Viklapurjehdus - kisatoimintaa vesillä ja rentoa yhdessäoloa maissa

Snipe Class Racing Association - One Class and Boat for all

Purjehduskisoja ympäri maailmaa

Vaikka Brasilia hallitseekin kansainvälistä Viklakilpapurjehdusta, purjehditaan Viklaa tosissaan myös muualla. Kansainvälinen Viklaluokka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia kilpapurjehdustapahtumia yli kolmessakymmenessä maassa ympäri maailmaa, aina Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa, Japania ja Eurooppaa myöden; myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

EM-kisat purjehditaan parillisina vuosina vuorotellen pohjoisen ja eteläisen Euroopan vesillä. MM-kisat vastasvasti parittomina vuosina.
Arvokisojen järjestäjämaita ovat olleet mm. Tanska, Brasilia, Puola, Italia, Espanja, Argentiina, Brasilia, USA, Japani ja Suomi! Lähiaikoina listalle on tulossa mm. naisten EM2019 Belgiassa ja EM2020-kisat Kroatian Splitissä.

Vuonna 2018 EM-kisat purjehdittiin Porissa, Masters MM Portugalissa, vastaava Amerikan ja Aasian kisa Buenos Airesissa.

Suomen kisasarja koostuu 6-7 ranking-kisasta, joista yksi on SM-kisa. Lisäksi laivuetreenejä ja kisatoimintaa löytyy usealta paikkakunnalta.

Arvokisojen lisäksi tarjolla on kaikille Viklapurjehtijoille avoimia kansainvälisiä regattoja ympäri maailmaa. Mikä oiva tilaisuus yhdistää matkailua ja kilpapurjehdusta uusissa mielenkiintoissa paikoissa ja hyvässä seurassa. Tarjontaan voi tutustua snipe.fi ja snipetoday.org kalentereista.

Viklaluokan menestys perustuu hyvin purjehtivaan, edulliseen, turvalliseen, kestävään ja merikelpoiseen veneeseen, rentoon porukkaan, mukavaan yhdessäoloon, loistavaan yhteishenkeen, aktiiviseen laivuetoimintaan ja haasteelliseen kilpapurjehdukseen , aidossa Serious Sailing, Serious Fun hengessä ®.

Historia - Kansainvälistä kilpapurjehdustoimintaa jo 80 vuoden ajan!

LUOKKA
Viklaluokan historia alkaa Teksasista USA:sta vuonna 1931, jolloin ensimmäinen Vikla näki päivänvalon. Heti seuraavana vuonna 1932 perustettiin Kansainvälinen Viklaluokka (Snipe Class International Racing Association eli SCIRA). Suomeen Vikla rantautui ensimmäisenä Vaasaan, kun siellä tehtiin vuonna 1947 Suomen ensimmäiset Viklat. Siitä lähtien on rekisteröity jo yli 800 kotimaista Viklaa. Ensimmäiset SM-kisat järjestettiin heti seuraavana vuonna 1948. Ja siitä lähtien niitä järjestetty joka vuosi. Ylivoimaisen pitkä yhtäjaksoinen SM-kisojen historia suomalaisessa purjehdusmaailmassa!

Luokka elää ja voi edelleen hyvin - kiitos aktiivisesti toimivan luokkaliiton eli Suomen Viklaliitto ryn, ruotsiksi Finlands Snipe Förbund rf.

VENE
Jos et kaipaa spinnua ja trapetsia, Vikla on erinomainen valinta. Takilan monipuoliset säädöt tarjoavat mahdollisuuden erikokoisten ja ikäisten miehistöjen tasaveroiseen purjehdukseen. Vikla sopii molemmille sukupuolille, niin kisaajille, harrastajille kuin perhepurjehdukseenkin - haluatpa sitten purjehtia vaimosi, miehesi, parhaan kaverisi, tyttö- tai poikaystäväsi kanssa. Onpa radoilla nähty myös yli 80-vuotiaita viklavaareja ja mummoja.

Luokka tukee myös Classic Snipe toimintaa. Classic Snipe SM ja Hämeenlinnan Vanajaveden puuviklaregatta keräävät klassikkoviklat vuosittain yhteen. Vikla on myös erittäin suosittu mökkivene ja Viklaliitto toimittaa myös piirustuksia puuveneharrastajille.

Alkoiko kiinnostaa

Ota reilusti yhteyttä lähimpään laivuekapteeniin, hallitukseen (hallitusatsnipe.fi) tai kehen tahansa Viklapurjehtijaan ja tule kokeilemaan purjehdusta ensi tilassa.

Varustehankinnoissa auttaa maahantuoja (www.snipeimport.fi).

Viklaluokassa autetaan kaikki kilpapurjehtijat alkuun - Vikla on todellakin "One Boat for All!"

teksti: kaisaarhelo