SnipeNews 20210506

SnipeNews | Viklauutiset

jakelu Viklapostilista

Tervehdys Viklaliitosta, nykyiset, tulevat ja entiset Viklapurjehtijat sekä sidosryhmien jäsenet

Tässä lyhyesti viimeisimmät Viklauutiset. Purjehduskausi on vihdoin startannut myös Suomessa vaikka koronavirus jyllää vielä keskuudessamme. Noudatamme Viklaliiton toiminnassa luonnollisesti yleisiä määräyksiä ja ohjeita sekä huolellisuutta henkilökohtaisessa tekemisessä. Pyrimme kuitenkin pyörittämään purjehdustoimintaa sallituissa rajoissa.

TULEVAT TAPAHTUMAT JA AKTIVITEETIT

R1 Kotka 22-23.5.
Ranking-kausi starttaa Kymenlaaksossa, kun Kotkan Pursiseura ottaa vastaan Snipe-, Lightning- ja 505-luokan purjehtijat toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. TP:n Erik Hartman on taas lupautunut kilpailupäälliköksi. Kilpailukutsu julkaistiin itse asiassa tänään ja se löytyy totuttuun tyyliin Viklaliiton netti- ja fb-sivuilta sekä manage2sail.com portaalista. Ilmoittaudu 17.5 mennessä!

R2 Tampere TaPS 12-13.6
Kausi jatkuu Tampereella. Tampereen Pursiseuran kisakeskus löytyy nyt osoitteessa Kekkosenkatu 10, joka sijaitsee Naistenlahden rannalla vastapäätä Lapinniemen kylpylää. Tarkemmat ohjeet julkaistaan myöhemmin.

Muut ranking-kisat
R3 Helsinki Regatta, 3-4.7
R4 SM, Pori, BSF, 30.7-2.8
R5 Airiston Regatta, TPS, ASS, TTPS, 14-15.8
R6 Tuusulanjärvi TP 18-19.9
R7 Sokerina Pohjalla Kantvik, KVP, 2-3.10

EM-kisat Kroatia, Split 29.8.
Kisasivut on avattu ja kilpailukutsu on julkaistu hiljattain. SCIRA Board eli Kansainvälisen Viklaluokan hallitus, johon myös kansallissihteerimme Reino Suonsilta kuuluu European Secretaryn roolissa, seuraa aktiivisesti Euroopan ja järjestäjämaan koronatilannetta ja pyrkii vahvistamaan kisojen järjestämisen viimeistään pari kuukautta ennen tapahtumaa. Ennakkokaavailujen mukaan kisaan on osallistumassa useita suomalaisia. Esimerkiksi Viklaliiton triplatraileri on ollut buukattu jo parisen vuotta.

Helsingin Viklalaivue

Helsingissä uusi keskiviikkokisasarja Ferry Island Wednesday Racing 2021

HSK:n tiistaikisa purjehditaan nyt keskiviikkoisin NJK-HSK yhteistyönä. Kisarata löytyy heti Lauttasaaren lounaispuolella ja ilmainen tapahtuma on avoin kaikille viklapurjehtijoille, seurasta riippumatta. Mukana ovat Snipe, 606, Finn ja H-veneluokat. Kevätkausi alkaa 19.5 ja loppuu 23.6. Sarja jatkuu elokuussa. Huom! Ilmoittautuminen manage2sail.comin kautta (https://www.manage2sail.com/e/event/a4cf5ede-e9ec-499c-8869-bf101675a72f#!/).

Uudeksi Helsingin laivuekapteeniksi valittiin kevättalvella allekirjoittanut, joka luonnollisesti toivoo kaikkien lähes parinkymmenen veneen näkyvän aktiivisesti toiminnassa mukana tavalla tai toisella. Antti Mikkonen on lupautunut auttamaan uusia purjehtijoita alkuun. Laivueen käytössä on myös lainavene Mojo, jota sopii lainata, mikäli oma botski vielä puuttuu. Ota yhteyttä, mikäli purjehdustoiminta pääkaupunkiseudulla kiinnostaa.

Muuta
Helsingin laivue vahvistuu. Kauden ensimmäinen kisavenekauppa taitaa olla Pekka Toijan 31031 Skipperin siirtyminen Turusta Helsinkiin Sirkku Ala-Harjan ja Mai Järvisen omistukseen. Onnittelut. Mikäli etsit tai olet myymässä venettäsi, voit tsekata myyntivinkkejä snipe.fi Viklapörssi-linkin alta.

Muut laivueet
Laittakaahan laivuekapteenit tietoa tulemaan allekirjoittaneelle, niin saadaan viklakalenteriin tapahtumia myös muilta paikkakunnilta.

TrySnipe-kokeilut
Kesäkuun alkuun kaavaillut kokeiluillat päätettiiin siirtää suosiolla elokuulle. Seuraa ilmoittelua snipe.fi sivuilla ja kalenterissa. Mikäli kuitenkin yksittäinen kokeilu tositarkoituksella kiinnostaa, ota yhteyttä paikalliseen laivuekapteeniin (http://snipe.fi/fi/node/21) tai hallitukseen (hallitusatsnipe.fi).

Aktiivista purjehduskesää kaikesta huolimatta toivottaen

Suomen Viklaliitto - Finlands Snipe Förbund
Hallitus

www | Facebook | Whatsapp | Instagram

Viklatiedotus: _/)_/)_/)_K_/)_/)_/)_ | e-mail: kai.saarheloatgmail.com | mobile: +358 400 748750

Luokittelu: