EM-KISAT | PÄIVÄ #4 | LOPPUTULOKSET | KUVALINKKEJÄ | JUHAN RAPORTTI

ESPANJA VOITTAA EUROOPAN MESTARUUDEN MUTTA AMERIKKALAISET REGATAN

4. syyskuuta
JUHA LEHTISEN KISARAPORTTI

Neljäs ja viimeinen kisapäivä
Taas hinaus Split channelin rata-alueelle, puoli tuntia narun jatkona. Vajaa tunti odoteltiin tuulen viriämistä. Tällä kertaa kevyempää keliä. W2 rata, ei ihan huono lähtö meiltä nytkään. piitkä kryssi ylämerkille, otettiin radan keskialueella muutama shifti ja oltiin ylämerkillä fleetin puolivälin paikkeilla. Italialaisveneestä tuli jotain protestinpulinaa kun heitettiin ylämerkille paaralla ja pujahdettiin niiden ja belgialaisten välistä aika somasti merkkiä kiertämään. Hetki vielä styyralla ja sitten jiipattiin. Lenssiä vasenta laitaa italialaisystävien perässä. Otettiin vasen portti jolle jiipattiin vasta viime hetkellä styyralle, aika ahtaassa paikassa päästiin ilman kolinoita kivasti kryssimään.
Taas keskeltä rata-aluetta muutaman vendan taktiikalla ylös ja aika suoraa lenssiä alamerkin kierto ja pikku slööri häkkiin, sija 28.
Ja sitten viimeinen lähtö.. startti plörinäksi, ei päästy millään eturiviin, oltiin linjan oikealla alapuolella minuutin kohdalla, tilaa ei vaan löytynyt..
Heitettiin venda ja taidettiin mennä hieman liian pitkälle oikeaan laitaan kun lakkasi kulkemasta.. olisko ollut vastavirtaa kun aallokko muuttui teräväksi..? No hetki pomputeltiin siinä kunnes vendattiin taas styyralle. Saatiin kryssillä hieman veneitä kiinni eikä oltu ihan vikoja ylämerkillä, suoras lenssiä alas ja ihan ok merkinkierto. No muutama sija hävittiin tokalla kryssillä ja ylämerkki kierrettiin hieman liian kaukaa turhan varman päälle, ruotsalaisvene Burman pääsi sisäkautta ohi! No iskettiin sitten lenssillä ja alamerkin jälkeen pikku slööri maaliin, ei kuitenkaan vikana pohjoismaalaisena tälläkään kertaa.
Kisat oli sitten siinä.
Klubille päin nautiskeltiin spiiraslööriä, sinisen Adrianmeren välkehtiessä kauniissa iltapäivän auringossa. Kaskaat tervehtivät meitä iloisella naksutuksellaan kun ohitimme Marian-niemen pihkantuoksuisen rannan. Rantakahvilan edustalla oli uimareita ja auringonottajia jotka ihailivat uljasta Vikla-armadaa, jonka sitten järjestäjien veneet poimivat taas loppumatkan hinaukseen Splitin pursiseuran rantaan.
Reippaat seuran vapaaehtoiset juniorit avustivat rantakärryjen kanssa.
Veneet pestiin huolellisesti suolavedestä ja pakattiin kärryille kotimatkaa varten.
Laitettiin hieman parempaa päälle ja siirryttiin seuran ravintolan terassille palkintojenjakoa odottelemaan. Puheita pidettiin ja Reinon hauska ja innostava puhe sai valtavat aplodit. Reino jakoi pokaalit ja mitalit yhdessä muiden pääjehujen kanssa.
Hyvästelimme haikein mielin kilpakumppanit ja yövyimme vielä yhden yön ja iloisen päivän Splitissä.
Tässäpä tämmöinen tarina täältä Balkanilta, komppania ei tuntenut tällä kertaa vilua eikä nälkää kuten joskus sataviisikymmentä vuotta sitten kotia kohti marssiessaan, laulun mukaan..

4. syyskuuta 2021
RAPORTTI KISASIVUILTA
Kroatian Splitin viimeisen kilpailupäivän olosuhteet olivat täydelliset - hyvä tuuli, pienet aallot ja paljon auringonpaistetta! Kaksi viimeistä osakilpailua saatiin käyntiin ensimmäisellä lähdöllä, puhtaalla startilla, 7-10 solmun tuulessa. Kun tuuli lisääntyi, RC mukautti ja pidensi rataa, josta seurasi täydellinen 60 min lähtö. Rodriguez/Tocke lisäsi saldoonsa lähtövoiton ja loput palkintokorokepaikat jaettiin paikallisen Kroatian tiimin Marko Marinovicin/Ana Zelicin sekä italialaisen tiimin Pietro Fantoni/Marinella Gorgatto kanssa. Kolme parasta espanjalaista venettä käyttivät tätä lähtöä poisheittona huonoimman lähdön saa jättää pois lopputuloksista).

Lähdössä 8 tuuli nousi alussa 11 solmuun ja vielä hieman korkeammaksi lähdön aikana. Toinen puhdas startti ilman varaslähtöjä ja 15 minuuttia ensimmäiselle ylämerkille. Espanjalaiset Fabio ja Luca Bruggioni ylittivät maalilinjan ensimmäisenä, jota seurasivat Triay/Vidal (ESP) ja Rodriguez/Tocke (USA). Toinen 1 tunnin kilpailu ja mestaruudet ratkesivat.

Onnittelut kaikille kilpailijoille, kilpailutoimikunnalle, vapaaehtoisille ja henkilökunnalle upeasta Euroopan mestaruustapahtumasta Splitissä!

SUOMALAISET
37. Reino ja Satu 31-(41.0)-33-29-38-35-38-37
46. Hanna-Leena ja Juha 33-(50 DNC)-50 DNC-50 DNC-45-37-28-39

TULOKSET
Avoimet Euroopan mestarit ovat Ernesto Rodriguez/Kathleen Tocke - USA
Euroopan mestarit ovat Jordi Triay/Christian Vidal - ESP
Tulokset: https://jk-split.hr/results/ResultsSnipeOpenEuropeanChampionshipSplitCro...
Tulokset myös pdf-liitteenä

KUVALINKKEJÄ
http://www.snipetoday.org/news/european-championship-day-1-3/
http://www.snipetoday.org/news/european-championship-day-2-2/
http://www.snipetoday.org/news/european-championship-day-3/
http://www.snipetoday.org/uncategorized/european-championship-final-3/

Kisasivuilta kerännyt ja kääntänyt 20210905 | kaisaarhelo
Kuvat: kisasivut ja SnipeToday
pääkuva: Euroopan sihteeri Reino Suonsilta regattavoittajien Ernesto Rodriquezin ja Kathleen Tocken kanssa
alakuva: Reino ja Euroopan mestarit Jordi Triay Pons ja Christian Vidal

Luokittelu: