EM-KISAT KÄYNTIIN SPLITISSÄ KROATIASSA | PVÄ #1

Kahden mittaus- ja ilmoittautumispäivän jälkeen EM-kisaruletti pyörähti käyntiin keskiviikkona 1.9.

TIIMIT
28861 Reino Suonsilta - Satu Salminen
29918 Hanna-Leena Lehtinen - Juha Lehtinen

Lopulta paikalla on nähty kahden kisatiimin lisäksi viideskin suomalainen, kun Sampo Valjus hoiti ansiokkaasti mittauspuolen. Yhteensä 46 venettä osallistuu.

1.9 KISAPÄIVÄ #1 - REINON RAPORTTI PAIKAN PÄÄLTÄ
Kipparikokouksen ja erittäin lyhyiden kisan avajaissanojen jälkeen liki kuuden tunnin purjehduspäivä. Aluksi seurattiin lautakunnan venettä kevyessä tuulessa isommalle selälle. Siellä tuulta mukavan rankasti 7-8m/s. Aallotkin kasvoivat päivän edetessä. Täällä Kaitsun ja Clapan toivomia pitkiä kryssejä. Makkararata slöörimaalilla. Ekalähdön jälkeen tuuli tyyntyi. (The second race was cancelled after the lens since the wind disappeared). Koko kööri hinauksessa sataman lähelle. Startiille saatiin jo varoitusviesti, mutta ennen paukkua tuuli kääntyi 30 astetta, joten startti keskeytettiin. Tuuli himmasi kokonaan ja taas päästiin narun jatkoksi. Tuloksia vielä odotellaan, mutta suomiveneiden vuoksi ei vielä tarvitse ottaa kuohupulloja pois kylmästä.
PS. Reino-Satu 31. ja Hannis-Juha DNS.

TULOKSET
https://jk-split.hr/results/ResultsSnipeOpenEuropeanChampionshipSplitCro...

SAMPON KOMMENTTEJA
Paikalliset kalastajat, eiku purjehtijat lupasivat että joka päivä tuulee 15 knotsia.
Kun kasvan isoksi, niin muutan Splitiin, ja alan purjehtiin viklaa (taas). 49 venekuntaa, kaukaisimmat Argentiinasta ja Floridasta. Ikähaarukka aivan huima: alle kaksikymppisistä yli kuusikymppisiin.

KISAKUVIA FB-SIVUILLA
https://www.facebook.com/groups/1482730295352086/permalink/2723794877912...

MATKUSTUSRUTIINIT
Matka Kroatiaan hoitui tällä kertaa siten, että Juha Lehtinen ja Reino Suonsilta ajoivat via Baltian ja Puolan läpi Välimeren rannalle parin veneen ja Viklaliiton trailerin kera. Gastilliitto ja mittausosasto nautti tällä kerralla ilmasillan eduista.

KISASIVUSTON RAPORTTI
With only 1 race completed on the first day of racing due to diminishing wind, the Race Committee had the task of trying to get back on schedule.

Kooste: kaisaarhelo
kuvat: Sampo Valjus

Luokittelu: