SnipeNews 2022 - Kaikki olennainen kauden tapahtumista

SnipeNews | Viklauutiset

Keväiset terveiset Viklaliitolta nykyisille, tuleville ja entisille viklapurjehtijoille sekä muille lukijoille!

Tässä tiivistettynä ajankohtaisia viklauutisia koskien alkavaa kautta. Toukokuu on ehtinyt jo pitkälle ja uusi kausi on viimein starttaamassa kahden koronarajoitusten värittämän vuoden jälkeen. Mahdolliset rajoitukset huomioidaan edelleen ja tapahtumat järjestetään turvallisesti.

Alkavan kauden jokaisella rankingilla on huomattavasti lisäarvoa! Tänä vuonna ei kannata missata yhtään osakilpailua. Lue lisää jokaisen kilpailun kuvauksesta.

KOTIMAAN RANKING JA AKTIVITEETIT 2022

Kevytveneiden yhteinen kaudenavaus, HSK – 10.05 klo 17
HSK:n kevytvenetoimikunta järjestää yhteistilaisuuden kaikille purjehtijoille. Tarkoitus on kerätä mahdollisimman paljon purjehtijoita ja veneitä eri luokista vesille. Varsinaisen purjehduksen jälkeen on tarjolla AfterSail-toimintaa mm. grillauksen muodossa.

Tervetuloa rantaan ja vesille oman veneen kanssa tai sitten ilman. Ilmoita osallistumisestasi Helsingin Viklalaivueen WhatsApp-ryhmässä, että saadaan valmisteltua riittävästi veneitä ja grillattavaa.

R1 + MLM – Kotka, KPS – 28-29.05.2022
Kauden avauskilpailu purjehditaan edellisten vuosien tapaan Kotkassa. Ranking-sarjan avauskilpailun lisäksi Kotkassa kilpaillaan myös Masters-luokkamestaruudesta. Mastersissa kipparin tulee olla vähintään 45-vuotias miehistön yhteisiän ollessa vähintään 80 vuotta.

Ilmoittautuminen on jo avattu!

Kisasivu: https://www.manage2sail.com/fi-fi/event/a40352ea-0426-48dc-88db-f844f0ee...

Ilmoittautumissivu:
http://www.kotkanpursiseura.fi/tuote/vikla-ranking-2022-kotka/

TryDinghy Sailing – Lauttasaari, HSK – 7.06.2022
Lauttasaaren HSK:lla on kesäkuun alussa mahdollista kokeilla useita kevytveneitä! Mukana viklaluokan lisäksi F18, Star ja 505. Tervetuloa yksin tai porukassa.
Esivalmistelujen ja riittävän venekaluston varmistamiseksi etukäteen ilmoittaudu 1.6. mennessä email: hallitusatsnipe.fi

R2 + LLM – Tampere, TaPS – 11-12.06.2022
Ranking-sarja jatkuu Tampereella. Kisa toimii samalla lyhyiden ratojen luokkamestaruuskilpailuna. Tarjolla on paljon startteja, kohtaamisia ja merkkitilanteita. Kilpapurjehdusta siis parhaimmillaan. Näsinneulan edusta purjehdusalueena on ihanteellinen lyhytratakilpailuun.

Ilmoittautuminen aukeaa pian, seuraa Viklaliiton tiedotusta!

Kisasivu: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/4771d309-2772-4e26-be7a-9aa9c5ff...

R3 + SM – Helsinki, Merenkävijät – 5-7.08.2022
Kauden kolmas ranking on kauden ehdoton kohokohta. Merenkävijöiden järjestämässä kilpailussa kisataan Viklaluokan SM-tittelistä. Kisasatama sijaitsee historiallisella Särkkä-nimisellä saarella Kaivopuiston ja Suomenlinnan välissä.

HAASTE KAIKILLE VIKLAPURJEHTIJOILLE
Katsotaan meneekö 2000-luvun SM-ennätys 26 venettä rikki. BS:n kisassa 2020 oli 25 venettä ja BSF:n 2021 kisassa 20.

Ilmoittautuminen aukeaa kauden kuluessa, seuraa tiedotusta.

Merenkävijät:
https://www.merenkavijat.fi/
Kisasivut:
https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/M100#!/
Särkän viralliset sivut:
https://www.suomenlinna.fi/linnoitus/alue/sarkka/

R4 + PM – Motala SWE – 20-21.08.2022
Elokuun toinen ja ranking-sarjan neljäs osakilpailu käydään Ruotsin Motalassa. Motalassa kilpaillaan viklaluokan Pohjoismaiden mestaruudesta. Kilpailu on vuosien varrella saanut kehuja järjestelyistään vuosien varrella.

Ranking-kilpailu on päätetty viedä länsinaapuriin pyrkimyksenä edistää suomalaisen viklapurjehduksen kehitystä ja kansainvälistä yhteistyötä. Kisapaikka on kohtuullisen matkan päässä Tukholmasta, joten kynnys lähteä kisoihin ei ole merkittävästi kotimaan kilpailua korkeampi.

Kisasivut ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan Viklaliiton medioissa kauden kuluessa.

R5 Päätöskilpailu – Espoo, EMK – 10-11.09.2022
Ranking-sarjan päätöskilpailu käydään syyskuussa Espoossa. Tällöin ratkotaan ranking-sarjan lopulliset sijoitukset ja paketoidaan kisakausi kunniakkaasti.

Ferry Island Wednesday Racing

Ranking-kilpailujen lisäksi tänäkin vuonna kilpaillaan Ferry Island Wednesday Racing -kilpailusarjassa Lauttasaaren edustalla. Sarjan ensimmäinen kilpailu on jo 18.5 ja kevätkauden kilpailusarja jatkuu arviolta juhannukseen saakka. Parempaa tilaisuutta kisavalmiuden nostamiseen ei ole. Mikään harjoittelu ei korvaa kilpailutilanteen tuomaa rutiinia. Nyt siis hereillä, Fleet 481!

Korvaamattoman kilpailukokemuksen lisäksi keskiviikkokilpailut tarjoavat oivan tilaisuuden harjoitella kisajärjestelyn jaloa taitoa. Mikä parasta, kilpailusarja on avoin kaikille Vikloille.

MERKITTÄVÄT KANSAINVÄLISET TAPAHTUMAT JA ARVOKILPAILUT

Snipe Master European Championships ESP – 28.04-01.05.2022
Viklaluokan Masters-EM -kilpailut käytiin Valenciassa kuun vaihteessa. Mukana oli kaksi tiimiä myös Suomesta.

Lue kisaraportit ja tulokset Viklaliiton nettisivuilta: http://snipe.fi/fi/node/2709

Espergårde Snipe Cup DEN – 4-5.06.2022
Tanskassa käytävä Snipe Cup -kilpailu on vuosien varrella kerännyt lukuisia osallistujia ympäri Pohjoismaita, myös Suomesta. Kisaradoilla on nähty myös monia kansainvälisiä huippuja. Kisa tunnetaan erityisesti kovista tuulista ja miellyttävästä rantatoiminnasta.

Svenska Mästerskap SWE – 18-19.06.2022
Niin sanottu Ruotsin SM sijoittuu tänä vuonna siten, ettei lähtijän tarvitse uhrata kotimaan ranking-kilpailua osallistuakseen.

Snipe Women's Europeans BEL – 01-03.07.2022
Viklaluokan naisten EM-kilpailut käydään heinäkuun alussa Belgian Antwerpenissä. Näillä näkymin mukana on vähintään yksi tiimi edustamassa Suomea! Lisätietoa odotettavissa kauden edetessä.

Snipe World Championship POR – 19-25.08.2022
Loppukesästä viklakansa suuntaa Portugalin Cascaisiin mittelemään viklaluokan maailmanmestaruudesta. Mukaan on odotettavissa tiimejä myös Suomesta. Kiinnostuneita kannustetaan ottamaan yhteyttä Viklaliiton hallitukseen kisamatkan koordinoimiseksi.

Kisasivut:
https://2022.snipeworlds.org/

Viklaliiton hallitus
Yhteystiedot:
http://snipe.fi/fi/node/2615

Luokittelu: