Yhteenveto Viklavuodesta 2023

VIKLAVUOSI 2023 

Tähän viime vuoden 2023 katsaukseen on kerätty Viklaluokan tapahtumia ja tilastotietoa menneen vuoden osalta, ehkäpä vähän pääkaupunkiseudun perspektiivistä, mutta annettakoon se anteeksi.

Luokka on edelleen erittäin elinvoimainen. Vene on vauhdikas, urheilullinen ja kestää kovempiakin olosuhteita, Viklamarkkina toimii tarjoten myös eri hintaisia ja ikäisiä veneitä ja varusteita, kisoja ja harjoittelumahdollisuuksia riittää.

Toiminnassamme on nähtävissä selvää piristymistä parin koronavuoden jälkeen. 

Vene'23Båt-messuille päästään vihdoin osallistumaan helmikuussa. Tapahtuma kerää mukavasti Viklaharrastajia yhteen talven keskellä. Osastolla kerrotaan vierailleViklatoiminnasta ja hierotaanpa siellä myös venekauppoja sekä otetaan vastaan ilmoittautumisia TrySnipe-tilaisuuksiin.

Vuoden 2023 Ranking-sarjaan osallistuu 23 kipparia, kun määrä edellisenä vuotena oli 19.Gasteja osallistuu 31 (edellisenä vuotena 26). Antti Mikkonen (EPS) palaa ranking-mestariksivuoden tauon jälkeen, gasteinaan Matias Mikkonen ja Alla Shikta. Muille palkintosijoille ehtivät myös kansainvälistä aktiivisuutta osoittaneet Hanna-Leena Lehtinen gastinaan Juha Lehtinen ja Mirja-Liisa Marttila sekä kolmanneksi Sirkku Ala-Harja gasteinaan Mai Järvinen ja Satu Salminen. Ranking-kisoja on kaikkiaan viisi: Kotkassa, Tampereella, Naantalissa, Turussa ja Espoossa. Lisäksi yhden kotimaisen kisansaa korvata kansainvälisellä kisalla.
Tulokset  
Mitä tulee SM-kisoihin niin Ville Aalto-Setälän ja Satu Salmisen pitkä voittoputki katkeaa, kun Naantalissa mestareiksi kruunataan, nyt ensimmäistä kertaa kipparina, Riku Vääriskoski gastinaan Salla Vadén (NPS). Uusia mitalisteja edustavat myös myös pronssia pokanneet Jukka Kotisalo ja Julianna Perttala. Jotain luokassamme on tehty oikein, kun kyseessä on jo 76. Viklan SM, mikä on Suomessa ennätyksellinen sarja purjehduksen SM-kilpailuja. Yhteensä 19 tiimiä osallistuu, joista ensikertalaisina kolme kipparia ja neljä gastia. Hienoa saada uusia purjehtijoita mukaan. Kauden jälkeen väistyvä kilpailupäällikkömme Mikko Mäkinen tekee ison työn NPS:n kanssa mukavien kisojen järjestämisessä.

Kisojen yhteydessä pidetään vaalikokous ja AfterSail-ohjelmassa on vierailu historiallisella Turun puuvenetelakalla. Kansainvälinen toiminta kiinnostaa suomalaispurjehtijoita koko ajan enemmän. Porukka käy purjehtimassa ainakin Bahamalla (1 tiimi), Valencian harjoitusleirillä (3), La Corunan junnuEM:ssä (1), Gardan EM-kisoissa (4), Valencian Naisten MM:ssä (2) ja Cadizin Masters MM-kisoissa (1 tiimi) sekä Berliinissä (2 tiimiä). Erikoismaininnan saavat Berliinin Special Olympics kisoihin osallistuneet – ja sinne Vikloilla treenanneet - Bea Westerstråhle ja Mari Aarnio, jotka pokkaavat kisoista kultamitalin! Paljon huonommaksi eivät jää hopeaa napanneet Toivo Laiho – Roope Tervonen. Onnittelut.  

Kansallissihteerimme Reino Suonsilta jatkaa ansiokasta työtään SCIRA:n eli Kansainvälisen Viklaluokan SCIRA:n hallituksessa. Lauttasaaressa majaansa pitävä Mojo-vikla löytää lisää sekä treeni- että kisakäyttäjiä, onpa se jo varattu SM2024-kisoihinkin. Myös Kotkan ja Porin Viklat ovat käytettävissä paikallisen laivueen opastuksella. Itse asiassa Kotkan Skipper-Vikla etsii uutta sijoituspaikka, joten jos lupaat huolehtia siitä, ko. vene saattaa löytää uuden kodin.

Alla olevassa koosteessa useimmat otsikot sisältävät linkin snipe.fi-sivujen alkuperäiseen uutiseen. Sieltä löytyy lisää uutisvirtaa. Nettisivuillamme julkaistaan vuoden mittaan yhteensä 79 uutista ja 21 tapahtumatietoa, puhumattakaan whatsapp-, FB-ja Instagram-viesteistä. Viklaluokassa riittää pöhinää monella tasolla. Voit myös itse olla vaikuttamassa mieleisten tapahtumien syntyyn, koska Viklaliitto olemme me, aktiiviset jäsenet.  

Mukavia lukuhetkiä uutisvirran parissa. Pdf-linkistä löytyy koko paketti.

PS. Muista maksaa jäsenmaksut. Se on sen arvoista: https://snipe.fi/fi/node/23.

Purjehdusterveisin
Suomen Viklaliitto ry – Finlands Snipe Förbund rf.
Tiedotus 

Luokittelu: