AIRISTON REGATTA - VIOLAN KISARAPORTTI "PINTASUKELLUSTA AIRISTOLLA"

Pvä 1 ilmeisen puuskainen keli
Pvä 2 ja vielä puuskaisempi

PINTASUKELLUSTA AIRISTOLLA
Airiston tuuli on tunnetusti kevyen siftaavaa. Tänä viikonloppuna pääsimme kuitenkin todistamaan täysin päinvastaisia keliolosuhteita: 15 m/s:n ukkospuuskia, tummanpuhuvaa taivasta, ja sateita, jotka kastelivat minuuteissa pahemmin kuin suihku…
Purjehtiessamme lauantaina kohti rata-aluetta, huomasin että nyt unohtuivat sukelluslasit rantaan. Eipä ole ennen käynyt mielessäkään, että sellaisiakin voisi Viklapurjehduksessa tarvita. Jo ennen kilpailujen alkua aallot löivät päin naamaa niin kovaa, että vettä sai vain pyyhkiä silmiltä, jotta näkisi taas pari sekuntia eteensä. Lähtöjä oli neljä ja rataa kierrettiin aina kolme kertaa, eli melko paljon näin kovassa kelissä. Tuuli tuntui koko ajan vain yltyvän ja oli jännittävää huomata, että vieressä Finnjollatkin kaatuilivat peräperään. Lähtöjen välissä lepattelukaan ei ollut mikään rentouttava evästauko, vaan tuntui extremeltä suoritukselta, koska koko ajan piti pitää itsensä valmiustilassa välttääkseen kaatumisen. Tämän vuoden Airisto regatan teema olikin pystyssä pysymisen taistelu, haha! Sunnuntaina tuuli oli vielä kovempaa kuin lauantaina ja ukkosmyrkyt paukkuivat Turussa läpi yön. Tämä aiheutti pientä katoa päivän purjehtijoissa.
Kilpailuna Airistoregatta on aina meidän turkulaisten kestolemppari. Sehän järjestetään omilla kotivesillämme. Turun pursiseuran ranta on eläväinen ja täynnä intoa puhkuvia purjehtijoita. Ilmassa on aina suuren regatan tuntua ja koenkin aina Airisto regatassa melkeimpä festarimaista tunnelmaa! Jännitystä ennen lähtöä, kipparikokous, kilpailumaksuun kuuluvat T-paidat ja lopulta ruokailut Mainingissa. Sen huomaa, että Turun Pursiseura panostaa kilpailun järjestelyihin kansainvälisellä tasolla. On upeaa, miten monia veneluokkia aina kokoontuu Airistolle kamppailemaan taidoistaan ja uusia ihailijoita pyörii myös Viklojen ympärillä.
Airiston Regatassa Vikla saa arvoistaan huomioita ja nuoret purjehtijat myös junioriluokista oppivat tuntemaan Vikloja, koska kaikki purjehtijat pyörivät rannassa ihan sekaisin! Tänäkin vuonna Viklat keräsivät katseita. Eikä ihme, sillä onhan Vikla veneiden timantti, kaunein, klassisin ja kestävin.

Kuvat ja teksti
- Viola Vuorinen FIN28707

TULOKSET
https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/3a1a031f-b476-4d90-8790-3e0d372e...
Kuva: mukana menossa isä ja tytär Vuorinen Turusta

Luokittelu: