R1 Kotka keräsi 12 venettä! Tulokset

Ranking-kisoissa on mukavaa! Erityisen mukavaa oli tavata porukoita pitkän tauon jälkeen, toki edelleen koronatilanne huomioiden. Sen todistaa jo aurinkoiset ilmeet pääkuvassakin, jossa Reino Suonsilta, Viivi Seirala sekä Veera ja Pasi Sundberg odottelevat KPS:n rannassa sunnuntaiaamuna vesille lähtöä.

Sunnuntai - 2. kisapäivä
Reipastuulisen ja aurinkoisen lauantaipäivän jälkeen saatiin aivan toisenlaista keliä. Tuuli oli kääntynyt pohjoisen puolelle ja race 5 eli päivän ensimmäinen lähtöpaukku kajahti Vikloillle 11.05. Hyvä kun veneet liikkuivat, aika ajoin vain 1-2 m/s tuulessa. Kun maali oli siiretty viimeiselle alamerkille, kisa saatiina ajettua 1.5 h määräajassa Rikun ja Sallan komennossa, seuraavina Antti ja Matias, Clapa ja Risto. Ennen viimeistä lähtöä kisan kolme kärkivenettä olivat vain pisteen päässä toisistaan. Päivän toinen lähtö käynnistyi hieman reippaammassa kelissä tuuluen käännyttyä idän puolelle. Tuuli kuitenkin hyytyi kisan aikana täysin ja race committee päätti antaa kolme äänimerkkiä ja nostaa A-N -liput eli kieskyttää ko. lähdön ja kisan. Näin ollen viidennen lähdön tilanne jäi voimaan ja Kai & Jaakko säilyttivät lauantaina saavutetun johtoaseman. Kisa kolmen kärjen takanakin oli tiukkaa; sijat 4-6 olivat pisteen sisällä toisistaan, kuten myös sijat 8-10.

Kisa oli vaihteleva myös siinä mielessä, että viidessä lähdössä saatiin kolme eri lähtövoittajaa.

Koronatilanteesta huolimatta KPS tarjosi mukavat puitteet myös lauantai-iltaan järjestämällä purjehtijaillallisen.
Tulokset: pdf-liite sekä manage2sail.com (Ilmoitustaulun puolella)

Lauantai - 1. kisapäivä
Aurinkoa, rannalla 13-15 astetta, vesillä viileäpää, vesi noin 10 C.
Lähdöissä 1-3 tulee 6-9 m/s SSE ja lähdössä 4 SSE 4-6 m/s. Suunta melko vakaa, voimakkuus vaihtelee.

Kaksitoista viklatiimiä oli ilmoittautunut kauden ensimmäiseen ranking-kisaan, joista radalla nähtiin ensimmäisenä päivänä 11. Varsin hyvä lukema korona-aikana. Rantaan slöörätttiin jopa 10 m/s puuskassa. Webmasterin polar näytti 17 km/h huippunopeutta ja 46 km purjehdittua matkaa. "Mahtaa kropassa tuntua sunnuntaina", kuului useamman purjehtijan suusta vauhdikkaan ja fyysisen kisapäivän jälkeen.