Helsinki Fleet 481 | HSK covid-19 tiedote 20200514

Suomen valtioneuvosto linjasi 4.5. aiemmin tehtyjä koronarajoituksia. Kokoontumisrajoitus muuttuu 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Myös Helsingfors Segelklubb ry:n toimintaa ryhdytään vaiheittain avaamaan.

Lievennyksistä huolimatta HSK:n hallitus pyytää jäseniään noudattamaan viranomaisten antamia määräyksiä, rajoituksia ja ohjeita kaikessa HSK:n alueilla tapahtuvassa toiminnassa, kuten muussakin elämässä pandemian aikana. Yhä edelleen varautuminen ja huolellisuus ovat tärkeitä läheistemme ja kanssaihmistemme terveyden varmistamiseksi. Huolehditaan hygieniasta, pidetään tarvittava suojaetäisyys muihin ihmisiin, eikä poistuta kotoa sairaana tai koronavirukselle altistuneena.

HSK:n hallitus on tehnyt kokouksessaan 6.5 seuraavat päätökset ja linjaukset, jotka ovat voimassa toistaiseksi.

Tilanteen seuranta, ohjeistus ja tiedotus
Hallitus seuraa tilannetta säännöllisesti ja tiedottaa päätöksistä ja ohjeista kootusti ja viipymättä. Tiedotus tapahtuu HSK:n kotisivuille sekä sähköpostitse. Kaikki HSK:n antamat linjaukset ja ohjeet ovat voimassa toistaiseksi.

Toimisto, henkilökunta ja klubitalo
Toimisto on auki maanantaisin kesäkuun alusta lähtien, muina aikoina päivinä toimisto palvelee etänä.

Satamakapteeni työskentelee satama-alueella normaalisti. Suositellaan, että satamakapteenin kanssa asioinnissa käytetään harkintaa (ts. asioidaan kasvotusten ainoastaan akuuteissa asioissa).

Klubitalo avataan kesäkuun alusta lähtien ml. suihku- ja saunatilat. Kaikessa käytössä tulee noudattaa viranomaisten ohjeistuksia.

Muista suositus turvaetäisyydestä, hygieniasta, sairaana tai altistuneena liikkumisen ehdottomasta rajoittamisesta sekä riskiryhmään kuuluvien erillisistä ohjeista.

SPV järjestää webinaareja eri osa-alueilta korona-aikana.

Kevyt- ja kölivenetoiminta
HSK:n hallitus ja kilpailutoimikunnat ovat päättäneet käynnistää kilpailutoiminnan kesäkuun alusta lähtien vaiheittain. Kilpailujen avaamisesta tiedotetaan sekä Manage2sail -sivuilla että kotisivuilla.

HSK Akatemian toiminta (vastaa Viklalaivueen treenitoimintaa)
HSK Akatemian toimintaa on avattu seuraavasti (toimikunnan päivitetty ohjeistus):

Tämä ohjeistus koskee kaikkea HSK:n rannassa tapahtuvaa purjehduksen lajiharjoittelua mukaan lukien valmentajien vetämät viikkoharjoitukset.
Ryhmäkoon rajoitus poistuu – treeniryhmät käytännön syistä aina alle 12 purjehtijaa.
Kentällä noudatetaan edelleen riittäviä turvavälejä toisiin purjehtijoihin nähden.
Vesille lähdetään yksi kerrallaan minuutin porrastuksella.
Palautteen anto sallitaan ulkotiloissa sopivia välejä noudattaen.
Sisätiloissa ei pidetä alku- tai loppubriifejä.
Sairastuneena ei ole asiaa kenttäalueelle.

Pyydämme ymmärrystä tämän kaikkia koskettavan poikkeuksellisen tilanteen edessä. Pidetään toisistamme huolta ja pysytään terveinä.

HSK Hallitus

kuva: Sampo ja Ronja Valjus EM2018-kisoissa Porissa (photo: M.Capizzano)
uutinen: kaisaarhelo | 20200514

Luokittelu: