä auki ja hieman alempana kilpailiat ovat vain pisteen tai kahden päässä toisistaan.

Riku Vääriskosken ajatukset sunnuntailta:

Viklojen SM-kilpailut huipentuivat sunnuntaina Helsingin A-rata-alueella tasaisessa keskituulessa. Vaikka kaikki mitalit olivat vielä kahden päivän jälkeen jaossa, olivat sijat 4-7 erityisen mielenkiintoisia, sillä piste-eroa neljännen ja seitsemännen välillä oli vain neljä pistettä. Lauantain jälkeen neljänsien, Jukan ja Juliannan, hermot kestivät ja suoritus ylsi lopulta lähes mitalitasolle.
Oman veneen osalta trimmi osui mukavasti kohdilleen ja fiilis veneessä oli mainio läpi kisan. Joka päivä tuli myös opittua jotain uutta.
Takana on oikein mukava kolmipäiväinen kisa vaihtelevissa, mutta verrattain selkeissä olosuhteissa. Erityisesti järjestelyt olivat huippuluokkaa! Toivottavasti ensi vuonna saadaan useampi vene linjalle ja puuvenesarjaan lisää klassikoita.

SM-regatassa palkitut

77. Suomenmestaruus:

  1. FIN 29589 Otto Dahlberg, Riku Vääriskoski - 7p.
  2. FIN 30808 Ville Aalto-Setälä, Satu Salminen - 14p.
  3. FIN 31099 Antti Mikkonen, Matias Mikkonen - 26p.
  4. FIN 31290 Jukka Kotisalo, Julianna Perttala - 28p.
  5. FIN 30900 Mika Viinikkala, Mikko Mäkipää - 42p.

12. Masters-luokkamestari:

- FIN 30808 Ville Aalto-Setälä, Satu Salminen

Classic I:

- FIN 16904 Jan Kiho, Petteri Laine

Classic II:

- FIN 29589 Otto Dahlberg ja Riku Vääriskoski

Rehdin purjehtijan palkinto:

- Laura Valjus

Paras järjestävän seuran purjehtija:

- Mika Viinikkala

Paras ensikertalaiskippari:

- Jan Kiho

Tiukaksi käynyt ranking-sarja jatkuu kotimaan osalta Airistolla 10.-11.8.

Luokittelu: