Viklapurjehdus - kisatoimintaa vesillä ja rentoa yhdessäoloa maissa

Snipe Class Racing Association - One Class and Boat for all

Purjehduskisoja ympäri maailmaa

Vaikka Brasilia hallitseekin kansainvälistä Viklakilpapurjehdusta, purjehditaan Viklaa tosissaan myös muualla. Kansainvälinen Viklaluokka tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia kilpapurjehdustapahtumia yli kolmessakymmenessä maassa ympäri maailmaa, aina Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa, Japania ja Eurooppaa myöden; myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Esimerkkinä vuonna 2011 MM-kisat purjehdittiin Tanskassa, Naisten ja Masters EM:t Espanjassa. Vuonna 2012 arvokisakalenteri koostui Italian EM:stä Cerviassa Venetsian lähellä ja Espanjan Masters MM-kisoista Santiago de la Riberassa Välimeren rannalla. Vuonna 2013 aikuisten ja junnu MM:t purjehdittiin Rio de Janeirossa Brasiliassa syyskuussa, Masters EM:t Italiassa Bracciano-järvellä Rooman suunnassa elokuussa ja PM:t edelleen Ruotsissa heinäkuussa. EM:t ja MM:t purjehditaan siis vuorovuosin, SM-kilpailut joka vuosi.

Tarjolla on kaikille Viklapurjehtijoille avoimia kansainvälisiä regattoja ympäri maailmaa. Mikä oiva tilaisuus yhdistää matkailua ja kilpapurjehdusta uusissa mielenkiintoissa paikoissa ja hyvässä seurassa. Tarjontaan voi tutustua snipe.org ja snipetoday.org kalentereista, jos kotimaisesta snipe.fi sivustosta ei löydy sopivaa tapahtumaa.

Kotimainen kalenteri tarjoaa paikallista laivuetoimintaa, valtakunnallisen 6-7 osakilpailun Ranking-sarjan, joista yksi on SM-kisa, ks. snipe.fi kalenteri.

Viklaluokan menestys perustuu rentoon porukkaan, mukavaan yhdessäoloon, loistavaan yhteishenkeen, aktiiviseen laivuetoimintaan ja haasteelliseen kilpapurjehdukseen , aidossa Serious Sailing, Serious Fun hengessä ®.

Historia - Kansainvälistä kilpapurjehdustoimintaa jo 80 vuoden ajan!

Viklaluokan historia alkaa Teksasista USA:sta vuonna 1931, jolloin ensimmäinen Vikla näki päivänvalon. Heti seuraavana vuonna 1932 perustettiin Kansainvälinen Viklaluokka (Snipe Class International Racing Association eli SCIRA). Suomeen Vikla rantautui ensimmäisenä Vaasaan, kun siellä tehtiin vuonna 1947 Suomen ensimmäiset Viklat. Siitä lähtien on rekisteröity jo yli 800 kotimaista Viklaa. Ensimmäiset SM-kisat järjestettiin heti seuraavana vuonna 1948. Ja siitä lähtien niitä järjestetty joka vuosi. Ylivoimaisen pitkä yhtäjaksoinen SM-kisojen historia suomalaisessa purjehdusmaailmassa!

Luokka elää ja voi edelleen hyvin - kiitos aktiivisesti toimivan luokkaliiton eli Suomen Viklaliitto ryn, ruotsiksi Finlands Snipe Förbund rf.

Monipuolinen vene

Jos et kaipaa spinnua ja trapetsia, Vikla on erinomainen valinta. Takilan monipuoliset säädöt tarjoavat mahdollisuuden erikokoisten ja ikäisten miehistöjen tasaveroiseen purjehdukseen. Vikla sopii molemmille sukupuolille, niin kisaajille, harrastajille kuin perhepurjehdukseenkin - haluatpa sitten purjehtia vaimosi, miehesi, parhaan kaverisi, tyttö- tai poikaystäväsi kanssa. Onpa radoilla nähty myös yli 80-vuotiaita viklavaareja ja mummoja.

Luokka tukee myös Classic Snipe toimintaa. Classic Snipe SM ja Hämeenlinnan Vanajaveden puuviklaregatta keräävät klassikkoviklat vuosittain yhteen. Vikla on myös erittäin suosittu mökkivene ja Viklaliitto toimittaa myös piirustuksia puuveneharrastajille.

Alkoiko kiinnostaa

Ota reilusti yhteyttä lähimpään laivuekapteeniin, hallitukseen (hallitusatsnipe.fi) tai kehen tahansa Viklapurjehtijaan ja tule kokeilemaan purjehdusta ensi tilassa.

Varustehankinnoissa auttaa maahantuoja (www.snipeimport.fi).

Viklaluokassa autetaan kaikki kilpapurjehtijat alkuun - Vikla on todellakin "One Boat for All!"

teksti: kaisaarhelo